KOCIA CHATKA i kociaki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 27, 2013 20:57 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Kolorowa jest cudna - a jaki z niej miziak :1luvu: Mruczy jak najęta, cały czas chce być głaskana, na oko młodziutka jest, chyba nie ma jeszcze roku. Właśnie została wysterylizowana.

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Sob kwi 27, 2013 23:07 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Po wieczornyn dyżurze.....Dorota! klucze znalazlam. :D
Tereniu! bialo czarną kotke z trudem ...ale przeniosłam na zdrowa, zza szafy wyszła sama ...obserowała pokoj...przerażona , chociaż daje sobie radę , jest ciekawska a w obrobie przeraźliwie syczy i krzyczy...Łezek sie jej wystarszyl...natomiast Lilka na kazdy syk tej nowej przybiegała i atakowała Łezunia biednego nic nie winnego,..Mysle ze szybko sie oswoi.Mlodziez tj Trikolorka i Chudzinka rozkoszne...sa cundne bo miziaste i nie wystraszone...Łezus jak to Łezuś "baw sie tylko ze mną".....W boksie czarna kicia lagodna , a białoczarna ozyła, ale bardzo sie boi , nawet glaskanie...zwyczajnie znosi pt ...dobrze, ale juz.
Na zdrowej Tajga sie juz łasi, daje poglaskjac, ale jak obserwuje to z samej gory...Pusi cos dzis nie bardzo chciala wychodzic...ale w domku domagala sie glaskania...Ten śmieszny w wolierze....spaceruje i węszy , oglada kąty, ale nie chcialam go stresowac i nie probowalam glaskac , jak dał znać ze NIE.
Mokrej karmy nie ma...Teresa wspominala, ze moze Mara miala ja odebrac od niejakiego Kurczaka.....
wieczorem zjadly mokre-zawsze mam dla bezdomniakow w samochodzie taki awaryjny wikt.
Pozdrowienia dla Ziutusia...
EwaS

ewasewa

Od: Śro mar 20, 2013 13:12

Post » Sob kwi 27, 2013 23:12 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

[Na zdrowej Tajga sie juz łasi, daje poglaskjac, ale jak obserwuje to z samej gory
oczywiście TIGRA
EwaS

ewasewa

Post » Sob kwi 27, 2013 23:43 Forum

Marta mowi ze kurczakowego nie bylo :D i nie odebrala karmy mokrej
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Nie kwi 28, 2013 9:03 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

a może ją zjadł bo mu się już kurczaki znudziły i dlatego nie otwiera? :ryk:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie kwi 28, 2013 10:01 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

mir.ka pisze:a może ją zjadł bo mu się już kurczaki znudziły i dlatego nie otwiera? :ryk:

......oby teraz nid zaczal polowac na kociaki... :cry:
EwaS

ewasewa

Post » Nie kwi 28, 2013 10:23 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

dzień dobry, nie wiem czy można dołączyć...
jestem Agata i u mnie jest Leo i Tajga
po tygodniu pobytu u nas można coś więcej o kotkach powiedzieć, Leon bezproblemowy dostojny kot, żarłok nie z tej ziemi, towarzyski itp. złego słowa nie można powiedzieć, oprócz tego że wyjada pozostałym posiłki ;) Tajdze chyba trzeba dać więcej czasu śpi pochowana po kątach, całe szczęście że zaczęła sama jeść, ale trzeba jej najpierw miskę podstawić pod sam pyszczek żeby załapała o co chodzi, przemyka po domu po nocy i nawet wszczęła 2 bójki z moimi kotami, ale moje jak na chłopków przystało odpuścili i uciekli :) za 2 tyg kontrolna morfologia zobaczymy co będzie, zdarzyło jej się też siknąć tu i ówdzie ale narazie testuje inny żwir i zobaczymy co będzie, daje się głaskać i nawet sama się nastawia do miziania, o ile wczołgam się do niej pod łóżko i tak sobie tam leżymy :P
chciałam załączyć zdjęcia ale nie umiem

fruciu

Od: Pt kwi 26, 2013 14:16

Post » Nie kwi 28, 2013 10:27 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Ale tu się dzieje :D
Fajnie, że tak z Ziutkowym transportem gładko poszło. Anetko, ogromne dzięki :ok: :ok: Calutki dzień w trasie i nie powiem głośno ile koleżanka miała na liczniku 8O :twisted:
Ziutek na pewno nie jest rocznik 2011, to jakaś pomyłka :roll:
Rano nie było pana Kurczaka, a ja byłam w chatce tylko do 10-tej, potem nie miałam dostępu do neta żeby napisac, sorry :oops:

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Nie kwi 28, 2013 11:13 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

To jest nowa lokatorka KCH - Misia, myślę że jej pra prababaka była rosyjska niebieska, ale popełniła mezalians z jakimś pięknym brunetem :mrgreen:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

The Szops

Post » Nie kwi 28, 2013 11:16 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Druga koteczka - Zuzia, była zbyt zestresowana i nie wyszła z koszyczka, więc na chwilę dałam jej spokój z fotką. Nie była nawet zainteresowana jedzeniem, w przeciwieństwie do Misi, która natychmiast wmłuciła 2 miseczki :wink:

The Szops

Post » Nie kwi 28, 2013 11:25 Re: zakładam nowy wątek nie pisać proszę

terenia1 pisze:Kasiu wpiszę Cię w niedzielę na wieczór jak nie będzie rannego dyzuru można zrobić jeden w środku dnia jak Ci będzie wygodniej :)
Grafik dyżurów na tydzień od 29.04.2013r. do 06.05.2013 r.
29.04. pon. rano Kasia wiecz. Teresa
30.04. wtorek rano brak wiecz. Teresa
01.05. środa rano brak wiecz. brak
02.05. czwartek rano brak wiecz. brak
03.05. piątek rano brak wiecz. brak
04.05.sobota rano brak wiecz. Kasia
06.05 niedziela rano brak wiecz. Kasia

ten grafik to aktualny? czy ktoś jeszcze się wpisywał?
jeśli wolne , to proszę wtorek rano
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie kwi 28, 2013 11:52 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

fruciu pisze:dzień dobry, nie wiem czy można dołączyć...
jestem Agata i u mnie jest Leo i Tajga
po tygodniu pobytu u nas można coś więcej o kotkach powiedzieć, Leon bezproblemowy dostojny kot, żarłok nie z tej ziemi, towarzyski itp. złego słowa nie można powiedzieć, oprócz tego że wyjada pozostałym posiłki ;) Tajdze chyba trzeba dać więcej czasu śpi pochowana po kątach, całe szczęście że zaczęła sama jeść, ale trzeba jej najpierw miskę podstawić pod sam pyszczek żeby załapała o co chodzi, przemyka po domu po nocy i nawet wszczęła 2 bójki z moimi kotami, ale moje jak na chłopków przystało odpuścili i uciekli :) za 2 tyg kontrolna morfologia zobaczymy co będzie, zdarzyło jej się też siknąć tu i ówdzie ale narazie testuje inny żwir i zobaczymy co będzie, daje się głaskać i nawet sama się nastawia do miziania, o ile wczołgam się do niej pod łóżko i tak sobie tam leżymy :P
chciałam załączyć zdjęcia ale nie umiem

Bardzo dziękujemy za opiekę nad tymi biedakami :1luvu:
Proszę o fotki na maila : marta-szopa280@wp.pl , wkleję :D

The Szops

Post » Nie kwi 28, 2013 12:00 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Ziutek siedzi pod kanapą, pozdrowienia przekazałam, ale nie wyszedł ;) Jest spokój, musi chłopak ochłonąć. Jestem też w kontakcie z jego opiekunką na DT, więc mam i z tej strony wsparcie.
Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc.
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Nie kwi 28, 2013 12:45 Re: zakładam nowy wątek nie pisać proszę

mir.ka pisze:
terenia1 pisze:Kasiu wpiszę Cię w niedzielę na wieczór jak nie będzie rannego dyzuru można zrobić jeden w środku dnia jak Ci będzie wygodniej :)
Grafik dyżurów na tydzień od 29.04.2013r. do 06.05.2013 r.
29.04. pon. rano Kasia wiecz. Teresa
30.04. wtorek rano brak wiecz. Teresa
01.05. środa rano brak wiecz. brak
02.05. czwartek rano brak wiecz. brak
03.05. piątek rano brak wiecz. brak
04.05.sobota rano brak wiecz. Kasia
06.05 niedziela rano brak wiecz. Kasia

ten grafik to aktualny? czy ktoś jeszcze się wpisywał?
jeśli wolne , to proszę wtorek rano

a ja środę rano

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Nie kwi 28, 2013 12:50 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

The Szops pisze: i nie powiem głośno ile koleżanka miała na liczniku 8O :twisted:

:ryk: można sobie wyobrazić :ryk: :ok:
Majorka pisze:Ziutek siedzi pod kanapą, pozdrowienia przekazałam, ale nie wyszedł ;) Jest spokój, musi chłopak ochłonąć. Jestem też w kontakcie z jego opiekunką na DT, więc mam i z tej strony wsparcie.
Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc.

ale kciuki som :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
cały czas :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
The Szops pisze: myślę że jej pra prababaka była rosyjska niebieska, ale popełniła mezalians z jakimś pięknym brunetem :mrgreen:

i takie oto piękne pysio dzisiaj podziwiamy :1luvu:
sliczna jest
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

[poprzednia][następna]