WEJHEROWO - kocie adopcje

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto kwi 23, 2013 21:09 Re: WEJHEROWO - kocie adopcje

Martino - bo przeczytaj mój post powyżej - poprosiłam o ciszę na wątku do jutra.
Niech emocje opadną.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Wto kwi 23, 2013 21:20 Re: WEJHEROWO - kocie adopcje

Oki.. Dabrowk wlasnie wstawila pilne ogloszenie o kociakach na fb. Ale niestety nie potrafie tu tego wstawic

Martina_b89

Od: Czw paź 11, 2012 20:19

Post » Wto kwi 23, 2013 21:23 Re: WEJHEROWO - kocie adopcje

Podaj link do Fb ( lub chociaż nazwę użytkownika ).
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Wto kwi 23, 2013 21:24 Re: WEJHEROWO - kocie adopcje

Monika_Krk pisze::idea: :idea: :idea:
valdek - ja zaapeluję do Ciebie i do Twej chęci niesienia pomocy kotom.
Ochłoń, nie trać czasu na udowadnianie, że nie popełniasz błędów.
Brniesz w ślepą uliczkę.
Jeśli masz tyle zapału i zaciekłości to spożytkuj go na naukę i zacznij pomagać
kotom od nowa.
Tak jak się należy.
Nikt z nas nie będzie Ci miał za złe , gdy po męsku i odpowiedzialnie przyjmiesz
na klatę to co schrzaniłeś.
Kochasz koty ? Ucz się- dostaniesz pomocną dłoń od każdego na forum.

Wiesz nie myli się ten kto nic nie robi, sztuką jest przyznać się do błędu -
a mądrością nie popełniać go drugi raz.

Proszę wszystkich o chwilę ciszy na wątku - ochłońmy , dajmy czas valdkowi- bo sporo już
dostał za swe błędy.
Zróbmy tak - teraz zawieszenie hmmm "broni" - bo tak się mówi, czyli nie naskakujemy na siebie
nawzajem.
A od jutra bierzemy się do roboty i jeśli valdek i Martina zechcą posłuchać rad, to naprawdę
będzie piękny gest.
Dla kotów i dla tego co chcecie robić , chyba warto ?

No cóż- to do jutra.

Monika_Krk pisze:Martino - bo przeczytaj mój post powyżej - poprosiłam o ciszę na wątku do jutra.

Nie jesteś czasem nauczycielką ? Prawie poczułem się jak uczniak postawiony do kąta. A może ciotka - dobra rada ?
Zostawcie dla innych te "dobre rady" i protekcjonalny ton. Jakbyś nie zauważyła, to przyznałem się do swojego błędu tutaj:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=9780634#p9780634
Ale jak widać, to nie wystarczy, WY chcecie chyba jeszcze mojej krwi ! Obrzuciliście nas błotem, nawypisywaliście bzdur, pomieszaliście fakty ze swoimi chorymi domysłami i uważacie, że wszystko jest w porządku ? Oczekuję przeprosin dla dziewczyn, dla mnie to zbyteczne.
Ostatnio edytowano Wto kwi 23, 2013 21:26 przez valdek, łącznie edytowano 1 raz

valdek

Od: Wto paź 19, 2010 19:29

Post » Wto kwi 23, 2013 21:26 Re: WEJHEROWO - kocie adopcje

Oczekuję przeprosin dla dziewczyn, dla mnie to zbyteczne.

zgadnij, które z Was ma tu ból zadka - Ty czy Martina, która się ucieszyła z tego, że się udało Albertowi, zamiast wyzywać człowieka, który mu pomógł? :roll:
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Od: Pon cze 04, 2012 23:38

Post » Wto kwi 23, 2013 21:30 Re: WEJHEROWO - kocie adopcje

Kozystam narazie z tel i niemoge wstawic linku ale wstawila to Otoz Animals Dabrowka

Martina_b89

Post » Wto kwi 23, 2013 21:32 Re: WEJHEROWO - kocie adopcje

Martina_b89 pisze:Szkoda ze nikt sie nie cieszy ze inne kociaki maja kochajacy dom

Martina, jeśli są to rzeczywiście kochające i odpowiedzialne (w każdym aspekcie: szczepienia, odpowiednia karma, sterylizacja) domy, to się cieszą zapewne wszyscy. Ale teraz już tylko odpowiedz sama swojemu sumieniu, czy jesteś na 100% pewna , że tak jest?
I jak ktoś wcześniej wspomniał-spokój na wątku i działać dalej, biorąc sobie do serca rady. Pytać na forum- nikt nie jest wszechwiedzący, trzeba się cały czas uczyć od bardziej doświadczonych.
Obrazek

mgj

Od: Czw mar 17, 2011 21:06

Post » Wto kwi 23, 2013 21:34 Re: WEJHEROWO - kocie adopcje

Kopiuję z fb.
http://www.facebook.com/pages/OTOZ-Anim ... 0082376298

PILNIE POSZUKUJEMY DOMKÓW DLA MALEŃKICH KOCIAKÓW

Otrzymaliśmy list „w Bojanie na osiedlu zadomowiła się dzika „łąkowa kotka”, która przez rok zaskarbiła sympatię wszystkich mieszkańców osiedla. Kot mieszka sobie gdzieś na łąkach, ale dwa tygodnie temu , jak jeszcze leżał śnieg kotka zaczęła się kocić, „wprosiła się” do naszego garażu i pojawiło się 5 kociaków(...)” Super, że są tacy Ludzie, którzy zmarzniętą kocicę z maluchami zapraszają do garażu i nie pozwalają im zginąć na mrozie. Jednak kociaki nie mogą zostać u tych Państwa, więc pilnie poszukujemy domów dla kocich maleństw. Pomóżcie w poszukiwaniach nowych domków dla nich.
Informacja o kociakach pod numerem tel.: 607 540 557

Obrazek

Edycja : dałam mniejsze zdjęcie ( duże otwiera się po kliknięciu )
Ostatnio edytowano Wto kwi 23, 2013 21:38 przez Mulesia, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Wto kwi 23, 2013 21:36 Re: WEJHEROWO - kocie adopcje

Martina_b89 pisze:Szkoda ze nikt sie nie cieszy ze inne kociaki maja kochajacy dom
zapewniam Cię, że cieszę się z każdego oddanego do szczęśliwej adopcji kotka. I jestem pewna, że nie ja jedna.

Musicie jednak poczytać forum, wątki osób, które na dużą skalę pracują nad poprawą życia kotów, walką z bezdomnością. Popełniacie wiele błędów, których koniecznie trzeba unikać. Ale macie duży zapał. Poczytajcie podforum Koty, bez trudu znajdziecie wartościowe wątki, które są kopalnią wiedzy, jak zajmować się kotami, które ratujecie.

tu dopiero zaczęła się akcja
viewtopic.php?f=1&t=151194&start=45

tu dziewczyny zaczynały niemal od zera:
viewtopic.php?f=1&t=144861

tu o budkach dla kotów wolnożyjących:

viewtopic.php?f=1&t=119441

To te, które znalazłam na szybko. Jest na Kotach takich wątków wiele. Naprawdę warto poczytać, skorzystać z gotowych patentów.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Wto kwi 23, 2013 21:36 Re: WEJHEROWO - kocie adopcje

W 99.9 % jestem pewna nikt niigdy nie moze byc pewny w 100 %.

Martina_b89

Post » Wto kwi 23, 2013 21:38 Re: WEJHEROWO - kocie adopcje

Dzieki za skopiowanie. Z Fb

Martina_b89

Post » Wto kwi 23, 2013 21:40 Re: WEJHEROWO - kocie adopcje

Nie wiem, czy dobrze zrozumiałam - chcą zabrać matce 2 - tygodniowe maluszki ? ... przecież one jeszcze nie jedzą samodzielnie ...I mogą skończyć jako pokarm dla węża ... :(

edit: gdyby nie ta odległość ... to pewnie by mi rozum odebrało ...
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Wto kwi 23, 2013 21:42 Re: WEJHEROWO - kocie adopcje

Maluszki po wykarmieniu niemaga tam zostac.tak ja zrozumialam

Martina_b89

Post » Wto kwi 23, 2013 21:44 Re: WEJHEROWO - kocie adopcje

Martina_b89 pisze:W 99.9 % jestem pewna nikt niigdy nie moze byc pewny w 100 %.

nieudane adopcje, zwroty pod byle pretekstem zdarzają się wszystkim. Na pewno trzeba z kandydatami do adopcji rozmawiać, jeśli jest możliwość, odwiedzić potencjalny dom. To na pewno pozwoli wiele takich incydentów wyeliminować. Jeśli macie wątpliwości, naprawdę warto poczekać, sprawdzić, upewnić się.

Musicie też uwzględniać w swojej pracy zwroty z adopcji. Uzasadnione, czy pod pretekstem, nie istotne. Jeśli dom zgłasza chęć oddania kota, trzeba sprawdzić, może uda się wyeliminować powód, dla którego dom chce oddać kota. Ale jeśli dom po prostu chce oddać kota, musicie być przygotowani na jego zabranie bez takiej sytuacji, jak miała miejsce teraz. To niestety ryzyko wkalkulowane w tę pracę.

Więcej się nie odzywam, bo nie jestem ekspertem. Byłam domem tymczasowym zaledwie kilkunastu kotów na przestrzeni kilku lat. Ale na forum znajdziecie dobre wzory. Trzymam kciuki.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Wto kwi 23, 2013 21:45 Re: WEJHEROWO - kocie adopcje

Gratuluję dobrego samopoczucia 8O

Mi wobec takiej ściany wszystko opadło. Dziad z obrazem miał więcej do pogadania.

BTW: Bodaj trzy strony temu była informacja kiedy kociaki można uznać za odkarmione, ale jak widać obrót ważniejszy :x

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

[poprzednia][następna]