Żabunia [*], Jaszeńka[*], Iwonka[*], tęsknię...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 29, 2013 18:39 Re: Jaszeńka[*], Iwonka[*], tęsknię... i kocham moje pozosta

W kogoś musiały się wdać . :wink: :piwa:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Pon kwi 29, 2013 19:21 Re: Jaszeńka[*], Iwonka[*], tęsknię... i kocham moje pozosta

Ale cudne portreciki :love: :love: :love: :love:
A Żabulek jaki był chudzieńki :D Teraz to przynajmniej jest po czym masować :ryk: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

Post » Pon kwi 29, 2013 19:27 Re: Jaszeńka[*], Iwonka[*], tęsknię... i kocham moje pozosta

To jest duuużo psa do przytulania :ok: :ok:

barbarados

Post » Pon kwi 29, 2013 19:40 Re: Jaszeńka[*], Iwonka[*], tęsknię... i kocham moje pozosta

barbarados pisze:To jest duuużo psa do przytulania :ok: :ok:

chyba do obejmowania :smiech3:
Ale Żaba to twardziel mimo tuszy, ostatnio wyszłyśmy na spacer a przy okazji do sklepu po papu dla "dzieci"
i wracając, ja obładowana żarełkiem , Żaba umęczona spacerem i zostałyśmy zaskoczone awarią jedynej windy (windy są dwie ale jedna właśnie jest wymieniana na nową). Jak spotkają mnie takie niespodzianki to Żabę winduję na własnych rękach (pikuś to tylko 16 kg), ale tym razem ręce miałam zajęte zakupami i moja wiekowa dama (12 lat), o krótkich , tłustych łapkach, z niskim, wydatnym podwoziem zmuszona została to alpinizmu. Wspinaczka trwała bardzo długo,ale Żaba dokonała tego wyczynu i zdobyła 9 piętro :ok:

Grosziwo

Od: Pon wrz 21, 2009 21:43

Post » Pon kwi 29, 2013 19:42 Re: Jaszeńka[*], Iwonka[*], tęsknię... i kocham moje pozosta

8O Ja bym może i weszła , ale na odpoczynki :oops: Twarda jest . :1luvu: Ja sie na trzecie ledwo dowlekam . :oops:

barbarados

Post » Pon kwi 29, 2013 20:01 Re: Jaszeńka[*], Iwonka[*], tęsknię... i kocham moje pozosta

barbarados pisze:8O Ja bym może i weszła , ale na odpoczynki :oops: Twarda jest . :1luvu: Ja sie na trzecie ledwo dowlekam . :oops:

Nie miałyśmy innego wyjścia, całe szczęście u mnie w bloku jest tak, że po wejściu schodami na piętro trzeba obejść dookoła całe piętro (chwila na wyrównanie oddechu :mrgreen: ) i znów schodami na następne, i znów kółeczko i tak dziewięć razy.
Dla mnie wejście to nic takiego (mimo wagi) ale dla Żaby to wyczyn.
Żaba zawsze była zawzięta, była ze mną w górach, na własnych łapach pokonała wąwóz Homole w Pieninach (wywoływała duże zdziwienie wśród turystów), wdrapała się w Rytrze na wzgórze do ruin zamku.
Mam zdjęcia ale takie analogowe, muszę zeskanować to wkleję.

Grosziwo

Post » Wto kwi 30, 2013 9:53 Re: Jaszeńka[*], Iwonka[*], tęsknię... i kocham moje pozosta

Podziwiam Żabkę i Ciebie. Ja bym pewnie namiot rozbiła pod balkonem, żeby się nie wspinać. :mrgreen:
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Wto kwi 30, 2013 22:01 Re: Jaszeńka[*], Iwonka[*], tęsknię... i kocham moje pozosta

Niestety musiałam wejść do góry, w domu przecież futra czekały, więc z namiotu i wypoczynku pod balkonem nici.
A teraz, zanim zeskanuję dowody na wyczyny Żaby wkleję fotki pod tytułem
"Łazienki Kocińskie - czyli kot to stworzenie wodne ale nie mokre :mrgreen: "

Starsza Pańcia będzie sie kąpać, trzeba jej sidzonko zagrzać
Obrazek

Hellooołłłł, już gotowe, siedzonko podgrzane , można się wymaczać
Obrazek

"Kocie wodne pogotowie ratunkowe"
Zadanie wykonane, teraz przycupnę w tej wanience i będę czuwać

Obrazek

Obrazek

No tak, Zuzka ty się gapisz a tu Starszą Pańcie zamknęli w jakimś akwarium :strach:
Obrazek

Duża ratuj Starszą 8-O
Nic się nie bój , daj potrzymam cię za łapkę Starsza

Obrazek

cdn.
Ostatnio edytowano Wto kwi 30, 2013 22:04 przez Grosziwo, łącznie edytowano 1 raz

Grosziwo

Post » Wto kwi 30, 2013 22:04 Re: Jaszeńka[*], Iwonka[*], tęsknię... i kocham moje pozosta

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Śmierć nie jest wystarczającym powodem,żeby przestać Kogoś kochać (Krystyna Janda)...

Ladyś [*] TM:30.11.2015r. - Kochanie, tak bardzo mi Ciebie brak ...
Kropeczka [*] TM:8.09.2012r.

Aga&Iskierka&Lady

Od: Pt lip 04, 2008 21:59

Post » Wto kwi 30, 2013 22:04 Re: Jaszeńka[*], Iwonka[*], tęsknię... i kocham moje pozosta

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Farcia

Od: Pon lis 22, 2010 14:18

Post » Wto kwi 30, 2013 22:26 Re: Jaszeńka[*], Iwonka[*], tęsknię... i kocham moje pozosta

ciąg dalszy łazienkowych story :mrgreen:

Cwaniaki , jedna dupencję w umywalce grzeje, drugi zgrywa ratownika (tylko mu pomarańczowe wdzianko na grzbiet wrzucić) a ja od czarnej roboty
Obrazek

Wszystko trzeba dokładnie sprawdzić, szczególnie ten przyrząd... no co? nie pamiętacie Zabójczej Broni ileś tam (nie pamiętam numeru)
Obrazek

Bezpiecznie , sprawdziłam :kotek:
Obrazek

Czasem sprawdzam i wnętrze tego urządzenia i potem ... suszą mnie na kaloryferze :mrgreen:
Obrazek

Grosziwo

Post » Śro maja 01, 2013 15:10 Re: Jaszeńka[*], Iwonka[*], tęsknię... i kocham moje pozosta

Super fotki i łazienkę, muszę przyznać, masz bardzo gustowną.
Kot na kaloryferku - szkoda, że moje nie lubią.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Śro maja 01, 2013 17:11 Re: Jaszeńka[*], Iwonka[*], tęsknię... i kocham moje pozosta

saintpaulia pisze:Super fotki i łazienkę, muszę przyznać, masz bardzo gustowną.
Kot na kaloryferku - szkoda, że moje nie lubią.

Dzięki :D łazienka nowa i mogłam sobie powymyślać, poszłam na minimalizm, zero półek, półeczek, dwie wiszące zamykane szafki i pod umywalką wystarczą (mało bibelotów = mało sprzątania :mrgreen: ). Priorytetem było dostosowanie łazienki do potrzeb mojej mamy :1luvu:

Grosziwo

Post » Śro maja 01, 2013 17:14 Re: Jaszeńka[*], Iwonka[*], tęsknię... i kocham moje pozosta

Moje też nie lubią leżeć na kaloryferze . Nie mieszczą się .
Zdjęcia super ! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Minimalizm dobra rzecz ! :ok: :ok: :ok:

barbarados

Post » Śro maja 01, 2013 17:25 Re: Jaszeńka[*], Iwonka[*], tęsknię... i kocham moje pozosta

Moje wszystkie kochają ten konkretny kaloryfer (na inne nie na dostępu bo są w mieszkaniu pod oknami) nawet wtedy jak jest bardzo gorący. Kaloryfer jest na klatce schodowej, której fragment, a dokładnie korytarzyk prowadzący do moich drzwi zamknęłyśmy wstawiając drzwi. Oczywiście teraz mam dwie książeczki za czynsz, jedna mieszkanie, druga korytarzyk. Bardzo zależało nam na tym korytarzyku bo w ten sposób mamy taki mini balkonik :mrgreen: i sezon balkonowy koty mogą co wiosnę otwierać :mrgreen:

A to Kasia na kaloryferze z innej perspektywy :ryk:
Obrazek

Grosziwo

[poprzednia][następna]