Mia w nowym domu :)))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 24, 2013 15:50 Re: Mia - szylkretka z depresją już poza schroniskiem.

Monia, ale mówisz np. o powyższych zdjęciach Mii???
Toć ja je telefonem na szybko trzaskam, bo Mia nie ma drygu do modelingu i uchwycić ją na zdjęciu nierozmazanym, jest baaardzo ciężko :mrgreen:
No za grosz cierpliwości do pozowania nie ma, choć proszę 100 razy, żeby się nie ruszała :mrgreen:
Ale cóż... nikt nie jest idealny :wink:

A atakować mailami będzieeeemyyy ;) Nie raz jeszcze ;)
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Śro kwi 24, 2013 15:54 Re: Mia - szylkretka z depresją już poza schroniskiem.

Nowa_Sztno pisze:Monia, ale mówisz np. o powyższych zdjęciach Mii???
(...)

O i wydało się któż to ... :mrgreen:
Te ostatnie nie ważne czym robione, ale ważne jak kot na nich wychodzi.
Kota fotografować nie łatwo, tak aby pokazać jednym cyknięciem, co w nim siedzi i jaki jest.
No, a te wcześniejsze zdjęcia Mii, to też wprost bajkowe były. :P
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Śro kwi 24, 2013 16:29 Re: Mia - szylkretka z depresją już poza schroniskiem.

Hmmm ... ciekawy, zdolny kotek ... żyję troszkę lat na tym świecie, ale nie spotkałam się jeszcze nigdy z sytuacją, w której jakikolwiek kotek siusiałby na jabłuszka, słoiki z miodem czy dokumenty ... (na każde oddzielnie, z tego co zrozumiałam)... widać Miiusia szkolona dziewczynka ... Przyznaj się Nowa, ile czasu zajęło Ci takie szkolenie? :ryk:

Mia słoneczko, nie martw się koteńko, niektórzy ludzie tacy są, że inne człowieki nie umieją ich zrozumieć, a co dopiero wymagać od Was kotków :D
Dobrze, że wróciłaś, nie ma co zadawać się z takimi człowiekami ... jak tam Władek, szepnął Ci już miłe słówko? ;-)

Pewnie będę mało oryginalna w Twoim przypadku Koteńko, ale cholernie żałuję, że ja nie mogę zaprosić Cię do nas :(
Za to przynajmniej będziemy razem z Anatolkiem trzymać wszystkie pazurki za Twój, ten prawdziwy, wymarzony, jedyny, najwspanialszy domek Miiusiu :ok: :ok: :ok:

Nowa a Ty poproszę ucałuj Królewnę od nas, tak mocno, żeby aż uciekła od tego całowania ;)

Mia jesteś piękną i mądrą koteńką :1luvu:
Obrazek ANATOLEK [*] 25.03.2000 - 18.02.2015.

Anatolek

Od: Nie mar 11, 2012 14:07

Post » Śro kwi 24, 2013 16:36 Re: Mia - szylkretka z depresją już poza schroniskiem.

Ucałuję, ucałuję :wink:
Albo poproszę Władka, żeby zrobił to za nas, pewnie sprawi jej to większą przyjemność :D

Odnośnie sztuczek, to nauczyłam też Mię natychmiastowego wywoływania alergii u ludzi :mrgreen:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Śro kwi 24, 2013 16:38 Re: Mia - szylkretka z depresją już poza schroniskiem.

Wiedziałam!!!!!!!!!! :ryk:
Nowa :1luvu: ... tak miało być i już, lepiej, że prawie od razu ....

Anatolek

Post » Śro kwi 24, 2013 17:32 Re: Mia - szylkretka z depresją już poza schroniskiem.

Nowa_Sztno pisze:Odnośnie sztuczek, to nauczyłam też Mię natychmiastowego wywoływania alergii u ludzi :mrgreen:

Dobrze, że taka zdolna przy Mokate nie byłaś :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

Post » Śro kwi 24, 2013 18:59 Re: Mia - szylkretka z depresją już poza schroniskiem.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pt kwi 26, 2013 10:37 Re: Mia - szylkretka z depresją już poza schroniskiem.

Kilka świeżych informacji :wink:

Byłam dziś odwiedzić Mię i zanieść jedzonko (a przy okazji ciacho pracownikom lecznicy :wink: )
Jak przyszłam, Mia przycinała drzemeczkę, ale łaskawie (acz leniwie) podsunęła łepek do miseczki :mrgreen:

ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Mia ma cały czas otwartą klatkę. Bawią się z Władkiem na zapleczu, a wczoraj podobno Mia tak ganiała za piłeczką, że aż pracownica poszła sprawdzić co tam za hałasy :mrgreen: Raz tylko nieśmiało wystawiła łepek do sklepu, spojrzała z ukrycia co się dzieje, i zwiała z powrotem do klatki - bohaterka :lol:

"Dziwne", bo nie zsikała się ani razu poza kuwetą. Mało tego, korzysta razem z Władkiem z jego kuwety, więc kuwetę z klatki ma już zabraną, bo jej nie potrzebna.
Ogólnie, wszystko u niej w porządku :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pt kwi 26, 2013 11:18 Re: Mia - szylkretka z depresją już poza schroniskiem.

Mia jest fajnym, wrażliwym kotem.
Ja od razu wiedziałam, że z tym moczeniem to jakaś podejrzana sprawa.
I jeszcze jej próbowano przylepić etykietkę "sikuna".

Nie mogę sobie darować, muszę zamanifestować swój sprzeciw :
Obrazek

Czytam wątek innego kota, któremu po dwakroć przylepiono etykietkę
siurka, ba - nawet agresora. I teraz w "normalnym" DT okazał się towarzyską gadułą,
miziakiem śpiącym w łóżku z człowiekiem, oraz poza jedną wpadką ( pufa z styropianowymi
kulkami w środku - podobna "pod łapkami" do silikonowego żwirku ) - kotem kuwetkującym jak anioł.

Mia ... też należy Ci się fajny dom, który odkryje Twoją prawdziwą naturę. :ok:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Pt kwi 26, 2013 12:38 Re: Mia - szylkretka z depresją już poza schroniskiem.

Śliczna z niej kotunia :1luvu:
piękne oczka :1luvu:

Za żadne skarby świata bym jej nie oddała :1luvu:

ps. Ryśka zsikała mi się znowu dzisiaj do wanny, mam ją oddać? :wink:
a wczoraj puściła pawia na szafkę w kuchni
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Pt kwi 26, 2013 12:46 Re: Mia - szylkretka z depresją już poza schroniskiem.

Jejku Mia!!! :1luvu: Ja wręcz napatrzeć się na nią nie mogę :love:
Cudna, mądra koteczka :ok:

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Pt kwi 26, 2013 20:55 Re: Mia - szylkretka z depresją już poza schroniskiem.

Pewnie, że mądra skoro wiedział gdzie i komu nasikać :mrgreen: Nigdy nie zapomnę tego, że sikała po kolei na laptopa, dokumenty ot tak, złośliwie :ryk:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

Post » Pon kwi 29, 2013 18:22 Re: Mia - szylkretka z depresją już poza schroniskiem.

Na dniach, a może nawet jutro, szykuje się sterylka Mii ;)

A tu dzisiejsze towarzystwo:

Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Sob maja 04, 2013 16:03 Re: Mia - szylkretka z depresją już poza schroniskiem.

Mia skąd Ci się ta uroda bierze? :ryk:

Co u naszej Królewny, już po sterylizacji? Jak się czuje nasze słonko i czy coś wiadomo jakie będą jej dalsze losy?

Mia :1luvu:

Anatolek

Post » Nie maja 05, 2013 19:29 Re: Mia - szylkretka z depresją już poza schroniskiem.

Nie wiem czy Mię pocięli, ale chyba nie, bo w majówkę lecznica była nieczynna, a przed majówką masa ludzi się przewinęła i oba gabinety działały pełną parą. Jutro i pojutrze pewnie też się sporo pacjentów przewinie, ale zobaczymy ;)
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

[poprzednia][następna]