Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 24, 2013 7:16 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

nadrabiana w dodatku zdjęciem kołnierza
No właśnie nie - on nadal MUSI chodzic w kołnierzu. I chodzi. A pierza z niego już mam na mała poduszkę, w tym tempie za tydzień to on będzie Cornish rex. I nie ma pchełek. Ja z nim tyle czasu spędziłam i spędzam, że nawet kierunek każdego włoska z futerka znam na pamięc i pchły bym zobaczyła? :D

tylko paszteciki gourmeta i martwi mnie ubogość tej diety, ale nic innego nie chce
W zooplusie wychodzi 1,65 zł ( wiem, bo se zanabyłam to świśtewko :mrgreen: ) A jakas rybka na parze? próbowałas? Calopecik dajesz? A może fakt - starośc objawia się foszkami....

odzywianie energią świetlną
Fajne! Każdy tak może czy trzeba jakiś chlorofilek se wykształcic?
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Śro kwi 24, 2013 11:34 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

tangerine1 pisze:Szkaradka nadal w gorszej formie, nawet ze ścianą nie gada :cry:
je tylko paszteciki gourmeta i martwi mnie ubogość tej diety, ale nic innego nie chce
myslę, ze zjada mniej niz jedna 85gr puszka dziennie, zdaniem producenta powinna zjadać 4 :roll:
finansowo też mnie ten jej kaprys wkurza, bo płacę prawie 3zł za miniaturową, kompletnie bezwartościową puszkę.
chwilowo ukad jest taki, ze Duszek zywi się tylko sznycelkami z indyka z Biedronki, Szkaradka ekskluzywnymi pasztecikami, Masza dojada resztki po nich, a ja powinnam przerzucić się na odzywianie energią świetlną :twisted:

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale chyba trochę przepłacasz za te paszteciki. Np. w zooplusie są po ok. 40 zeta za 24 sztuki.
Do zwycięstwa zła wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili

artux

Od: Pon gru 20, 2010 21:24

Post » Śro kwi 24, 2013 20:07 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

artux pisze:
tangerine1 pisze:Szkaradka nadal w gorszej formie, nawet ze ścianą nie gada :cry:
je tylko paszteciki gourmeta i martwi mnie ubogość tej diety, ale nic innego nie chce
myslę, ze zjada mniej niz jedna 85gr puszka dziennie, zdaniem producenta powinna zjadać 4 :roll:
finansowo też mnie ten jej kaprys wkurza, bo płacę prawie 3zł za miniaturową, kompletnie bezwartościową puszkę.
chwilowo ukad jest taki, ze Duszek zywi się tylko sznycelkami z indyka z Biedronki, Szkaradka ekskluzywnymi pasztecikami, Masza dojada resztki po nich, a ja powinnam przerzucić się na odzywianie energią świetlną :twisted:

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale chyba trochę przepłacasz za te paszteciki. Np. w zooplusie są po ok. 40 zeta za 24 sztuki.

taaa
zeby to było takie proste, z zestawu 24 puszek oferowanych przez zooplus Szkaradzia je tylko polowę- kaczkę ze szpinakiem i kurczaka, tych z rybą nie ruszy, a inaczej się ich nie da kupic, tylko w zestawie czterech smaków.
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Śro kwi 24, 2013 20:42 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

tangerine1 pisze:
artux pisze:

taaa
zeby to było takie proste, z zestawu 24 puszek oferowanych przez zooplus Szkaradzia je tylko polowę- kaczkę ze szpinakiem i kurczaka, tych z rybą nie ruszy, a inaczej się ich nie da kupic, tylko w zestawie czterech smaków.

Mój Kmicic też tylko gourmet gold raczy spożywać . Na zooplusie masz zestaw pasztecików o jednym smaku. Zamawiałam wczoraj dla drania, za 72 puszki zapłaciłam 119zł czyli niecałe 1,66/ puszka. Smaki Szkaradzi też tam widziałam.
Tyle że poniżej stówki się nie opłaca ( wysyłka darmowa od 99zł)
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Śro kwi 24, 2013 21:08 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

no to ide szukać tych zestawów w jednym smaku :D
Obrazek

tangerine1

Post » Śro kwi 24, 2013 21:49 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

zamówilam 24 puszki o smaku kurczaka i 24 o smaku kaczki ze szpinakiem,
teraz można obstawiać zakłady ile z nich Szkaradka zje zanim uzna, że gourmeciki są już niejadalne :twisted:
Obrazek

tangerine1

Post » Śro kwi 24, 2013 21:52 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... a_dla_kota

Ja tę bezwartościowość staram się jakoś suplementować. Dodaję trochę tauryny, trochę suszonej krwi, trochę oleju z łososia i odrobinkę ludzkiego betaglukanu . Mieszam i wcina. :wink:
Wszystko polega na oszukaniu uparciuszka - dziadeczka :wink:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Śro kwi 24, 2013 22:03 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

tangerine1 pisze:zamówilam 24 puszki o smaku kurczaka i 24 o smaku kaczki ze szpinakiem,
teraz można obstawiać zakłady ile z nich Szkaradka zje zanim uzna, że gourmeciki są już niejadalne :twisted:

Ja Ci powiem, iż Kmicic od maleńtasa chory (padaczka i wada serca) i od maleńtasa wybredny, całe życie nie ruszył nic poza saszetkami whiskasa. Zawsze starałam mu się te saszetki suplementować. Dodawałam co mi tam na myśl przyszło, byle ulepszyć.
Jak go brałam do siebie, wet mu dawał góra dwa lata życia.
Pod koniec kwietnia obchodzimy 16 urodzinki :ok: :wink:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Czw kwi 25, 2013 0:08 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

Napisz coś więcej o tej suplementacji puszek kupnych
Zdażają się tymczasy co to nic innego jak puszka nie przełkną
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Czw kwi 25, 2013 18:58 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

bettysolo pisze:Napisz coś więcej o tej suplementacji puszek kupnych
Zdażają się tymczasy co to nic innego jak puszka nie przełkną

No tak jak pisałam, po prostu dodaję co tam mam, taurynę, suszoną krew, olej z łososia albo kapsułkę tranu, pastę witaminową, żółtko, czy przemycę trochę zmielonego na miazgę mięsa, gotowanego, czy surowego. Jak gotuję sobie warzywa to też dodam trochę zmiażdżonej marchewki.

Tylko trzeba to zrobić tak, aby kot się nie kapnął (nie zmieniło smaku bo Kmicic nie tknie) i nie mógł wyjeść samej saszetki zostawiając dodatek.

Suplementacja to za wielkie słowo, ale zawsze dodatek czyni taką saszetkę bardziej wartościową. :wink:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Czw kwi 25, 2013 22:28 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

A suszoną krew gdzie kupujesz ?
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE

bettysolo

Post » Czw kwi 25, 2013 23:02 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

Najbezpieczniej podpiąć się pod wspólne zakupy na http://www.barfnyswiat.org/index.php?redir=1
Ja się podpięłam do podpinającej się osoby, bo w necie różne cuda ponoć ludzie proponują

U nas Lidka chyba najbardziej obeznana w temacie. :wink:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Pt kwi 26, 2013 12:17 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

Nie mam dobrych wieści
Eksperyment chrupkowy to klapa na całej lini
Kilka dni było OK
Potem zaczął wymiotować samą śliną
Nie dużo tyle co dorosły człowiek by splunął
A dziś już normalne wymioty chrupkowo-ślinowe

Nie wiem co mam robić dalej
czuję się bezradna...............
Dostaje AmylaDol czyli enzymy trawienne na zapalenie trzustki i zaburzenia trawienia ale to nic nie daje
Nie wiem na co kocisko choruje i jak mu pomóc :oops:

Dziś też zesikał się na podłodze to zawiozę znowu ten mocz na szybkie badanie paskiem

Pod koniec maja wyjeżdżam na tydzień
Nie podejrzewam aby do tego czasu polepszyło mu sie na tyle aby znalazł dom
Czy ktoś mógłby go przetrzymać na ten czas ?
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE

bettysolo

Post » Pt kwi 26, 2013 16:47 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

Z moczu dalej wyszła krew i bardzo podwyższone leukocyty których wcześniej nie było :?
Dalej weci optują przy chorej trzczustce ale wszystko może się przydażyć
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE

bettysolo

Post » Pt kwi 26, 2013 16:55 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

No to obie dziś mamy niefajny dzień:(
Maleńka leży teraz pod kroplówką.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

[poprzednia][następna]