Moderator: Moderatorzy
schnuki pisze:witam, coś chyba ze mną nie tak ,dostałam w aptece całe opakowanie Lantusa po rozmowie z koleżanką z forum doszłam do wniosku ,że to na lata leczenia .....Mam 5 fiolek po 3 ml a strzykawek brak czekam ..... po waszych radach podaje Cansulinę 1 jednostka rano i 1 jednostka wieczorem , dziś cukier 20.30 -476...((((( ,Już nie wspomnę o innych dzisiejszych moich wpadkach ,bo wstyd...(((((.Teraz na spokojnie kot coś dzisiaj zjadł ufffff!!!!, dostaje antybiotyk,, oraz Cansulinę no i czekamy na strzykawki z linku który dostałam od was....Spokój tylko mnie uratuje......pozdrawiam serdecznie
Tinka07 pisze:EDIT: nsulinę podajemy zawsze wtedy, gdy poziom glukozy we krwi przekroczy 200 mg/dl. Pacjenci z wyrównaną cukrzycą dostają zastrzyki insuliny nawet przy wynikach 150-160 mg/dl. – wszystko jedno, czy po 4, 8 czy po 16 godzinach.
Teraz musisz być bardzo elastyczna. Jeśli Molek wejdzie Ci na wynik 150-160 mg/dl, podaj mu od razu kropelkę. Kropelkować nie wolno nam jednak częściej niż co 4 godziny.
Pozdrawiam cieplutko
Tinka
Molesław pisze:Tinka07 pisze:EDIT: nsulinę podajemy zawsze wtedy, gdy poziom glukozy we krwi przekroczy 200 mg/dl. Pacjenci z wyrównaną cukrzycą dostają zastrzyki insuliny nawet przy wynikach 150-160 mg/dl. – wszystko jedno, czy po 4, 8 czy po 16 godzinach.Teraz musisz być bardzo elastyczna. Jeśli Molek wejdzie Ci na wynik 150-160 mg/dl, podaj mu od razu kropelkę. Kropelkować nie wolno nam jednak częściej niż co 4 godziny.
Pozdrawiam cieplutko
Tinka
O 22.00 wynik 131 - insuliny NIE PODAŁAM. Dzisiaj rano PRE 163 - dostał kropelkę
Iwooona pisze:Czuje się zmeczona i bezradna, całe dnie tocza sie wokół chorób kota,ale zostawic go z tym wszystkim tez nie potrafie.I tak skacze z watku watrobowego na cukrzycowy... Duzo im zawdzieczam. Zagladałam tu nawet jak Micho bywał zdrowy... A teraz znowu smutek
Iwooona pisze:Dzieki Karolcia za słowa otuchy-one naprawdę dużo znaczą. Trochę mnie to przerasta, bo nie wiem co leczyć pierwsze. Jutro mam jechać na zastrzyki na wątrobę, ale po południu zadzwonię do wetki - może ona mi podpowie jak poukładać to leczenie, jakiś sensowny harmonogram podawania leków.Na samą myśl o mierzeniu Michowi krwi rączki mi się trzęsą -ciekawe jak mi pójdzie.
Aeble pisze:
Lekarz zalecił oczywiście suchy RC dla diabetyków, który chcemy jednak czym prędzej odstawić i przestawić kotka na mokrą karmę. Zasmakował w Leonardo (wyliczyłam, że zawiera 3,5% węglowodanów w suchej masie, więc chyba nie najgorzej?), spróbujemy także Animondy Classic, pytanie jednak - ile gram dziennie powinien dostawać? Zakładając, że jadłby wyłącznie mokrą karmę, jaka "dawka" dziennie byłaby optymalna? Przypomnę, że w tej chwili kocurek waży niecałe 3,5 kg.
Pozdrawiam
schnuki pisze:nadal nie mam strzykawek jest piątek, zamówiłam na zdrowiediabetyka jest tam podany numer telefonu ,ale nikt nie odpowiada...Mój kot obecnie waży 4,9 kg tak było wczoraj...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Marta994 i 4 gości