TOSIne maluchy i reszta -Nowa malutka bida.Czy przeżyje?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 27, 2013 17:23 Re: TOSIne maluchy i reszta - wypadek,czy" dobry"człowiek?

Bardzo mnie uspokoiłaś że z Halinką wszystko dobrze - bo ta cisza była okropna :roll:
Będziemy trzymać za Balbinkę :ok: :ok: :ok: niech jej się spodoba nowy domek.
Jak wiemy to nie prawda że pies z kotem nie mogą żyć w zgodzie.
Co do dzieci - z tymi bywa różnie - miejmy nadzieję że to mądre dzieci. :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Sob kwi 27, 2013 17:54 Re: TOSIne maluchy i reszta - wypadek,czy" dobry"człowiek?

Z psiakiem będzie OK, bo mieli kotke i właśnie pan doktor U (ten, ktory już naszych kilka kotów załatwił) tak ją wysterylizował, że odeszla bidulka. Miała 8 miesięcy. Pan zamarł, jak powiedziałyśmy mu o co najmniej dziwnych metodach leczenia tego pana :evil: Jedno jest pewne, że z żadnym zwierzakiem pewnie już do niego nie pójdą.

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Sob kwi 27, 2013 17:58 Re: TOSIne maluchy i reszta - wypadek,czy" dobry"człowiek?

Słusznie - trzeba mu zrobić taką " reklamę " żeby nie miał już okazji "leczyć "innych zwierząt. Co za konował. Tytuł lekarza weterynarii kupił na bazarku czy co? :evil:
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie kwi 28, 2013 10:43 Re: TOSIne maluchy i reszta - wypadek,czy" dobry"człowiek?

Balbinka w nowym domu podobno bardzo dobrze sie odnalazła. Chłopaki (dzieciaki) zostały poinformowani, co im wolno i jak maja się zachowywac względem kota. Wczoraj jeszcze nosili ją na rękach, a dziś siedzi między nimi :) Jak dla mnie : niewiarygodne 8O Psiaka na razie jej pan oszczędził, żeby nie za dużo wrażen na raz miała dziewczyna :)
Halinka się cieszy, ja też :)

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Nie kwi 28, 2013 10:49 Re: TOSIne maluchy i reszta - wypadek,czy" dobry"człowiek?

To i my się cieszymy że dzieci okazały się dziećmi a nie bachorami :wink:
Wygląda że Balbinka znalazła bardzo dobry domek i oby była w nim szczęśliwa.
Nadal będziemy trzymać :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie kwi 28, 2013 12:19 Re: TOSIne maluchy i reszta - wypadek,czy" dobry"człowiek?

Dobrze, że Balbinka trafiła na dzieci :)
Trzymam kciuki za pełne dogadanie w nowym domku :ok: :ok: :ok:

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Pon kwi 29, 2013 9:27 Re: TOSIne maluchy i reszta - wypadek,czy" dobry"człowiek?

Witaj Halinko!
Mam nadzieję że już nie masz kłopotów z netem. :D
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon kwi 29, 2013 10:22 Re: TOSIne maluchy i reszta - wypadek,czy" dobry"człowiek?

Trzymam kciuki za Halinkowe kolano, za powrót neta i za Balbinkowe szczęście :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Pon kwi 29, 2013 14:20 Re: TOSIne maluchy i reszta - wypadek,czy" dobry"człowiek?

Witajcie. :1luvu:
Bardzo dziękuję za kciuki,za troskę i za życzenia :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Jesteście cudowne :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Tak ,jak pisała jasdorka,Balbinka poszła do domku.Domek fajny,troskliwy,dzwoni,pyta,jak czegoś nie wie.
Ale jest problem .Pan dzwonił ,że umówił sie na wizytę do weta,tego do którego jezdziłam z kotką,bo Balbina nic nie je(a Ona pochłaniała jedzenie )Martwi się ,że może odezwały się dziąsła,lub zęby,z którymi miała wcześniej problem.Zaraz po wizycie ma do mnie zadzwonić.
Z jednej stony taka wizyta ,to dodatkowy stres dla kotki,ale z drugiej strony,to dobrze świadczy o Panu,że się martwi,i że jest odpowiedzialny.

Jak wiecie, Balbinka z Diego,to była kochająca,prawie nierozłączna para.Po wyjeżdzie Balbiny,Diego strasznie płakał(a ja razem z Nim)krzyczał,nawoływał,biegał po całym domu i Jej szukał :( Straszny widok :( nie widziałam jeszcze takiej kociej rozpaczy :(
Dzisiaj się już trochę uspokoił,ale izoluje się dalej,co dziwne,bo On zawsze musi się przytulić do jakiegoś kota,lub chociaż do misia.Ale ostatnio zawsze przytulał się z Balbinką,więc pewnie dlatego. :(
Po ostatnich adopcjach jestem psychicznie wykończona :(
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

Post » Pon kwi 29, 2013 14:31 Re: TOSIne maluchy i reszta - wypadek,czy" dobry"człowiek?

Dobrze, że już jesteś Halinko :)

Oby Balbinka zaskoczyła z jedzeniem :ok: :ok: :ok:
Podejrzewam, że tęskni za Diego

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Pon kwi 29, 2013 15:01 Re: TOSIne maluchy i reszta - wypadek,czy" dobry"człowiek?

Alyaa pisze:Dobrze, że już jesteś Halinko :)

Ja też tak podejrzewam :(
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Post » Pon kwi 29, 2013 15:44 Re: TOSIne maluchy i reszta - wypadek,czy" dobry"człowiek?

halinka1403 pisze:

Witaj, Halinko :1luvu:
cieszymy się, że już jesteś :ok:

:ok: :ok: za Balbinkę :ok: :ok:

A ten nowy opiekun Balbinki nie może wziąć też Diego ?
Może wiele problemów by zniknęło ....
pewnie Balbinka zaczęła by jeść a Diego przestał tęsknić za nią ....

smutny kot to często chory kot ... dodatkowe wydatki itd. ....
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Pon kwi 29, 2013 16:05 Re: TOSIne maluchy i reszta - wypadek,czy" dobry"człowiek?

Kotina pisze:
halinka1403 pisze:

Ja to wiem,ale nie proponowałam Diego,bo Balbinka jest dzikawa,i najszybciej sie owoi,jak bedzie sama.Będzie bardziej lgnąc do ludzi.
Jej braciszek Bambo,(taki sam dzikawy)poszedł z Jezykiem do adopcji,i dopiero ,jak Pani oddała Jeżyka ,Bambo otworzył sie na ludzi.Z dzikuska,po niecałym miesiącu,zrobił sie niesamowitym pieszczochem :1luvu: Aż trudno uwierzyć :D
ObrazekObrazekObrazek

halinka1403

Post » Pon kwi 29, 2013 19:08 Re: TOSIne maluchy i reszta - wypadek,czy" dobry"człowiek?

halinka1403 pisze:
Kotina pisze:
halinka1403 pisze:

Ja to wiem,ale nie proponowałam Diego,bo Balbinka jest dzikawa,i najszybciej sie owoi,jak bedzie sama.Będzie bardziej lgnąc do ludzi.
Jej braciszek Bambo,(taki sam dzikawy)poszedł z Jezykiem do adopcji,i dopiero ,jak Pani oddała Jeżyka ,Bambo otworzył sie na ludzi.Z dzikuska,po niecałym miesiącu,zrobił sie niesamowitym pieszczochem :1luvu: Aż trudno uwierzyć :D

Masz rację, nigdy z takimi dzikunami nie miałam do czynienia ... :oops:
Ale może pomoże Balbince obroża feromonowa ?
Na moim pół-dzikunie Cynamonie się bardzo dobrze sprawdziła ....
Można ją zamówić na www.animalia.pl
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Pon kwi 29, 2013 20:04 Re: TOSIne maluchy i reszta - wypadek,czy" dobry"człowiek?

Cieszę się Halinko, że już jestem z nami :1luvu:
Odzyskałaś łączność z światem :mrgreen:

Koteczka pewnie potrzebuje czasu :ok: :ok: :ok: :ok:
Nowe miejsce, nowi ludzie itd. Wszystko będzie dobrze :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: musi być :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

[poprzednia][następna]