U kotów standard-wszyscy miziasci -kocurki w tej konkurencji wygrywaja:
Gucio po powrocie z dżungli oczekiwal dlugiego masazu brzuszka i turlal sie zapraszajaco na dywaniku-wyglaskany
Rys po prostu ,jak ma potrzebe to laduje sie na kolana i pokazuje ,co glaskac dokladnie i jak dlugo- mozna w wypadku obu kocurow bez konca hyhy. Obaj maja takie potrzebyu,ze klka razy dziennie powtarzamy mizianki

Rude tez oczekuje ,ze wszyscy goscie ,ktorzy przychodza do domu zapewniaja dodatkowa porcje mizianek i przewaznie dostaje to ,czego oczekuje-natychmiast- ma my wspolna ceche- jestesmy tka smao niecierpliwi

z natury
Smakusia nadstawia grezbiecik do glaskow i niby bez zachwytu daje sie nosic na rekach,ale potme ma takie zadowolony szczotkowaty ogonek. Jak znam zycie za chwile bede jej miala rzucac myszke,bo codziennie wieczorem poluja na nia,albo ja goni ,jak leci,albo skacze wysoko jak na nia i probowala ja zlapac

Widzialam w dżyngli komary pod świerkiem,widzialam tez w domu jednego komara- na pewno rude upoluje og do rana

Dotlenienie w dżungli ma swoje konsekwencje-padam spac,bo senna sie zrobilam nieprawdopodobnie
Liczenie owieczek mi nie grozi

,zasypiam od razu-dobranoc.
A mialam napisac ,ze cos dziwnego mnie wczorja w nocy spotkalo- mialam dzwonek do domofonu o 2.30w nocy-papierkowalam wtedy- nie mam pojecia,czy ktos sprawdzal,czy ktos jest w domu,czy tylko pali sie swiatlo

nikt sie nie odezwal ,jak odebralam domofon-dziwne

Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.