Wątek cukrzycowy IX

rozmowy o cukrzycy i niewydolności nerek u kotów

Moderator: Moderatorzy

Regulamin działu
Uwaga! Porady na temat leczenia udzielane są na podstawie pk.13 regulaminu forum.

Post » Nie kwi 28, 2013 0:54 Re: Wątek cukrzycowy IX

Towarzysze Glikemicznej niewoli wpadłam na jeszcze jeden pomysł zdobycia naszych strzykawek jeszcze nie wiem czy dobry bo wymyśliłam toto przed chwilką... ja nie panikuję bo mam jeszcze prawie całe pudełko... ale co będzie jak nie będzie ich w naszym kraju przez dłuższy czas? nawet ten NIO LAb moze dać ciała... więc może poszukajmy insulinowek u sąsiadów? np w czeskich aptekach internetowych? "Wygooglałam" że insulinówka po czesku to... stříkačka inzulinu :D
pierwszy link na jaki trafiłam to ten... http://www.dinarin.cz/pl/Strikacka-inje ... directed=1 to nie są co prawda stříkačky DB ale na pewno jest duużo wiecej... takich aptek... Jak zobaczę dno swojego pudełka to przejadę się np do Czeskiego Cieszyna lub do Ostrawy... albo poproszę o pomoc kolegę który tam często bywa... na razie dalej szukam przez internet... Może jest ktoś na forum kto zna czeski? było by łatwiej szukać :) bo niedługo może być krucho z tym towarem u nas wszystkich...

pozdrówka

Niby złożyłam też zamówienie na 2 pudełka w Med serwisie - jak jeszcze te strzykawki tam były... a przynajmniej widniały na stronie sklepu. Molek tam dzwoniła i sie okazało że chyba też nie mają ich na stanie.. :evil: :? . w takim razie nie wiem po co "wiszą na sklepie"... wiec o ile je dostanę zgodnie z zamówieniem niedługo to mogę komuś potrzebującemu odstąpić jedno pudło...

^..^fuksj@

Od: Sob lis 10, 2012 2:15

Post » Nie kwi 28, 2013 1:10 Re: Wątek cukrzycowy IX

mam nasze :)
http://www.lekarna.cz/inj-strik-ins-0-5 ... s-set-m-f/ 293 koron to chyba wiecej niż u nas ale w razie czego jest to jakaś alternatywa na wypadek "W" te nasze DB i tak są tam najtańsze z tego co zdążyłam znaleźć pozostałe firmy to cena powyżej 300 koron... Ciekawe czy mają też tam te DB 0,3.. Hmmm TAAA tylko kto to potrafi zamówić :D po Czesku :ryk: :ryk:

Chyba (bo nic nie rozumiem :ryk: ) znalazłam BD 0,3....http://eshop.schubert24.cz/ai-portal-we ... 28100ks%29
Ostatnio edytowano Nie kwi 28, 2013 1:20 przez ^..^fuksj@, łącznie edytowano 1 raz

^..^fuksj@

Post » Nie kwi 28, 2013 1:12 Re: Wątek cukrzycowy IX

^..^fuksj@ pisze:Towarzysze Glikemicznej niewoli wpadłam na jeszcze jeden pomysł zdobycia naszych strzykawek jeszcze nie wiem czy dobry bo wymyśliłam toto przed chwilką... ja nie panikuję bo mam jeszcze prawie całe pudełko... ale co będzie jak nie będzie ich w naszym kraju przez dłuższy czas? nawet ten NIO LAb moze dać ciała... więc może poszukajmy insulinowek u sąsiadów? np w czeskich aptekach internetowych? "Wygooglałam" że insulinówka po czesku to... stříkačka inzulinu :D
pierwszy link na jaki trafiłam to ten... http://www.dinarin.cz/pl/Strikacka-inje ... directed=1 to nie są co prawda stříkačky DB ale na pewno jest duużo wiecej... takich aptek... Jak zobaczę dno swojego pudełka to przejadę się np do Czeskiego Cieszyna lub do Ostrawy... albo poproszę o pomoc kolegę który tam często bywa... na razie dalej szukam przez internet... Może jest ktoś na forum kto zna czeski? było by łatwiej szukać :) bo niedługo może być krucho z tym towarem u nas wszystkich...

pozdrówka

Niby złożyłam też zamówienie na 2 pudełka w Med serwisie - jak jeszcze te strzykawki tam były... a przynajmniej widniały na stronie sklepu. Molek tam dzwoniła i sie okazało że chyba też nie mają ich na stanie.. :evil: :? . w takim razie nie wiem po co "wiszą na sklepie"... wiec o ile je dostanę zgodnie z zamówieniem niedługo to mogę komuś potrzebującemu odstąpić jedno pudło...

Cześć, jak znajdziesz te strzykawki gdzieś to ja bym prosiła o jakąś wiadomość, nie za bardzo jestem jeszcze zorientowana w tym wszystkim bo jestem tu od paru dni, ale zapewne będę potrzebować, póki moja Miecia bierze całą jednostkę to mogę podawać z pena ale za niedługo mam podnieść dawkę insuliny o 0,25 jednostki, to ja nie wiem co będzie :(

agnesos

Od: Czw kwi 18, 2013 19:52

Post » Nie kwi 28, 2013 1:27 Re: Wątek cukrzycowy IX

Hej agnesos
oczywiście ze dam znać w Polsce chyba ich na razie nie ma ja sprawdzam gdzie się da... Jak dostanę te z Medserwisu to mogę się z Tobą podzielić jakby się do tej pory nie pojawiły... ale na razie ich nie mam postaram się skontaktować mailowo z tym sklepem może mi powiedzą czy się załapałam na resztkę towaru czy nie...
pozdrówka

^..^fuksj@

Post » Nie kwi 28, 2013 7:23 Re: Wątek cukrzycowy IX

^..^fuksj@ pisze: Hmmm TAAA tylko kto to potrafi zamówić :D po Czesku :ryk: :ryk:

Zapytaj o to Jana memberlist.php?mode=viewprofile&u=393 :ok: :ok: :ok:
Toffiku[*]
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Nie kwi 28, 2013 8:09 Re: Wątek cukrzycowy IX

Fuksja, jesteś wielka :) :) :)
my na razie strzykawek nie potrzebujemy (ostatni cukier 87 :) ) ale świetnie, ze cos takiego znalazłaś. :)

LeiaSW

Od: Sob mar 02, 2013 14:58

Post » Nie kwi 28, 2013 8:15 Re: Wątek cukrzycowy IX

ludzie kochani, mam do Was pytanie.
chciałam mojemu puszakowi zafundować cos dobrego do jedzenia. na co dzień wcina mokrą karmę (nawet nieźle jej to idzie) ale tak dla odmiany. wiem, ze suche nie wchodzi w grę, a to bardzo lubi :| (daję jej parę kawałków w nagrodę po mierzeniu cukru)
więc co jej moge dać? wołowinę? kurczaka? rybę? coś innego? co może być surowe, a co powinnam ugotować?
przypomnę, że Pati ma cukrzycę w remisji od lutego, przewlekłą niewydolność nerek (kreat ostatnio 3,33, mocznik 91) i problemy z trawieniem wahające się od zaparcia po biegunkę (w tej chwili jest akurat dobrze).
acha, no i ma 16 lat i 8 miesięcy :)
podpowiedzcie! :kotek:

LeiaSW

Post » Nie kwi 28, 2013 9:01 Re: Wątek cukrzycowy IX

Małgosiu, tak mi przykro. Trzymaj się dzielnie. Toffik odszedł ale zawsze będzie z Tobą.
Pozdrawiam.

Wiśniak

Od: Nie lis 20, 2011 15:16

Post » Nie kwi 28, 2013 9:58 Re: Wątek cukrzycowy IX

Małgosiu,

bardzo mi przykro.. Toffik był wspaniałym kocim Przyjacielem i pozostanie w moim sercu również.
Toffiku, brykaj zdrowy za TM [']['][']
Przytulam Cię Małgosiu bardzo mocniutko.

PS. Ludzie, ja znam czeski!!
Eśkowe mruczanki: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 0#p8422130
Borysowe mruczanki: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=167143

Esiu [*]15.07.1995 - 02.01.2014r.... byłeś mi wschodem słońca i zachodem...
Borys [*] 2009 - 28.02.2019r. .. byłeś mi Najdroższym Towarzyszem ...

feniks32

Od: Pt gru 04, 2009 21:19

Post » Nie kwi 28, 2013 10:48 Re: Wątek cukrzycowy IX

sheridan pisze:Schnuki, pamiętaj, że insulina musi być trzymana w lodówce, inaczej szlag ją trafi, że tak powiem. To wyklucza niestety jej przesyłkę.
Schnuki, strasznie chaotycznie piszesz i działasz. Dziewczyny zaaoferowały ci tu pomoc, rady i pytania. Wiem, że jesteś w strasie, ale dla dobra kota, zacznij słuchać, czytać i działać.
Czy zaczęłaś podawać tę insulinę? Wiesz, jak to zrobić, jaka dawka? Masz odpowiednie strzykawki?

witam, tak w stresie jestem, jak działam ... ,wykonuje polecenia weterynarza ,Nowej insuliny Lantus ,nie mogę podawać,bo nadal nie mam tych strzykawek choć zamówiłam z , linku który mi podałyście a było to w środę,nadal jest na Cansulin.I dawki takie jakie zalecił mu weterynarz Mamrot mówił aby zmniejszyć zmniejszyłam!!!!!,a u kota zaczeły się po mniejszej dawce wartości HI ,wróciłam do dawek weterynarza i cukier nigdy mi już tak nie podskoczył .Od wczoraj jestem na kroplówkach względu na ciała ketanowe .Właśnie w tej chwili dostaje kroplówkę,a ja siedze przy nim.Pozdrawiam

schnuki

Od: Pon kwi 22, 2013 21:07

Post » Nie kwi 28, 2013 11:17 Re: Wątek cukrzycowy IX

Ile on waży obecnie i ile podajesz mu Canisuliny??

Filip2002

Od: Nie kwi 21, 2013 15:34

Post » Nie kwi 28, 2013 12:19 Re: Wątek cukrzycowy IX

schnuki pisze:
sheridan pisze:Schnuki, pamiętaj, że insulina musi być trzymana w lodówce, inaczej szlag ją trafi, że tak powiem. To wyklucza niestety jej przesyłkę.
Schnuki, strasznie chaotycznie piszesz i działasz. Dziewczyny zaaoferowały ci tu pomoc, rady i pytania. Wiem, że jesteś w strasie, ale dla dobra kota, zacznij słuchać, czytać i działać.
Czy zaczęłaś podawać tę insulinę? Wiesz, jak to zrobić, jaka dawka? Masz odpowiednie strzykawki?

witam, tak w stresie jestem, jak działam ... ,wykonuje polecenia weterynarza ,Nowej insuliny Lantus ,nie mogę podawać,bo nadal nie mam tych strzykawek choć zamówiłam z , linku który mi podałyście a było to w środę,nadal jest na Cansulin.I dawki takie jakie zalecił mu weterynarz Mamrot mówił aby zmniejszyć zmniejszyłam!!!!!,a u kota zaczeły się po mniejszej dawce wartości HI ,wróciłam do dawek weterynarza i cukier nigdy mi już tak nie podskoczył .Od wczoraj jestem na kroplówkach względu na ciała ketanowe .Właśnie w tej chwili dostaje kroplówkę,a ja siedze przy nim.Pozdrawiam

schnuki! Weź się w garść, zacznij odpowiadać na pytania, załóż dzienniczek, udostępnij nam wyniki, bo nie możemy Ci pomóc na zasadzie telepatii :)

^..^fuksj@ - pomysł super! Teść ma rodzinę w Czechach. Podpytam o te strzykawki. Byłyby super te 0,3ml :P Jak coś się dowiem, to dam znać.

Karolcia i Dziki

Od: Pt lut 22, 2013 19:31

Post » Nie kwi 28, 2013 12:28 Re: Wątek cukrzycowy IX

no będę miał czas to pobiegam po szczecinie za strzykawkami może znajdę dla was cos z BD u macka ok grzeje dupę na parapecie czekamy na paczkę z zooplusa :cat3:

piotr2422

Od: Śro sty 02, 2013 1:33

Post » Nie kwi 28, 2013 12:38 Re: Wątek cukrzycowy IX

piotr2422 pisze:no będę miał czas to pobiegam po szczecinie za strzykawkami może znajdę dla was cos z BD u macka ok grzeje dupę na parapecie czekamy na paczkę z zooplusa :cat3:

jakby moja usiadła na parapecie, to mogłaby sobie najwyzej cos odmrozić... :twisted:
jakaś pogoda odmienna u Ciebie panuje najwyraźniej :wink:

LeiaSW

Post » Nie kwi 28, 2013 12:43 Re: Wątek cukrzycowy IX

Drodzy forumowicze - proszę o instrukcję.Może wydać się może naiwna, ale uruchomiałam glukometr już dawno. Gdy wymieniam baterie w glukometrze, to koduje później glukometr kluczem z pasków, czy powinnam mieć jeszcze jakiś jeden klucz kodujący do glukometru. Wszędzie szukam takiego klucza kodującego wśród swoich przyrządów 'cukrzycowych" i nie mogę go znaleźć. Nie sądzę bym go wyrzuciła i nie pamiętam czy taki był w ogóle . Nie wiem czy każdy glukometr do pierwszego uruchomienia powinien mieć oddzielny klucz oprócz klucza przy paskach. Mam glukometr diagomat, zawsze mi się dobrze sprawdzał,ale teraz po wymianie baterii wychodzą mi dziwaczne wyniki? Jutro to mogę zadzwonić do serwisu albo pójść do apteki, w której go kupiłam, tylko,ze glukometr potrzebny mi dzisiaj.
Obrazek

Iwooona

Od: Śro paź 10, 2012 12:24

[poprzednia][następna]