Choco i Nero w MAJU GŁOSUJĄ NA PKDT na KRAKVET cz.3,

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 26, 2013 5:03 Re: Choco-suczka, wampir Nero cz.3, Mrużka[*]

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
U nas też wiosna nadrabia zaległości.
Z dnia na dzień bardziej zielono i wszystko kwitnie.
Pod balkonem mam morze fiołków i barwinków- trawnik jest wręcz fiołkowo-błękitny. :D
Wczoraj rozkwitły tulipany ( moje, spod zaspy) i magnolie ( parkowe).

Czarnulki jedzą, Kosmaty Typ demoluje roślinność na balkonie - zdaje się, że tym roku będziemy mieć pustynię.

Dziękujemy i pozdrawiamy
Spokojnego pogodnego weekendu!

Laptop odzyskany.
Księgowa zabiera się do pitów - może zdąży - pewnie na ostatni dzień. :evil:
Jutro minie miesiąc. :cry:
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Pt kwi 26, 2013 7:54 Re: Choco-suczka, wampir Nero cz.3, Mrużka[*]

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Mrużko[*]

………
Czwartek 25.04.2013
Nasze życie jak w kalejdoskopie….
Spieszyłam się i po drodze poszłam do bankomatu…. A efekt:
Niżej fragment złożonej dziś reklamacji…
Korzystając z karty bankomatowej nr … ważnej do 07/16 chciałam wpłacić gotówkę … w nominałach …Niestety operacja została przerwana - zobaczyłam tylko informacje o błędzie.
Nie ukazał się komunikat do potwierdzenia wykazu nominałów i dalsze do zakończenia operacji wpłaty ani potwierdzenia wpłaty.
Odzyskałam jedynie kartę bankomatową.
Gotówka została w środku bankomatu/wpłatomatu..
Na moim koncie bankowym nr … te wpłacone środki też nie są widoczne.
Do tej pory ten wpłatomat działał idealnie i wielokrotnie z niego korzystałam.
Kolejna osoba z kolejki pracownik oddziału tuż po mnie sprawdzała działanie opcji wypłata i wszystko
działało prawidłowo. A wcześniej urządzenie wydawało z siebie dziwne dźwięki jakby jeszcze nie
zakończyło mojego księgowania.
Potwierdzenie:
Informujemy, że zgłoszenie zostało pomyślnie zarejestrowane pod nr 1... Listę zgłoszonych spraw wraz z ich aktualnym statusem możesz sprawdzić w sekcji Zgłoszenia. Bank dołoży starań by sprawę wyjaśnić niezwłocznie nie dłużej jednak niż w terminie 30 dni.
Zdenerwowałam się…
Chol… wkraczałam w kwiecień z debetem 1100,- i miałam nadzieję, że w kwietniu jakoś to zmniejszę bo wiedziałam o dość dużych zapasach produktów z długim okresem przydatności… :(

Do pracy przyszłam później – okulista stwierdził zakończenie konieczności podawania specjalistycznych leków. Problemy z widzeniem mogą utrzymywać się jeszcze około 6 m-cy – na rogówce pozostały widoczne blizenki…
Dostałam krople i maść do zwilżania do stosowania przez dłuższy okres - „suche oko”…
…….
Ciekawe czy cokolwiek dla mnie zostanie na obiad – wieczorem usmażyłam 8 kotletów kalafiorowych i 8 „chińskich”. Rano widziałam, że zostało z obydwu po 4…. A ja naiwna myślałam, że mam dla siebie wolny od gotowania wieczór…. Faktycznie tuż po przyrządzeniu były najbardziej smaczne a nie tak jak dziś do odgrzania…. :twisted:
…..
Zostało po dwa malutkie każdego rodzaju.. :twisted:

Wieczorem robiłam kolejne – rybne na dwu patelniach… :wink:
…..
Nero był grzeczny – nie zaczepiał mnie …. ale naraził sie TZ - prawie przegryzł ukochany długi 5 mb gruby kabelek do drukarki :evil:

Na wiosnę u nas dopiero zwrócę uwagę… - mam zaległy opis jak było u mnie podczas weeckendu – zdecydowanie wszystko mam później – cień, chłodniej. Całkiem inaczej jest na Górnym Mokotowie, na odsłoniętym terenie, obok budynku i chodnika albo na ciągu ciepłowniczym! Zresztą wiesz najlepiej jaki miałam najważniejszy powód do pisania monologu :twisted: :1luvu:
Pozdrawiamy!
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Sob kwi 27, 2013 22:19 Re: Choco-suczka, wampir Nero cz.3, Mrużka[*]

:D Poproszę o zdjęcie morza fiołków i barwinków – napewno to wygląda prześlicznie.

U mnie fiołki przekwitły a barwinek bardzo rzadki ten zwykły niebieski dopiero się budzi…
Jest coraz bardziej kolorowo.
Wczoraj u Pani Zosi – ogródek u nas na parterze - pojawił się pierwszy kwiat magnolii. :)

Jakie roślinki planujecie posadzić na balkonie?
Skrzynka na kwiaty to legowisko Nerunia więc mam temat do myślenia… :twisted:

Bardzo się cieszę, że Czarnulki jedzą…

Czarny nie chce jeść i mam problem ze smakołykami z czym dawać kropelki…. W sklepie nie było naszego ukochanego „Felixa” :(

Dopiero przed chwilą wyszłam z kuchni. Już za późno jak na rozpoczynanie obliczeń i myślenie ale na zobaczenie i wczytanie kilku zdjęć jest w sam raz…
Obrazek Obrazek
Z około 80 żonkili zakwitły tylko te dwa:
ObrazekObrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Tydzień temu
Obrazeka dziś już przekwitnięte…
Wcale nie było upału ani zapowiadanych burz… jest wręcz chłodno i często pada deszcz… :(
To porównanie rozwoju kwiatów, które pokazałam wcześniej. Kiedyś może pokażę Wam coś jeszcze... :twisted:

viewtopic.php?f=1&t=151645&start=255#p9760051
EVA2406 pisze:Miłego niedzielnego wypoczynku
Obrazek
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Nie kwi 28, 2013 9:41 Re: Choco-suczka, wampir Nero cz.3, Mrużka[*]

kussad pisze:Jakie roślinki planujecie posadzić na balkonie?
Róże. Kocham róże. Ale nie cięte, tylko takie rosnące, prawdziwe. Ciętych kwiatów w ogóle nie znoszę.
Wszystkie rośliny zmarzły mi tej zimy :(
Będą też zioła - lawenda, rozmaryn, mięta, tymianek i co tam jeszcze... :)
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Nie kwi 28, 2013 14:28 Re: Choco-suczka, wampir Nero cz.3, Mrużka[*]

U mnie na osiedlu magnolie już w pełni rozkwitu.
A na balkonie nic nie sadzę - wrodzone lenistwo wygrywa.

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie kwi 28, 2013 20:42 Re: Choco-suczka, wampir Nero cz.3, Mrużka[*]

U nas dzisiaj cały dzień padało i było zimno.
Koty nawet nosa nie chciały na balkon wychylić tak wiało.
Wszystkie posłanka musiałam sprzątnąć.
W tym roku na balkonie pewnie nic nie będzie , może kaktusy by przetrwały.
Kosmaty Typ albo leży w doniczkach albo wygrzebuje ziemię i tarza się w niej.

Parkowe magnolie (białe) w deszczu bardzo smętnie wyglądały.

Pozdrawiamy !
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013

NITKA/KARINKA

Post » Nie kwi 28, 2013 23:03 Re: Choco-suczka, wampir Nero cz.3, Mrużka[*]

hanelka pisze: Róże. Kocham róże. Ale nie cięte, tylko takie rosnące, prawdziwe. Ciętych kwiatów w ogóle nie znoszę. Wszystkie rośliny zmarzły mi tej zimy :(
Będą też zioła - lawenda, rozmaryn, mięta, tymianek i co tam jeszcze... :)
Też bardzo lubię róże i kiedyś pokażę ich więcej ale prawdopodobnie już w kolejnej części gdy będą zaczynały kwitnąć…z ziół mam tylko własną miętę…
Dość dużo roślinek całkiem młodziutkich dopiero posadzonych i przywiezionych przeżyło zimę… :)
MaryLux pisze:U mnie na osiedlu magnolie już w pełni rozkwitu.
A na balkonie nic nie sadzę - wrodzone lenistwo wygrywa.
:)
NITKA/KARINKA pisze:U nas dzisiaj cały dzień padało i było zimno. Koty nawet nosa nie chciały na balkon wychylić tak wiało././W tym roku na balkonie pewnie nic nie będzie , może kaktusy by przetrwały.
Kosmaty Typ albo leży w doniczkach albo wygrzebuje ziemię i tarza się w niej.
Parkowe magnolie (białe) w deszczu bardzo smętnie wyglądały.
U nas po ciągłych opadach deszczu trwającego od wczoraj dopiero dziś po 14 zaczęło się przejaśniać ale nadal było bardzo zimno. Nawet kaloryfery znowu grzeją z czego jestem zadowolona :twisted:
Prawdopodobnie większość Kosmatych i Czarnych Typów ma podobne upodobania…- nasz robi identycznie od maleńkości…. :twisted:
KT jest bardzo porządną i czyściutką Dziewczynką - Ciesz się, że nie robią sobie kuwetki w każdym kwiatku tak jak moi albo gdyby gdziekolwiek w mieszkaniu zobaczyli ziemię :twisted:
Ale to zdjęcie nie na dziś –mam wypisane inne nr do obróbki…
Białoróżowa magnolia Pani Zosi dziś też wyglądała smętnie… :)
Czy mogłabyś pomyśleć kiedy byłoby najlepiej posiać kwiaty kwitnące i pachnące – maciejka, aksamitka i jakieś inne…
Wg tego co widzę w kalendarzu biodynamicznym na maj 2013 - 11, 12, 21 i 22 maj - czyli trochę późno... :(
kussad pisze:Jestem i ja nieco spóźniona bo... walczyłam z księgowością i nic mi nie działało...
:)
To się nazywa tempo:
Wczoraj w nocy zauważyłam wiadomość Administratora o utworzeniu podforum – było przeniesionych 8 wątków.
Zanim zgodnie z Jego prośba podałam swoje linki – było ich już 30… 8:20 - 168; 15:20 – 244: 17:18 - 333; 21:25 – 429 :ok:

viewtopic.php?f=46&t=152457&start=165#p9795134
kussad pisze:Bardzo dziękujemy za przeniesienie :ok:
Podziwiam operatywność - tak szybko od ogłoszenia utworzenia podforum są przenoszone wątki :ok:
Na naszym wątku już wcześniej napisałam, że nas zgłosiłam do przeniesienia na to podforum - może ktoś to zauważył i też to zrobi :)
Miałaś bardzo owocny tydzień – pozytywne podsumowanie Twej pracy na forum w różnym okresie – dawniej prowadzenie wątków, na których dyskusje przyczyniły się do wprowadzenia zmian w regulaminie, teraz taki ogrom Twej pracy przez cały dzień jeśli nie od nocy - przenoszenie takiej ilości wątków na nowe podforum :1luvu:

Poradnik cukrzycowy też znowu jest :1luvu:

26.04.2013
Całkiem rano się uśmiechnęłam bo zanim wyszłam z domu zauważyłam coś ważnego dla mnie na czym mi zależało i dlatego wcześniej zmieniłam kolejność wykonywania innych czynności!
W nocy utknęłam – siedziałam nad PIT, robiłam zestawienie faktur za internet i jednej sobie nie wydrukowałam więc kwoty nie znam…….
Rano z gazety się dowiedziałam, że nie mogę liczyć na wysyłkę przez internet do czego się przygotowywałam – zawiesza się bardzo obciążony system i gdy to skończę muszę odstać swoje na poczcie :twisted:
Rano zawarczałam – podczas spaceru z Choco „w coś” wdepnęłam … Zawsze się czuję jakbym chodziła po polu minowym ale dlaczego to mi się przytrafia gdy spieszę się do pracy… to moje zezowate szczęście… :twisted:
Takie coś zobaczyłam tydzień temu na trawniku gdy szłam do fryzjera, było tez kilka innych haseł :twisted:
Obrazek

Tego, tamtego ustalam harmonogram kolejnych czynności w pracy w biurze i bardzo mi przeszkadza, że znikły daty z poprzedniego sezonu nikt nie wie dlaczego i muszę się domyślać jak do tego mam się zabrać :( ….

Plany na weekend mam bardzo różne i dość bogate:
Rozmrażanie lodówki…
Działka…
Domowa księgowość i oczywiście PIT…
Zakupy a tramwaje, którymi jestem zainteresowana zostały zawieszone od jutra na całą „majówkę” – do 5.05.2013 bo zaczyna się remont w dwu dużych rejonach…
…..
Na dobranoc i dla wprowadzenia odrobiny słońca na rozpoczynający się trudny jutrzejszy dzień zabiorę Was na kolejną wycieczkę do moich roślinek - zdjęcia zrobione tydzień temu i wczoraj:
ObrazekObrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek...
Tydzień temu widok ogólny nawet w słońcu był bardzo smętny a tymczasem u Pani Zosi fiołki i moje pojedyncze już Wam pokazałam…Obrazek
Następne odcinki tzn. nr zdjęć do obróbki też już wybrałam… chociaż niektóre kiepskie i nieostre ale już przekwitły więc lepszych tegorocznych nie zrobię…
Pozdrawiamy!
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pon kwi 29, 2013 20:58 Re: Choco-suczka, wampir Nero cz.3, Mrużka[*]

ale piękne zdjęcia :1luvu: :1luvu:
a co do haseł ,to jak najbardziej prawidłowe :ok: :ok: :ok:

U nas na osiedlu widzę ,ze babki sprzątają po psiakach

doczytanie reszty jak zwykle w wolnej chwili
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pon kwi 29, 2013 21:57 Re: Choco-suczka, wampir Nero cz.3, Mrużka[*]

Myszolandia pisze:ale piękne zdjęcia :1luvu: :1luvu:
a co do haseł ,to jak najbardziej prawidłowe :ok: :ok: :ok:
U nas na osiedlu widzę ,ze babki sprzątają po psiakach
doczytanie reszty jak zwykle w wolnej chwili
Dziękuję! Bardzo mi miło – skoro jest Chociaż Jedna Osoba, która je zobaczyła i ujawniła się wkleję kolejne… :)
Hasło przyprawiło mnie o uśmiech….
U nas niestety sprząta bardzo mało osób…
Najważniejsze, że jesteś! :ok:
Dziś mi się oberwało bo Choco siusiała na tym trawniku a nie innym – wg pani to jest jej trawnik a nie mój…. Zupełnie jakby moja kamienica własny trawnik…. :evil:

Zdenerwowałam się o Piotrusia ale miałam nadzieję, że to jeszcze zęby mleczne….…..

Wkleję najpierw coś znalezionego u Was: : viewtopic.php?f=1&t=151883&start=300#p9782747
Kociara82 pisze:znalazlam wlasnie na FB:
Obowiązki domowe kota

1. Kot musi bronić człowieka przed roślinami doniczkowymi.
2. Kot musi stale utrzymywać człowieka w dobrej kondycji, powodując, by się często ruszał i schylał zbierając długopisy, skarpetki, zapalniczki i inne drobne przedmioty.
3. Kot musi mocno trzymać zębami długopis, gdy człowiek próbuje pisać.
4. Kot musi stale przeprowadzać kontrolę i inwentaryzację w lodówce, nawet wtedy, gdy człowiek się temu sprzeciwia. Jeśli się sprzeciwia, to znaczy, że coś tam chowa i należy się tym zająć.
5. Kot musi w nocy co godzinę sprawdzać czy pod kołdrą człowieka nie łazi jakaś żmija.
6. Kot musi systematycznie trenować na wypadek niespodziewanego występu w cyrku. W tym celu kot musi od czasu do czasu urządzać skoki z karnisza na lampę, z lampy na zasłony oraz inne wskoki, przeskoki i przeloty.
7. Kot musi pomagać człowiekowi w czynności słania łóżka, uważnie sprawdzając czy żaden przedmiot nie dostał się pod prześcieradło.
8. Kot musi pamiętać, że sen dla człowieka to strata czasu, dlatego na widok śpiącego człowieka powinien natychmiast go obudzić, wskakując mu na brzuch, a jeszcze lepiej – na głowę.
9. Kot musi odganiać od człowieka złe sny. Jeżeli kot zauważy, że człowiek w łóżku przewraca się z boku na bok – powinien wskoczyć mu na głowę i rozpocząć egzorcyzmy.
10. Kot ma obowiązek każdego ranka przypominać człowiekowi, że „kto rano wstaje temu Pan Bóg daje” oraz że im wcześniej człowiek wstanie, tym więcej da mu Pan Bóg (i kotu też).
11. Kot musi dzielić się z człowiekiem wszystkim, co posiada. Ma obowiązek stałego oddawania mu części swojej sierści i wywalania z miseczki połowy jedzenia.
12. Kot ma obowiązek śpiewania, żeby dostarczać człowiekowi radość. Nawet, jeśli piosenka jest smętna.
13. Kot musi sprawdzać dlaczego ktoś nie domknął szafy albo szuflady.
14. Kot musi wiedzieć, co znajduje się we wszystkich pudełkach. Musi osobiście przekonać się, że są tam rzeczy bezpieczne i prawidłowo ułożone.
15. Kot ma obowiązek podczas snu człowieka, zagłuszać wszystkie dźwięki, głośno mrucząc mu do ucha.
16. Kot musi wysypiać się za człowieka, wszystkich jego krewnych, przyjaciół i sąsiadów razem wziętych.
kussad pisze:Świetne "obowiązki kota" - tego jeszcze nie znałam! Czy można zacytować u nas?
Mysiu co Cię tam tak zainteresowało?
Kociara82 pisze:kussad-to nie moje, wiec nie roszcze sobie praw autorskich :D chcesz to kopiuj do siebie, smialo :ok:
……
Jutro ostatni dzień głosowania w konkursie Krakvet na PKDT – kociaki bardzo proszą o wsparcie – bardzo ważny jest każdy jeden głos!

Dziś za 7,5 h koniec głosowania na Michała - viewtopic.php?f=8&t=152115

Na dobranoc zapraszam na spacer do ogrodu:
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Będę tutaj rzadziej – jutro rozpoczynam podwójną „akcję zwierz”
Życzymy miłej, zdrowej i spokojnej „majówki” i za WSZYSTKO I WSZYSTKICH :ok: :ok: :ok:
Pozdrawiamy :1luvu:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pon kwi 29, 2013 23:51 Re: Choco-suczka, wampir Nero cz.3, Mrużka[*]

Wiosna Ci kwitnie :) fajnie :ok:
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

Post » Wto kwi 30, 2013 6:43 Re: Choco-suczka, wampir Nero cz.3, Mrużka[*]

Dziś mija rok :( Mikusiu[*]
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Wto kwi 30, 2013 6:45 Re: Choco-suczka, wampir Nero cz.3, Mrużka[*]

[']['][']
Śpij spokojnie Kotku :(

NITKA/KARINKA

Post » Wto kwi 30, 2013 18:17 Re: Choco-suczka, wampir Nero cz.3, Mrużka[*]

[']
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Wto kwi 30, 2013 21:28 Re: Choco-suczka, wampir Nero cz.3, Mrużka[*]

Nie umiem pocieszyc po stracie cżłowieka ,czy zwierzaka-ale moge byc obok i słać ciepłe fluidy :oops:

Tego morza niebieskiesci tez jestme ciekawa-rozpaczam,ze nie mam pierwiosnkow takich pieknych :roll:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Wto kwi 30, 2013 21:39 Re: Choco-suczka, wampir Nero cz.3, Mrużka[*]

Mikusiu, Ewciu...
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

[poprzednia][następna]