Cmentarz Wolski, Wa-wa: PILNIE pomocy w łapankach,karmieniu!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 26, 2013 13:18 Re: Cmentarz Wolski, Wa-wa: zbieramy na leczenie chorych kot

ewaw pisze:Cudownie :) Dziękuję Wam za dobre wieści i nakarmienie kocinek :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Trzeba koniecznie połapać te ciężarówki, zanim się rozsypią...
Talony są.

Sreberko (to zaciazone) jest bardzo aktywne. Michy pilnuje jak najwiekszego skarbu i pierwsza wymiata (lapka). Dymna (zaciazona) jest bardziej stateczna. Wczoraj - najadlwszy sie (chyba do syta) biwakowala pod laweczka, kiedy przyszlam drugi raz. Miala wszystko pod kontrola, ale sjesty nie przerwala widzac , ze napelniam pojemniki po raz drugi. Sreberko zaciazone zas wywijalo piruety... :lol:

alysia

Od: Pt sie 17, 2007 21:56

Post » Pt kwi 26, 2013 13:43 Re: Cmentarz Wolski, Wa-wa: zbieramy na leczenie chorych kot

Interwencja została zawieszona do momentu, gdy kotom będzie działa się ewidentna krzywda.

Dysponuję 20 talonami na sterylizacje, które otrzymałam od pewnej fundacji.
Mam klatki. Potrzebuję osób, które fizycznie pomogą. Jestem do dyspozycji, ale trzeba iść najpóźniej o 7 rano.
Nic nadzwyczajnego, że o tej porze kotki są ciężarne. To normalka.
A wiatr wieje coraz mocniej!!

Oprócz cięzarnych są jeszcze 2 koty grafitowe z ranami na skórze, które powinny trafić szybko do lecznicy. Poinformował mnie o tym pan La.

Pysio

Od: Czw kwi 11, 2013 21:38

Post » Pt kwi 26, 2013 14:17 Re: Cmentarz Wolski, Wa-wa: zbieramy na leczenie chorych kot

Pysio pisze:Interwencja została zawieszona do momentu, gdy kotom będzie działa się ewidentna krzywda.

Mam klatki. Potrzebuję osób, które fizycznie pomogą. Jestem do dyspozycji, ale trzeba iść najpóźniej o 7 rano.

Oprócz cięzarnych są jeszcze 2 koty grafitowe z ranami na skórze, które powinny trafić szybko do lecznicy. Poinformował mnie o tym pan La.

To może ewaw zmieni tytuł wątku?
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Pt kwi 26, 2013 16:30 Re: Cmentarz Wolski, Wa-wa: zbieramy na leczenie chorych kot

witam
chciałabym poinformować wszystkich,że w związku z nieustanną nagonką na moją osobę, która trwa od pewnego czasu postanowiłam zrezygnować z uczestnictwa na tym forum oraz z karmienia kotów cmentarnych karmą, którą od was dostaję.
Nigdy nie robiłam tego dla własnych korzyści. Karmę, którą dostawałam w całości rozdysponowałam na koty z cmentarza.
Chodziłam do nich w największe mrozy i śnieżyce ale w chwaleniu się na forum nie jestem zbyt dobra. Pysio ma rację dostałam dużo karmy i zużyję ją co do ostatniego ziarenka więc jakiś czas jeszcze będę je karmić. Bardzo proszę o nie przynoszenie już karmy do pudełka ponieważ je likwiduję. Proszę także nie pisać i nie dzwonić do mnie. Żyłam uczciwie wystarczająco dużo lat by cieszyć się dobra opinią i nie pozwolę na traktowanie mnie jak oszustki wyjadającej kotom puszki.
Bardzo dziękuję wszystkim za wsparcie oraz pomoc w trudnych dla kotów sytuacjach jestem bardzo wdzięczna w ich imieniu wszystkim darczyńcom.
pozdrawiam

Kwiaciarka Bożena

Od: Nie lis 20, 2011 19:20

Post » Pt kwi 26, 2013 16:55 Re: Cmentarz Wolski, Wa-wa: zbieramy na leczenie chorych kot

mziel52 pisze:
Pysio pisze:Interwencja została zawieszona do momentu, gdy kotom będzie działa się ewidentna krzywda.

To może ewaw zmieni tytuł wątku?

okey
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Pt kwi 26, 2013 17:00 Re: Cmentarz Wolski, Wa-wa: zbieramy na leczenie chorych kot

Kwiaciarka Bożena pisze:witam
chciałabym poinformować wszystkich,że w związku z nieustanną nagonką na moją osobę, która trwa od pewnego czasu postanowiłam zrezygnować z uczestnictwa na tym forum oraz z karmienia kotów cmentarnych karmą, którą od was dostaję.
Nigdy nie robiłam tego dla własnych korzyści. Karmę, którą dostawałam w całości rozdysponowałam na koty z cmentarza.
Chodziłam do nich w największe mrozy i śnieżyce ale w chwaleniu się na forum nie jestem zbyt dobra. Pysio ma rację dostałam dużo karmy i zużyję ją co do ostatniego ziarenka więc jakiś czas jeszcze będę je karmić. Bardzo proszę o nie przynoszenie już karmy do pudełka ponieważ je likwiduję. Proszę także nie pisać i nie dzwonić do mnie. Żyłam uczciwie wystarczająco dużo lat by cieszyć się dobra opinią i nie pozwolę na traktowanie mnie jak oszustki wyjadającej kotom puszki.
Bardzo dziękuję wszystkim za wsparcie oraz pomoc w trudnych dla kotów sytuacjach jestem bardzo wdzięczna w ich imieniu wszystkim darczyńcom.
pozdrawiam

No i "cudownie". :( :( :(
"Dziękuję" osobom, które do tego doprowadziły.
Wasze kłótnie i wzajemne obmawianie się powodują,
że wykruszają się kolejne osoby, a cierpią na tym KOTY.
Nie mam słów :(

Pani Bożeno, jak przyjdzie karma od alysi, chętnie przekażę Pani część.
Proszę się nie przejmować głupim gadaniem, choć rozumiem, że można mieć dość.
pozdrawiam serdecznie!
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
Obrazek

ewaw

Post » Sob kwi 27, 2013 13:02 Re: Cmentarz Wolski, Wa-wa: pomocy w łapankach i karmieniu!

Moi Drodzy,

po tym, co się ostatnio działo na tym wątku, co doprowadziło m.in. do odejścia Pani Bożeny,
jestem zmuszona napisać, co następuje:

Ten wątek powstał, aby zjednoczyć osoby pomagające kotom z Cmentarza Wolskiego.
Pomoc kotom jest dla nas najważniejsza!
Wątek nie służy do załatwiania osobistych porachunków, subiektywnego oceniania uczciwości
innych osób, podliczania, kto ile karmy wziął w przeszłości i co z nią rzekomo zrobił, wypominania innym,
co mogli zrobić, a nie zrobili etc.
Wszelkie tego typu posty będą od razu zgłaszane do moderatora i usuwane.
Wobec osób, które są na wątku tylko po to, aby zakłócać spokój, generować kłótnie,
załatwiać osobiste porachunki, bedziemy zmuszeni wyciągać konsekwencje regulaminowe.
Interesuje nas tylko i wyłącznie pomoc kotom z cmentarza!

Dziękuję Wszystkim, którzy w najdrobniejszy nawet sposób pomagają kotom z Cmentarza Wolskiego!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Pozdrawiam Wszystkich i mam nadzieję, że w końcu zapanuje tu spokój,
ewa
Obrazek

ewaw

Post » Sob kwi 27, 2013 13:19 Re: Cmentarz Wolski, Wa-wa: pomocy w łapankach i karmieniu!

Wobec sytuacji, jak zaistniała na tym wątku, również przypominam, że jest to forum dyskusyjne a ten konkretnie wątek jest pomocowy. Porachunki osobiste proszę załatwiać gdzie indziej a problemy z realu - w realu.
Napisanie o problemie na forum na ogół go nie rozwiązuje, natomiast powoduje niesnaski.

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Sob kwi 27, 2013 14:46 Re: Cmentarz Wolski, Wa-wa: pomocy w łapankach i karmieniu!

ewaw pisze:Ten wątek powstał, aby zjednoczyć osoby pomagające kotom z Cmentarza Wolskiego.
Pomoc kotom jest dla nas najważniejsza!
Wątek nie służy do załatwiania osobistych porachunków, subiektywnego oceniania uczciwości
innych osób, podliczania, kto ile karmy wziął w przeszłości i co z nią rzekomo zrobił, wypominania innym,
co mogli zrobić, a nie zrobili etc.
Wszelkie tego typu posty będą od razu zgłaszane do moderatora i usuwane.
Wobec osób, które są na wątku tylko po to, aby zakłócać spokój, generować kłótnie,
załatwiać osobiste porachunki, bedziemy zmuszeni wyciągać konsekwencje regulaminowe.
Interesuje nas tylko i wyłącznie pomoc kotom z cmentarza!

Jak najbardziej sie pod tym podpisuje. Mam nadzieje, ze osoby z " kolka wzajemnego milosierdzia" sie wreszcie opamietaja i rozsadek zapanuje nad emocjami...

Jednoczesnie zapraszamy osoby nowe " nieskazone" personalnymi porachunkami do wspolpracy. Kazda pomoc w jakiejkolwiek postaci mile widziana :D

Pani Bozeno, przykro, ze taka sytuacja zaistniala, mam nadzieje, ze wroci Pani do nas i do kociastych... Pudelko prosimy wystawic ponownie :D

alysia

Od: Pt sie 17, 2007 21:56

Post » Sob kwi 27, 2013 15:02 Re: Cmentarz Wolski, Wa-wa: pomocy w łapankach i karmieniu!

alysia pisze:Pani Bozeno, przykro, ze taka sytuacja zaistniala, mam nadzieje, ze wroci Pani do nas i do kociastych... Pudelko prosimy wystawic ponownie :D

Też mam nadzieję, że Pani do nas wróci!
Obrazek

ewaw

Post » Nie kwi 28, 2013 19:44 Re: Cmentarz Wolski, Wa-wa: pomocy w łapankach i karmieniu!

Nie wyobrażam sobie, żeby Pudła nie było :( :( :(
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Wto kwi 30, 2013 15:51 Re: Cmentarz Wolski, Wa-wa: pomocy w łapankach i karmieniu!

Pani Bożeno, dopóki darczyńcy Pani ufają, nie przejmowałabym się tym, co mówią inni. Proszę się nie odwracać od kotów!

Zrobiłam zdjęciowo-opisowy "przewodnik" po miejscach karmienia - mogą wejść na niego tylko osoby mające ten konkretny adres, dlatego trzeba go udostępniać rozważnie. Jeśli ktoś nie dostanie linka na PW, a chciałby - proszę o cynk.

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Wto kwi 30, 2013 22:30 Re: Cmentarz Wolski, Wa-wa: pomocy w łapankach i karmieniu!

Fleur, wielkie dzięki za przewodnik, jest naprawdę SUPER!!!

Mam linka, pod którym jest przewodnik Fleur. Jeśli ktoś potrzebuje wskazówek
co do miejsc karmienia, proszę o znak na pw. Podeślę mapki i link do przewodnika.
Obrazek

ewaw

Post » Śro maja 01, 2013 21:54 Re: Cmentarz Wolski, Wa-wa: pomocy w łapankach i karmieniu!

Wypuściłam marmurkowa dziewczynkę po sterylce.
Złapałam i zawiozłam do Vila-Wetu dymnego,na wpół łysego kota.Jutro obejrzy go dermatolog.Drugi chudy i z łysą łapką nie dał się złapać.Na karmieniu pojawiła się srebrna kicia,miała obwisły brzuch,więc pewnie już urodziła.Pierwszy raz ją widziałam,zjadła 4 saszetki i poszła w stronę bumaru.Na górce trzeba wykładac więcej żarełka,tam zawsze jest wyjedzone do czysta.

A i uważajcie na kleszcze.Ja właśnie przywlokłam jednego z cmentarza.Teraz siedzę i się drapię :mrgreen:
Obrazek

renatab

Od: Pt paź 08, 2010 19:58

Post » Śro maja 01, 2013 22:26 Re: Cmentarz Wolski, Wa-wa: pomocy w łapankach i karmieniu!

W Vila-wecie jest dr Małgosia dobra, mojego Buraka cmentarniaka wyciągała z biedy. Tyle że z powrotem na cmentarz się nie nadawał.
Ciekawe, ile ten biedak posiedzi w lecznicy. Takie łysienie niekoniecznie ma dermatologiczne przyczyny, mogą być jakieś niedobory w organizmie. Przy okazji dowiedz się może, czy nie będzie potrzebował karmy, jak wiadomo, nie maja tam wiele. Są wolne dni, ktoś mu podrzuci, sfoci kota, i jeśli nie dzikus, to może znajdzie amatora i domek?
Dzięki, że się nim zajęłaś :1luvu: :1luvu: :1luvu:
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

[poprzednia][następna]