Kubuś- 13 lat, cukrzyca, brak łapki... Cud:) Jest DT!!!!!!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt kwi 26, 2013 13:55 Kubuś- 13 lat, cukrzyca, brak łapki... Cud:) Jest DT!!!!!!!!

Zakładam ten wątek jednak z nadzieją na cud.
Kubuś to kot, który ma minimum 13 lat, choruje na cukrzycę, nie ma tylnej łapki. Właściwie nie ma już nic, prócz beznadziei...
Całe swoje życie spędził w pewnej drukarni, do której trafił 12 lat temu już jako dorosły kot. Znalazł tam przyjaznych ludzi, schronienie i właściwie zamieszkał tam na dobre.
Gdy zachorował na cukrzycę pracownicy troskliwie się nim zajęli podając codziennie rano i wieczorem zastrzyk insuliny oraz odpowiednią karmę. Właściciel drukarni sponsorował Kubusia, a pracownicy się nim opiekowali. Drukarnia stała się kubusiowym prawdziwym domem.
Niestety drukarnia zbankrutowała i... koniec bajki. Nie ma sponsora, nie ma troskliwych opiekunów. Pojawił się pomysł uśpienia kotulca... Alternatywą okazała się piwnica, w której cudem udało się upchnąć Kubusia pewnej Dobrej Duszy. Niestety warunki w tym miejscu są tragiczne, to stara, nieduża łazienka w starej piwnicy. Ma chociaż okienko małe...
Dwa razy dziennie pojawia się tam Pani, która robi zastrzyk, daje jedzenie i wychodzi.
Kuba trafił w to miejsce kilka dni temu, prosto ze szpitalika, w którym umieszczono go tuż po operacji cysty. Tak, bo Dobra Dusza znalazła grupę ludzi chętnych pomóc Kubusiowi finansowo, zawiozła do weta, przebadała, poddała operacji i... I stanęła pod ścianą. Bo Ona nie może kota wziąć. Nie pytajcie mnie o powody, nie ma nawet sensu o tym pisać. Nie ma też czasu.
Ten chory trójłapek staruszek z nieustabilizowaną obecnie cukrzycą (chudnie gwałtownie, pojawił się wielomocz etc), w stresie, samotności i okropnych warunkach nie ma specjalnych szans na życie. Zresztą po co kotu/komu takie życie?
Jedynym ratunkiem dla niego jest DT. DT, które musi się liczyć z tym, że będzie nim do końca dni Kuby. Bo wyadoptowanie starego cukrzyka graniczy z cudem. Znalezienie mu DT również, niestety.
Wybaczcie proszę chaos mojej wypowiedzi, ale naprawdę jestem roztrzęsiona i zrozpaczona.

Dodam tylko, że finanse będą się starali zabezpieczyć ludzie naprawdę odpowiedzialni, aby chociaż w ten sposób odciążyć ewentualnego opiekuna tego biednego kotulca.
Podpowiedzi jak radzić sobie z cukrzycą można znaleźć na fantastycznym forumowym wątku cukrzyków (oczywiście kota musi leczyć weterynarz, ale ten wątek daje mnóstwo cennej wiedzy i wsparcia). Obiecuję możliwość wsparcia jakimś własnym doświadczeniem 24h na dobę, na ile tylko będę potrafiła.
Zobowiązuję się zawieźć Kubę w każde miejsce Polski, jeśli tylko ktoś zechce dać mu szansę.

Zdjęcia wklei za chwilę ewexoxo.
Ostatnio edytowano Nie kwi 28, 2013 11:00 przez jerzykowka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pt kwi 26, 2013 14:04 Re: Kubuś- 13 lat, cukrzyca, brak łapki, brak nadziei... :((

Nawet po zdjęciach widać sytuację... Kuba w oczach marnieje i traci nadzieję na życie :cry: Błagamy przynajmniej o DT - to jego jedyna szansa :cry:

Obrazek

Obrazek

Blizna po operacji sunięcia cysty
Obrazek

Kuba marnieje w oczach. To jest niechciany przez nikogo kot. Czy będzie miał jeszcze szansę na życie? :cry:
Obrazek
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Pt kwi 26, 2013 14:31 Re: Kubuś- 13 lat, cukrzyca, brak łapki, brak nadziei... :((

nawet nie wiem co napisać :cry:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Sob kwi 27, 2013 8:09 Re: Kubuś- 13 lat, cukrzyca, brak łapki, brak nadziei... :((

Wydaje mi się, że udostępniałam wczoraj wydarzenie Kubusia na Fb.
Wklej tutaj link. Im więcej osób weźmie udział w wydarzeniu, tym lepiej.

Może warto też napisać o nim w wątku cukrzyków albo choćby podać tam link do tego wątku.

Biedny kotuś :(
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Sob kwi 27, 2013 21:02 Re: Kubuś- 13 lat, cukrzyca, brak łapki, brak nadziei... :((

Podnoszę, bo sprawa jest pilna. :!:
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Nie kwi 28, 2013 9:35 Re: Kubuś- 13 lat, cukrzyca, brak łapki, brak nadziei... :((

Nie ma linka do fb, nie mogę znaleźć wydarzenia :(
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Nie kwi 28, 2013 9:45 Re: Kubuś- 13 lat, cukrzyca, brak łapki, brak nadziei... :((

Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Nie kwi 28, 2013 10:00 Re: Kubuś- 13 lat, cukrzyca, brak łapki, brak nadziei... :((

I zdarzyl się cud! Kubuś trafił do wspaniałego DT. Wczoraj wieczorem kotulec został przetransportowany. Kubuś wszystko oglądnął, obwąchał, zaliczył kuwetkę. Nie było także problemów ze wskoczeniem na krzesło mimo braku tylnej łapki :ok:
Noc minęła spokojnie, o 7 rano Kubuś zaczął domagać się śniadania :D
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Nie kwi 28, 2013 10:40 Re: Kubuś- 13 lat, cukrzyca, brak łapki, brak nadziei... :((

Ewelinko, Kasiu widzę, że już napisałyście :D :1luvu:

Tak, tak, tak - Kubuś został uratowany przez wspaniałe, odważne, odpowiedzialne i wrażliwe istoty :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Dodam tylko, że z niedużą pomocą tymczasowej Dużej dostał się do łożka, w którym zasnął jak niemowlę :wink: :D

CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :dance:

Dziękujemy Wam dziewczyny za podnoszenie, udostępnianie - za wszystko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A przede wszystkim dziękujemy Kasi i Pani Annie :1luvu: :1luvu: :1luvu: - osobom, dzięki którym Kubuś dzisiejszą noc spędził przytulony w łóżeczku...
Teraz niechaj tylko zdrowie dopisuje chłopakowi :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Teraz biegnę do wątku cukrzyków "po prośbie" :wink: :D (zgromadzona tam przez Tinkę wiedza i doświadczenie są bezcenne dla opiekuna cukrzyka).

Aaa, zapomniałam dodać, że Kubuś jest warszawiakiem i właśnie w Warszawie znalazł ratunek. W domku tymczasowym jest jedynakiem, chociaż domek kociodoświadczony baaaardzo 8) To najlepsze warunki dla chorego staruszka, który nigdy nie mieszkał z iinymi kotami - bezstresowe :D
Ostatnio edytowano Nie kwi 28, 2013 11:12 przez jerzykowka, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Nie kwi 28, 2013 10:43 Re: Kubuś- 13 lat, cukrzyca, brak łapki, brak nadziei... :((

poryczałąm się na początku z żalu. A potem na końcu z radości. Cuda istnieję tylko trzeba im poóc.
Kubusiu :kotek:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie kwi 28, 2013 15:08 Re: Kubuś- 13 lat, cukrzyca, brak łapki... Cud:) Jest DT!!!!

To taka wspaniała wiadomość-jednak cuda sie zdarzają!!!!!!!! :piwa:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pon kwi 29, 2013 13:14 Re: Kubuś- 13 lat, cukrzyca, brak łapki... Cud:) Jest DT!!!!

no i znów tępa baba nie wie co mam napisać :oops: ..tak bardzo się cieszę :dance: :dance2:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20