Wątek cukrzycowy IX

rozmowy o cukrzycy i niewydolności nerek u kotów

Moderator: Moderatorzy

Regulamin działu
Uwaga! Porady na temat leczenia udzielane są na podstawie pk.13 regulaminu forum.

Post » Sob kwi 27, 2013 17:23 Re: Wątek cukrzycowy IX

Do Małgorzata i Toffee oj oj jak mi razem z Tobą przykro, nos do góry !!!!!jest u kocich aniołów....i nie cierpi już na nic ...i ...ściskam wirtualnie...bo wiem jak to strasznie w środku boli ,gdy odchodzi przyjaciel...trzymaj się

schnuki

Od: Pon kwi 22, 2013 21:07

Post » Sob kwi 27, 2013 17:28 Re: Wątek cukrzycowy IX

Mam do odstąpienia Lantus insulina zakupiłam przez swoją niewiedzę ilości kosmiczne ,a dla bardzo potrzebujących oddam za darmo okolice Warszawy , Warszawa, po ustaleniu proszę na skrzynkę prywatną o kontakt.pozdrawiam

schnuki

Od: Pon kwi 22, 2013 21:07

Post » Sob kwi 27, 2013 17:43 Re: Wątek cukrzycowy IX

schnuki pisze:Mam do odstąpienia Lantus insulina zakupiłam przez swoją niewiedzę ilości kosmiczne ,a dla bardzo potrzebujących oddam za darmo okolice Warszawy , Warszawa, po ustaleniu proszę na skrzynkę prywatną o kontakt.pozdrawiam

zacznij czytać i odpowiadać na pytania.

Mamrot

Od: Pon wrz 21, 2009 12:38

Post » Sob kwi 27, 2013 17:47 Re: Wątek cukrzycowy IX

Małgorzata i Toffee pisze:Nie ma już Tofisia. Nie ma mojego Braciszka.

Małgosiu, jesteśmy z Tobą. przytulamy mocno bo wiemy jak Ci ciężko. :cry: :cry: :cry:

LeiaSW

Od: Sob mar 02, 2013 14:58

Post » Sob kwi 27, 2013 17:49 Re: Wątek cukrzycowy IX

Małgorzata i Toffee pisze:Nie ma już Tofisia. Nie ma mojego Braciszka.

do zobaczenia słodki Książe! Małgorzato! jesteś wspaniałą osobą. z twoich postów bije zawsze ogromna wrażliwość, klasa i mądrość, inteligencja emocjonalna. Jesteś nam tu potrzebna więc błagam nie znikaj! przeżywam rozpacz z Tobą, nie ma pocieszenia. a jednak... miał cudowne życie z Tobą, miał też godną śmierć, czego i nam wszystkim życzę.

Mamrot

Od: Pon wrz 21, 2009 12:38

Post » Sob kwi 27, 2013 18:29 Re: Wątek cukrzycowy IX

Małgorzata i Toffee, bardzo mi przykro. Bywają koty szczególne, Twój Braciszek taki najwyraźniej był :(
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Sob kwi 27, 2013 18:46 Re: Wątek cukrzycowy IX

Małgorzato!
Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty :cry: Toffee był dla Ciebie kimś wyjątkowym i nic, co tu napiszemy, nie umniejszy Twojego żalu, ale wiedz, że jesteśmy z Tobą. Dałaś swojemu kociemu przyjacielowi piękne życie i godną śmierć, a to znaczy, że jesteś wyjątkową osobą. Trzeba wiedzieć, kiedy pozwolić odejść, żeby uniknąć niepotrzebnego cierpienia :cry:

Karolcia i Dziki

Od: Pt lut 22, 2013 19:31

Post » Sob kwi 27, 2013 19:45 Re: Wątek cukrzycowy IX

Kochany Tofisiu,

strasznie mi smutno, że Cię już z nami nie ma.

Żegnaj, kochany Słodziaku…

Obrazek

Małgosiu, On na pewno cały czas gdzieś tu jest.

Życzę Ci z całego serca wiele siły i pozdrawiam z wielkim smutkiem
Tinka
Disclaimer: Nie jestem lekarzem weterynarii i moje porady na forum miau.pl nie zastąpią konsultacji ze specjalistą.

Tinka07

Od: Pt lut 09, 2007 15:31

Post » Sob kwi 27, 2013 21:13 Re: Wątek cukrzycowy IX

Małgorzato, myślałam o was przez cały dzień. Trzymaj się, walczyłaś o Toffiego wspaniale. Zrobiłaś, co mogłaś. Jesteś wielka.

Iwooona, napisałam ci wczoraj - tak, leki mogły spowodować nawrót cukrzycy. U nas każdy lek podnosił cukier. Kilka razy udało nam się z tego wyjść, niestety, remisja to nie jest stan na zawsze. Trzeba się zawsze liczyć z tym, że cukrzyca wróci.

sheridan

Od: Śro wrz 02, 2009 12:58

Post » Sob kwi 27, 2013 21:17 Re: Wątek cukrzycowy IX

Schnuki, pamiętaj, że insulina musi być trzymana w lodówce, inaczej szlag ją trafi, że tak powiem. To wyklucza niestety jej przesyłkę.
Schnuki, strasznie chaotycznie piszesz i działasz. Dziewczyny zaaoferowały ci tu pomoc, rady i pytania. Wiem, że jesteś w strasie, ale dla dobra kota, zacznij słuchać, czytać i działać.
Czy zaczęłaś podawać tę insulinę? Wiesz, jak to zrobić, jaka dawka? Masz odpowiednie strzykawki?

sheridan

Od: Śro wrz 02, 2009 12:58

Post » Sob kwi 27, 2013 22:43 Re: Wątek cukrzycowy IX

Jestem myślami z Tobą Małgorzato.
Obrazek

Iwooona

Od: Śro paź 10, 2012 12:24

Post » Sob kwi 27, 2013 23:09 Re: Wątek cukrzycowy IX

Tinka07 pisze:
agnesos pisze:Tinka a mogłabym prosić o "te" materiały na maila agnesos@wp.pl ? z góry dziękuję za wszystko.
Materiały ukażą się może już dziś w podpiętym na forum poradniku. Czekam jeszcze na decyzję głównego moderatora co do pkt. 7 regulaminu forum miau.pl.

Pozdrawiam ciepło i wielkie kciuki :ok:
Tinka

Materiały nie ukażą się już na tym forum. Administrator forum miau.pl do tej pory nie odpowiedział na moje zapytanie na pw. z 21.04.2013 r., choć moją wiadomość odebrał tego samego dnia i w międzyczasie był obecny na forum.

Wklejam Wam wysłaną do niego wiadomość na pw:
Tinka07 pisze:Hej Rafał,

ja mam jeszcze mały problem z 7. pkt. regulaminu:

7. Użytkownik, pisząc wiadomość na Forum wyraża zgodę na jej publikację na Forum i w serwisach miau.pl. Wysłana wiadomość staje się częścią serwisu i jej usunięcie w przyszłości nie będzie możliwe.

Publikując swój poradnik dla właścieli kotów cukrzycowych w sieci, wiem o tym doskonale, że oddaję go do użytku publicznego, ale tu chociażby teoretycznie chronią mnie prawa autorskie. Nie wyobrażam sobie, bym nie mogła pewnych informacji zmienić bądź usunąć, aktualizując poradnik.

Poradnik aktualizowałam i muszę go aktualizować w pewnych odstępach czasowych. Mam jeszcze sporo do napisania bądź uzupełnienia, bo ciągle pojawiają się nowe produkty, publikowane są nowe badania naukowe, czasem też pojawiają się linkowe trupy, które trzeba wyrzucić.

Poradnik chciałabym podpiąć w podforum nerkowo-cukrzycowym. Tym zajmą się nasze moderatorki. Chciałabym tam jednak mieć zagwarantowaną opcję regularnych zmian. Czy możesz mi dać tę gwarancję?

Pozdrawiam serdecznie
Iza (Tinka07)
Disclaimer: Nie jestem lekarzem weterynarii i moje porady na forum miau.pl nie zastąpią konsultacji ze specjalistą.

Tinka07

Od: Pt lut 09, 2007 15:31

Post » Nie kwi 28, 2013 0:00 Re: Wątek cukrzycowy IX

A wysłałaś do "el"rafała? Bo często osoby popełniają bład i wysyłają do Irafała.
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Nie kwi 28, 2013 0:02 Re: Wątek cukrzycowy IX

Tinka[/quote]
Materiały nie ukażą się już na tym forum. Administrator forum miau.pl do tej pory nie odpowiedział na moje zapytanie na pw. z 21.04.2013 r., choć moją wiadomość odebrał tego samego dnia i w międzyczasie był obecny na forum.

no to pieknie

piotr2422

Od: Śro sty 02, 2013 1:33

Post » Nie kwi 28, 2013 0:19 Re: Wątek cukrzycowy IX

Małgosiu jesteśmy z Tobą... Tofcio gdzieś tam na Ciebie czeka... Miał wspaniałe życie przy Tobie, miał wiele szczęścia że trafił na mądrą i wrażliwą osobę, która potrafiła docenić Jego wyjątkowość. Mam nadzieję że z nami pozostaniesz bo Twoje doświadczenie i wiedza mogą pomóc wielu zwierzakom i ich ludzkim przyjaciołom. W jakimś sensie Toffcio cały czas jest na naszym forum... Jak będzie Ci już trochę lżej na sercu to umieść na naszym wątku kilka zdjęć Toffcia.
pozdrawiam i myślami jestem z Tobą

^..^fuksj@

Od: Sob lis 10, 2012 2:15

[poprzednia][następna]