wszyscy kochamy Fionkę

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 27, 2013 6:30 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

:ok: :ok: :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Sob kwi 27, 2013 21:13 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Zrobiliśmy dziś u weta lewatywę i efekt raczej umiarkowany :( . Może ją później ruszy - oby :ok: . Bo chciałabym, żeby się pozbyła choć na trochę zbędnego balastu. Poza tym miałyśmy długą sesję mruczankowo-miziankową i ładnie siusiałyśmy :ok: ze wsparciem ręcznym, ale jednak.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie kwi 28, 2013 8:43 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Biedna Fionka :( Ruszyło się coś po lewatywie?
kciuki cały czas trzymam :ok: :ok: :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Nie kwi 28, 2013 10:09 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

No właśnie tak sobie - nie widzę jakiegoś wielkiego efektu. Fakt - więcej schodzi, ale nie aż tyle co miałam nadzieję, że zejdzie. :( Siusiamy radośnie strumieniem, odkupkowywać się dajemy jak musimy, ale niechętnie, wsuwamy jedzonko i miziamy się z ochotą.
Ale dziś zaszło inne wiekopomne wydarzenie - Fio przeskoczyła na moje kolana, weszła z nich na biurko przy którym siedziałam i wylazła na okno, przy którym stoi biurko - w dodatku nie odbyło się to na zasadzie przednie łapki działają, tylne pomagają, ale normalnie - z wybiciem z tylnych :D :ok: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Nie kwi 28, 2013 11:54 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Alienor pisze: (...) Fio przeskoczyła na moje kolana, weszła z nich na biurko przy którym siedziałam i wylazła na okno, przy którym stoi biurko - w dodatku nie odbyło się to na zasadzie przednie łapki działają, tylne pomagają, ale normalnie - z wybiciem z tylnych :D :ok: .

Super :ok:
Będzie dobrze, MUSI być dobrze :D :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Nie kwi 28, 2013 12:33 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Bardzo się cieszę, że Fionka robi postępy :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie kwi 28, 2013 15:40 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Nie kwi 28, 2013 16:30 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Alienor pisze:Fio przeskoczyła na moje kolana, weszła z nich na biurko przy którym siedziałam i wylazła na okno, przy którym stoi biurko - w dodatku nie odbyło się to na zasadzie przednie łapki działają, tylne pomagają, ale normalnie - z wybiciem z tylnych :D :ok: .

...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Nie kwi 28, 2013 20:27 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

My też trzymamy kciuki nieustająco, za Fionkę :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

fifi2005

Od: Nie sie 26, 2012 18:28

Post » Nie kwi 28, 2013 20:29 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Dziękujemy i prosimy o jeszcze więcej kciuków - jutro wizyta u dr Wrzoska we Wrocławiu :ok: .

Alienor

Post » Nie kwi 28, 2013 20:40 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Trzymamy :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Nie kwi 28, 2013 21:03 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :kotek:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie kwi 28, 2013 21:07 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

powodzenia u Pana Doktora :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pon kwi 29, 2013 6:16 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Za wizytę :ok: :ok: :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto kwi 30, 2013 7:50 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Przepraszam, że wczoraj nie pisałam, ale jak dotarłam do domu po 22giej to już byłam tylko do łóżka a nie do pisania czegokolwiek. Przez całą drogę w obie strony Fio płakała jak jej nie przytulałam, a zasnąć z kotem w transporterku półotwartym nie mogłam, więc...
Dr Wrzosek zalecił w przypadku Fionki preparaty rozluźniające zwieracz cewki moczowej - dizaepam, oraz stymulujące perystaltykę ukł. pokarmowego i uwrażliwienie ściany pęcherza moczowego - metoclopramid. O ile się uda zdobyć z Niemiec - betanechol (Myocholin) i fenoksybenzedamina. Plus masaż pęcherza moczowego 4-5 razy dziennie w ramach rehabilitacji, ze względu na brak czucia w zakresie krocza, ogona z osłabionym czuciem, odruch kroczowy osłabiony - bo w wyniku urazu został uszkodzony nerw kroczowy, sromowy.
Oprócz tego tylko zachwyty - że tak ładnie się rusza (na prośbę czy mogę ją postawić na ziemi żeby zobaczyć jak się porusza, Fionka spinkoliła biegiem pod szafkę :D ), że taka spokojna, że ładne odruchy w łapkach, choć niestety jest deficyt kończyny miednicznej prawej.
Za 2 tygodnie mam dac znać mailowo jak się miewa Fiona.

Alienor

[poprzednia][następna]