Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 09, 2013 20:21 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

ametyst dziękuję serdecznie za czujność, urinary jak najbardziej tak

Thorkatt bardzo gorąco dziękuję i przepraszam, że dopiero teraz się odzywam, czasem nie widzę w porę wpisów lub zwyczajnie zapominam, jak nie zrobię czegoś od razu.
Jakby tego wszystkiego było mało rozłożył mi się pies -stawy, tylne łapki bardzo bolą, trzeba zrobić badania i rtg ( fakt to duży pies i ma 8 lat, coś zaczyna się dziać) ale jakbym wykrakała, bo 2 dni wcześniej rozmawiałam o problemach z łapami z koleżanką.
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Śro kwi 10, 2013 12:47 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Zapraszam na bazarek :) viewtopic.php?f=20&t=152248
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Sob kwi 13, 2013 21:52 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

ametyst555 dziękujemy bardzo bardzo serdecznie za bazarek
U nas na razie "gorąco" pod wzgledem chorób i zdarzeń.
Walczymy z chorymi stawami naszej suni, teraz i jedna przednia łapka ją boli ale mam nadzieję, że po lekach, suplementach będzie lepiej ( dostaje m.in. 40% ekstrakt z małż, wzmacnia stawy i chrząstki oraz ilość mazi stawowej;kuracja na 2 miesiące "tylko"180zł, cena bardzo boli ale trzeba :( nie kupiłam karmy bezdomniaczkom, pies w tej chwili ważniejszy).

Ja również miałam, mam zdrowotną przygodę. Dwa dni temu -ogromny wylew w oku - wysokie ciśnienie. Mimo okropnego stanu mojego oka nie mogłam dostać się państwowo do okulisty, a miałam skierowanie - powód jak to zwykle u nas bywa, terminy- za 15 dni wolny termin, a jak nie to proszę iść prywatnie i poszłam, co miałam robić :( Przy mnie Pani również ze skierowaniem do kardiologa, dostała termin na koniec lipca, serce się kraje jak pomyślę o tych naprawdę chorych.

Na cmentarzu w Brwinowie nadal bez zmian, nie ma chętnych do pomocy w karmieniu. Kotów jest dużo, karmy bardzo brakuje.

Pozdrawiam serdecznie, jutro postaram się napisać o tymczasach.

Anna Rylska

Post » Nie kwi 14, 2013 19:55 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

na razie choć kciuki podrzucę i życzenia poprawy :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Wto kwi 16, 2013 20:59 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Aniu, jutro powinno dotrzeć do Ciebie trochę karmy suchej i mokrej Royal Canin Sensitivity dla kociaków :kotek:
A jak Twoje oko, lepiej trochę? Bardzo ciepło pozdrawiam :)

bluette

Od: Czw sty 10, 2013 18:59

Post » Śro kwi 17, 2013 11:31 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Aniu jak Twoje zdrowie? Mam nadzieję , że jest już lepiej.
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy

ametyst55

Post » Śro kwi 17, 2013 20:07 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Aniu wysłałam małą paczuszke... Mam nadzieje, że z Twoim okiem lepiej :)
Fifi [*] 14.07.2011

meg80

Od: Śro lut 06, 2013 21:08

Post » Pt kwi 19, 2013 14:27 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

zaglądamy i czekamy na wieści :ok:
Obrazek

ametyst55

Post » Pt kwi 19, 2013 19:13 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Poszedł pierwszy przelew z bazarku , mam nadzieję ,że może jeszcze coś się sprzeda :ok:
Obrazek

ametyst55

Post » Czw kwi 25, 2013 13:28 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

przypomnę :!:
Obrazek

ametyst55

Post » Pt kwi 26, 2013 11:17 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Dzień dobry.
Piszę z opóźnieniem ..
meg80 ogromnie dziękuję paczuszka dotarła, dziękujemy za lekarstwa
bluette ogromnie dziękuję, dotarły saszetki i suche, chorowitkom ogromnie smakowało, dziękują serdecznie
ametyst55 dziękuję serdecznie

Gorący koci okres się zaczął. Mamy bardzo miłe chwile ale i chwile złe ...
Dobre to te, kiedy kot, który wydawał ci się zdziczały, przychodzi po prośbach do ciebie i wsadzasz go do transportera. Potem zanosisz na sterylizację, robisz testy hiv/felv, wychodzą ujemne i w ciągu 24 h od złapania kot jedzie do domu, nie wraca na ulicę!
Taką koteczkę w tym tygodniu miałam. Spędzała mi sen z powiek.
Została porzucona w te największe mrozy, młodziutka, drobna szylkretka. Zawsze uciekała, biegała najeżona, wystraszona, nie wiedziała co ma zrobić. Długo na nią czekałam, raz była, potem znikała na tydzień. Nie wiem jakim cudem przyszła do mnie, zaufała. Los się do niej uśmiechnął.
Złe to te, kiedy bezdomne koty cierpią. Jedna z kotek, którą karmię zniknęła. Nie było jej chyba z 5 czy 6 dni. Już myślałam,że nie wróci, że coś się jej stało ale wczoraj przyszła. Była straszliwie osowiała, siedziała tylko skulona, nawet jeść nie chciała. Poszłam po transporter, bo przecież trzeba ją zanieść do lekarza.Wzięłam ją na ręce, a ona pod brzuchem ma wielki, sączący się ropień. Już czuć było, jak się coś psuje, taki specyficzny zapach. Zawiozłam ją do swojego lekarza, obejrzał to, podgolił wokół tej rany i problem okazał się głębszy - częściowa martwica skóry- do usunięcia. Zostawiła biedaczka ją na operacje, pobiorą też krew do badania.
Ciężkie życie mają bezdomne zwierzęta

Dziś też jadę znowu do Brwinowa-kotka potrzebuje pomocy, ma straszliwie chore uszy, najprawdopodobniej będę oba do amputacji.

Anna Rylska

Post » Sob kwi 27, 2013 9:57 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Aniu, Ty jesteś całą ich nadzieją :1luvu:
Ja myślę nad bazarkiem cegiełkowym, bo trzeba tym biedakom i Ani pomóc. Bardzo ciężko tak samemu. Jak mi się coś wyklaruje, poproszę o wspólne działanie życzliwe ciotki.
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Sob kwi 27, 2013 18:16 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Niestety kotki ze zdeformowanymi uszkami nie udało się zabrać, nie było jej ale ja nie odpuszczę, na ile czas pozwoli będziemy próbować.
Niestety wypatrzyłam również na cmentarzu w b-wie ciężarną kotkę, do złapania i sterylizacji. Będzie ciężko, jest bardzo płochliwym i ostrożnym kotem.

Gdyby ktoś miał do oddania karmę dla bezdomniaczków ( naprawdę jest bardzo źle) lub tymczasów będę ogromnie wdzięczna i gdyby Ktoś chciał pomóc mi w karmieniu w Brwinowie ( wiem, powtarzam się i naprawdę źle się z tym czuję ale to dla kotków, może Ktoś ?).

Anna Rylska

Post » Nie kwi 28, 2013 12:17 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Anna Rylska pisze:Niestety kotki ze zdeformowanymi uszkami nie udało się zabrać, nie było jej ale ja nie odpuszczę, na ile czas pozwoli będziemy próbować.
Niestety wypatrzyłam również na cmentarzu w b-wie ciężarną kotkę, do złapania i sterylizacji. Będzie ciężko, jest bardzo płochliwym i ostrożnym kotem.

Gdyby ktoś miał do oddania karmę dla bezdomniaczków ( naprawdę jest bardzo źle) lub tymczasów będę ogromnie wdzięczna i gdyby Ktoś chciał pomóc mi w karmieniu w Brwinowie ( wiem, powtarzam się i naprawdę źle się z tym czuję ale to dla kotków, może Ktoś ?).

:!: :!: :!:
Obrazek

ametyst55

Post » Wto kwi 30, 2013 11:21 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Dzień dobry.
U nas jutro dzień zabiegowy. Maj zaczyna mam się od usuwania zębów u kotów i kłopotów.
Od godz. 18 - 1 maja - dwa koty idą na czyszczenie zębów ultradźwiękami i ekstrakcję.
Jeden z nich to Homerek - pamiętacie Homerka, białaczkowego egzotyka? w trybie pilnym musi mieć usuwany kamień i pewnie jakieś zęby. Kamień tak dziwnie u niego nachodzi na dziąsła, nie widziałam jeszcze czegoś takiego. Zwlekałam z tym trochę, bo pilniejsze potrzeby zawsze były, są ... ale już czas :( Proszę o ogromne kciuki dla Homusia.
Druga kicia to 3 letni kocurek -Pan Krówka,miał bardzo silny katar, pozostałości na oczu w postaci ogromne bielma, przerostów są bardzo widoczne ale radzi sobie świetnie. Kocurek ma forl, wczoraj musiałam mu wyrwać ząb trzonowy, by ulżyć i by mógł jeść.
Bardzo prosimy o kciuki, bo będzie ciężko.

Anna Rylska

[poprzednia][następna]