NA ODROBACZANIE DZIKICH KOTÓW - FENBENAT

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 26, 2013 10:25 Re: NA ODROBACZANIE DZIKICH KOTÓW - FENBENAT

nelka83 pisze:
kropkaXL pisze:Mam ogromny problem z zakupem, jeszcze próbuję w jednym miejscu, ale za posrednictwem drugiej osoby i nie wiem czy sie uda!
Ma ktoś pewne miejsce?

Na początku przyszłego tygodnia (albo i wcześniej) pewnie będę w mieście to mogę podjechać i zakupić dla Ciebie jeśli jeszcze będą mieli :ok: Tylko tak jak napisałam - 200 g 20 zł kosztuje.

Nelcia dziękuję Ci :1luvu: :1luvu: :1luvu: -na razie jak pisałam-próbuje swoimi kanałami
A cena wcale nie jest wysoka zważywszy ile odrobaczeń można za tę cene zrobić i jak komfortowo!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pt kwi 26, 2013 10:28 Re: NA ODROBACZANIE DZIKICH KOTÓW - FENBENAT

kropkaXL pisze:
nelka83 pisze:
kropkaXL pisze:Mam ogromny problem z zakupem, jeszcze próbuję w jednym miejscu, ale za posrednictwem drugiej osoby i nie wiem czy sie uda!
Ma ktoś pewne miejsce?

Na początku przyszłego tygodnia (albo i wcześniej) pewnie będę w mieście to mogę podjechać i zakupić dla Ciebie jeśli jeszcze będą mieli :ok: Tylko tak jak napisałam - 200 g 20 zł kosztuje.

Nelcia dziękuję Ci :1luvu: :1luvu: :1luvu: -na razie jak pisałam-próbuje swoimi kanałami
A cena wcale nie jest wysoka zważywszy ile odrobaczeń można za tę cene zrobić i jak komfortowo!

Nie ma sprawy :)
Cenę napisałam tak "na zaś" bo być może Dziewczyny mogą kupić taniej :wink:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Pt kwi 26, 2013 10:32 Re: NA ODROBACZANIE DZIKICH KOTÓW - FENBENAT

Nie sądzę!-ostatnio parę lat temu płaciłam 12 zeta, ale od tej pory na pewno ceny wzrosły!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Pt kwi 26, 2013 10:39 Re: NA ODROBACZANIE DZIKICH KOTÓW - FENBENAT

Praksedo, Nela -to juz mam jasność sytuacji :( -weci, którzy mogliby mieć fenbenat nie maja i nie sprowadzą :evil: -powód zapewne ten sam, o którym pisałam poprzednio-nie opłaca się!
Tak więc jestem zainteresowana dwoma opakowaniami
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Pt kwi 26, 2013 10:57 Re: NA ODROBACZANIE DZIKICH KOTÓW - FENBENAT

Praksedo, zamówisz dla Kropki dwa opakowania czy załatwiać coś u siebie?

U mnie o tyle dobrze, że pełno świnek i innych hodowlanych wokół więc jest nadzieja, że Fenbenat będzie cały czas dostępny. Choć coś wet wspomniał, że nie powinni go mieć i sprzedawać, ale nie dopytałam dlaczego.
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Pt kwi 26, 2013 11:02 Re: NA ODROBACZANIE DZIKICH KOTÓW - FENBENAT

Erin pisze:Super, wielkie dzięki :1luvu:
Potrzebuję w sumie dla 65 kilo :mrgreen: (coś tak jak dla mnie :wink:).
Jeśli możesz mi zanabyć, będę bardzo dźwięczna, bo już się szykowałam do profendera i poszłyby prawie 3 stówy, więc różnica kolosalna.
Jeżeli trzeba podawać przez 3 kolejne dni, a opakowanie ma 200g, to akurat powinno starczyć, prawda?
Tylko tak sobie myślę, że np. dla Perełki, która waży 3kilo, może trochę mniej dać - żeby nie było za dużo.

Edit: jeszcze jedno mi przyszło na myśl - żeby każde futro dostało podobną dla swojej wagi dawkę, musiałąbym karmić osobno, a to trochę uciążliwe przy takiej gromadzie. W takich przypadkach zazwyczaj podaję przez strzykawkę. Czy można to rozrobić z odrobinką wody i każdemu futru wg potrzeb? :wink:

Właściwie na 4 podania , bo po 12 danich znowu raz.
Ale i tak starczy z nadwyżką.

Jeżeli podajesz indywidualnie, to oczywiście , że można do pysia ze strzykawki.

Natomiast dzikusom daję ogólnie zostawiając im zwyczajowo dużą michę, dodając tyle Fenbenatu ile kotów w danym miejscu przychodzi jeść.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Pt kwi 26, 2013 11:02 Re: NA ODROBACZANIE DZIKICH KOTÓW - FENBENAT

Nela bo kiedyś był to preparat odrobaczający, teraz to premix, a w dystrybucji tegoż , są jakies obostrzenia-nawet etykieta zmieniona, jak słusznie napisała Prakseda.
To ja poczekam na odpowiedź Praksedy-i nadal dziękuję za pomoc! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Pt kwi 26, 2013 11:05 Re: NA ODROBACZANIE DZIKICH KOTÓW - FENBENAT

Ile jest w tym opakowaniu tego środka?
Mam 11 kotów :roll:

Młode tj. ok. 6-8 mies:
-2 waga ok. 2 kg

Reszta tj. 9 dorosłych:
-5 waga ok.2-3 kg
-2 waga mniej niż 2 kg
-2 waga na pewno więcej niż 4 kg.

Nie mam możliwości ich zważyć więc wagę podaję na oko tj. na rękę :D czyli na wyczucie przy podnoszeniu.
Te koty nie były odrobaczane nigdy dotąd!!! :oops: :(

Czy jedno opakowanie starczy czy kupić więcej? Bo nie chcę prosić się weta dwa razy.

Jest na sali dobry matematyk? :D bo ja z matmy raz w liceum miałam 2 na koniec :oops: :mrgreen:

Paulusek

Od: Pt wrz 02, 2011 9:45

Post » Pt kwi 26, 2013 11:07 Re: NA ODROBACZANIE DZIKICH KOTÓW - FENBENAT

nelka83 pisze:Praksedo, zamówisz dla Kropki dwa opakowania czy załatwiać coś u siebie?

U mnie o tyle dobrze, że pełno świnek i innych hodowlanych wokół więc jest nadzieja, że Fenbenat będzie cały czas dostępny. Choć coś wet wspomniał, że nie powinni go mieć i sprzedawać, ale nie dopytałam dlaczego.

Bedę zamawiać dla Erin, to może od razu i dla Kropki.

KropkaXL czyli dla Ciebie 2 op?

Obecnej ceny nie znam, w tym roku jeszcze nie kupowałam.

Aha, nie będzie mnie w necie od jutra do 5 maja. Napiszcie proszę (dzis do 16-ej) na pw adresy wysyłkowe i nr telefonu, na wypadek gdybym miała jakies pytania.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.

Prakseda

Post » Pt kwi 26, 2013 11:08 Re: NA ODROBACZANIE DZIKICH KOTÓW - FENBENAT

Dzięki wielkie Praksedo! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Piszę PW!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Pt kwi 26, 2013 11:10 Re: NA ODROBACZANIE DZIKICH KOTÓW - FENBENAT

Paulusek pisze:Ile jest w tym opakowaniu tego środka?
Mam 11 kotów :roll:

Młode tj. ok. 6-8 mies:
-2 waga ok. 2 kg

Reszta tj. 9 dorosłych:
-5 waga ok.2-3 kg
-2 waga mniej niż 2 kg
-2 waga na pewno więcej niż 4 kg.

Nie mam możliwości ich zważyć więc wagę podaję na oko tj. na rękę :D czyli na wyczucie przy podnoszeniu.
Te koty nie były odrobaczane nigdy dotąd!!! :oops: :(

Czy jedno opakowanie starczy czy kupić więcej? Bo nie chcę prosić się weta dwa razy.

Jest na sali dobry matematyk? :D bo ja z matmy raz w liceum miałam 2 na koniec :oops: :mrgreen:

Jedno poakowanie starczy i jeszcze zostanie na kolejne odrobaczanie na jesieni.
Dla Ciebie też zamówić czy masz możliwośc kupienia u sibie?

Prakseda

Post » Pt kwi 26, 2013 11:46 Re: NA ODROBACZANIE DZIKICH KOTÓW - FENBENAT

Dzięki Prkasedo za informacje i chęć pomocy. Pytałam o tę strzykawkę, bo moje wariaty łykają jeden przez drugiego i gdybym wymieszała w misce, a potem dała wszystkim razem, na pewno byłoby tak, że jeden zjadłby niecałą dawkę, a drugi dwa razy większą niż trzeba.
A ile mi będziesz zamawiać? Jedno opakowanie czy dwa? Już piszę PW.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt kwi 26, 2013 12:18 Re: NA ODROBACZANIE DZIKICH KOTÓW - FENBENAT

Prakseda pisze:Jedno poakowanie starczy i jeszcze zostanie na kolejne odrobaczanie na jesieni.
Dla Ciebie też zamówić czy masz możliwośc kupienia u sibie?

Starczy jedno? 8O Koty z tego co czytałam miały by byc odrobaczane przez co najmniej 3 dni po 2 tyg. znowu- i starczy opakowanie??? 8O Dobrze rozumiem? bo jeśli tak to chyba podskoczę pod sufit :D

Nie wiem jeszcze czy u mnie da radę zamówić, jutro pójdę zapytać jakby co to dam Ci znać i mi zamówisz O.K? :ok:

Paulusek

Od: Pt wrz 02, 2011 9:45

Post » Pon maja 06, 2013 13:24 Re: NA ODROBACZANIE DZIKICH KOTÓW - FENBENAT

Mam Fenbenat. Wyślę Wam dzis albo jutro. (Dzisiaj jestem dłużej w pracy i odbieram kotke po sterylce, mogę nie zdążćc do 20-tej na pocztę).

Prakseda

Post » Pon maja 06, 2013 13:34 Re: NA ODROBACZANIE DZIKICH KOTÓW - FENBENAT

Prakseda :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

[poprzednia][następna]