alab108 pisze:Ruszcie te pieniądze ode mnie bo przepiję
Ty się bój, żeby zaraz ich nie zabrakło

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
alab108 pisze:Ruszcie te pieniądze ode mnie bo przepiję
Nowa_Sztno pisze:
... mamy też u nas takiego Władka sobowtóra, naprawdę. I on szuka domu!
To alergik, niestety nie dla niego schronisko, ale nikt go jakoś nie zauważa
Puma (tak go zwę) ma ok 8lat już, jest przemiłym, cudnym kotem. Jest dobrym duchem schroniska dla odmiany, przytulasty, uwielbia być na rękach (huraaa! znalazłam choć jednego, który lubi jak się go bierze na ręce), jest bardzo opiekuńczy (jak trafiał jakiś młodszy kot, to go lizał jak matka, nadal to czasem robi, jak jakieś chorują). Puma jest wykastrowany, niestety ma alergię i za uchem niemalże wiecznie ma jakby ranę. Poza tym ma podobnie jak Władek chyba i Mia może też (kurczę, to też częste ostatnio) nawracające zapalenie zatok. Gile lecą mu wtedy z nosa, dostaje antybiotyki, wraca do zdrowia, a za jakiś czas powtórka. Ale jestem przekonana, że gdyby miał swój dom i opiekuńczą rodzinę, która zadbałaby o jego dietę i zdrowie, wyładniałby jeszcze bardziej i pokochał dozgonnie!
Tak wygląda Puma (chociaż na tych zdjęciach akurat za bardzo go nie widać, poszukam więcej jego zdjęć albo chętnie porobię nowe do ogłoszeń... jakby ktoś tekst do ogłoszeń napisał):
Monika_Krk pisze:![]()
![]()
Dla Pumy od cioci :
„Nie rycz mała, nie rycz - mam w sobie dzikość czarnej pantery” - oto tekst, który po krótce
oddaje najlepiej jak wygląda on - kot o imieniu Puma.
Puma ma 8 lat i wygląda jak lśniąca, czarna pantera. No ale charakter to już raczej wziął od pluszowego misia. Jest kotem tak miłym, że drugiego takiego ze świecą szukać... po całym schronisku.
Jakoś nikt nie chce Pumy zauważyć, albo słowo alergia brzmi dziwnie czarodziejsko dla potencjalnych chętnych. A przecież mamy XXI wiek i karmy dla kotów z alergią.
Puma czarny jak heban został więc czarną owcą i tkwi w schronisku. Kochają go wszyscy
za serce dla młodszych kociaków, za powitalne przytulanki do pracowników i za to, że uwielbia być noszony na rękach.
Takie oczywiste rzeczy jak kuwetka i czystość Puma ma w jednym palcu o pardon w jednym pazurku.
Wykastrowany też jest. Ma zatem wszystko co domowy kot mieć powinien, oprócz domu.
Szukasz fajnego kota o sprawdzonym charakterze ? Dzwoń:
Może być ? Można korygować jak zwykle.
Rymowankę mu muszę jeszcze trzasnąć - a mię zacięło![]()
![]()
Dopiszę nieco później.
Edit :
Oto Puma, długo czeka
Na dom i na człowieka
Popatrz niżej oto fotka
niemałego tego kotka :
Jasny pieronPuma mię zaciął, nie mogłam wydusić rymowanki
Jak wymyślę inną to wam wkleję.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 89 gości