Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.2

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 22, 2013 18:31 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.2

AnnAArczyK pisze:No i bardzo dobrze :1luvu:
Witaj!
Fotki przecudne :1luvu:

Też nie narzekam ale czasami trzeba odejść. :twisted:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pon kwi 22, 2013 18:33 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.2

MonikaMroz pisze:Foteczki piękne. Zuziu ślicznie polowałaś na mychę :)
Złapałaś ja w końcu :?:

Złapała ,złapała i zaciągnęła na drapak. :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon kwi 22, 2013 18:34 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.2

Sihaja pisze:Cześć dziewczyny! Nadrabiam :) Podoba mi się ogonek Zuziaczka :)

Mnie też. :1luvu: Jest króciutki ale cudnie prążkowany!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon kwi 22, 2013 18:37 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.2

barbarados pisze:
Ewa L. pisze:
AgaS1987 pisze:
Ewa L. pisze:Zastanawiam się czy u mnie przyczyną porannych bólów głowy nie jest przypadkiem spadek poziomu cukru we krwi.Mój tata jest cukrzykiem i posiada kilka glukometrów. Jeden z nich mam ja i od czasu do czasu mierzę cukry.Jestem w grupie tzw.podwyższonego ryzyka zachorowania na cukrzycę ze względu na występowanie tej choroby w mojej rodzinie. Dziś mierzyłam po wypiciu kawy słodzonej 1 łyżeczką cukru i okazało się że mam wynik 77. Norna dla osób zdrowych na czczo to 100-110. Wychodzi na to że mam za niski poziom cukru i to może być przyczyną tych moich rannych bólów łepetyny.Ale oczywiście moje przypuszczenia powinien potwierdzić lekarz.

To jest jakies wyjasnienie.
A ciekawe jaki bylby wynik na czczo.

Zobaczę jutro rano.Teraz właśnie zjadłam śniadanie. :mrgreen:

Przyczyna bóli łepetynki może być niedobór jakiegoś mikroelementu . Dobrze by było o tym z lekarzem porozmawiać .

Basiu!
Jak jutro uda mi się pozytywnie załatwić sprawę a liczę że tak będzie to jeszcze w tym tygodniu mam zamiar iść do doktorka i poprosić o skierowanie na badania i do jakiegoś specjalisty od takich bóli. :ok:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon kwi 22, 2013 18:41 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.2

Ewcia trzymam mocno :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: zeby sie udalo wszystko szybko zallatwic i zebys do doktorka trafila w tym tygodniu :ok:

AgaS1987

Od: Wto mar 12, 2013 9:33

Post » Pon kwi 22, 2013 18:41 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.2

Mryczór :)
Poziom cukru to jedna rzecz - to może być dobry trop, ale na wszelki wypadek wybierz się też do okulisty (dobrego, a nie marki konował) i poproś o sprawdzenie wzroku, m.in. ciśnienia śródgałkowego, bóle głowy mogą wynikać także z niezauważonej jaskry...

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pon kwi 22, 2013 18:46 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.2

MaryLux pisze:Mryczór :)
Poziom cukru to jedna rzecz - to może być dobry trop, ale na wszelki wypadek wybierz się też do okulisty (dobrego, a nie marki konował) i poproś o sprawdzenie wzroku, m.in. ciśnienia śródgałkowego, bóle głowy mogą wynikać także z niezauważonej jaskry...

Miewam podwyższone ciśnienie w oczach i jak na swój wiek niewielką wadę wzroku +0,25 na jednym i +0.50 na drugim.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon kwi 22, 2013 18:50 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.2

Ewa L. pisze:

Miewam podwyższone ciśnienie w oczach i jak na swój wiek niewielką wadę wzroku +0,25 na jednym i +0.50 na drugim.

Tez mam wadę wzroku tylko na "-". I jak czasem mnie glowa boli to muszę aż zdjąc okulary bo aż mnie mdli. :roll:
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Pon kwi 22, 2013 18:54 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.2

MonikaMroz pisze:
Ewa L. pisze:

Tez mam wadę wzroku tylko na "-". I jak czasem mnie glowa boli to muszę aż zdjąc okulary bo aż mnie mdli. :roll:

Ja przez rok nosiłam korekcyjne i poprawiło mi się. Teraz nie noszę wcale.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon kwi 22, 2013 19:01 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.2

Wada sama jako wada to nic strasznego, ale to podwyższone ciśnienie koniecznie trzeba jakoś zbić, albo przynajmniej utrzymać pod kontrolą. I nie ma co mówić, że to "pryszcz" - nie za fajne skutki tego widziałam u ludzi...

MaryLux

Post » Pon kwi 22, 2013 19:48 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.2

Muszę się za to wziąć bo ciągłe bóle głowy są męczące.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon kwi 22, 2013 19:49 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.2

Ewa L. pisze:Muszę się za to wziąć bo ciągłe bóle głowy są męczące.

:!:

MaryLux

Post » Pon kwi 22, 2013 19:54 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.2

MaryLux pisze:

Obiecuję że jak wszystko pozałatwiam to tego nie zaniedbam i jeszcze w tym tygodniu odwiedzę doktorka. :ok:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon kwi 22, 2013 19:57 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.2

Ewa L. pisze:
MaryLux pisze:

Obiecuję że jak wszystko pozałatwiam to tego nie zaniedbam i jeszcze w tym tygodniu odwiedzę doktorka. :ok:

Odłóż wszystko, załatwiaj doktorka poza kolejnością, bo inaczej ciągle się znajdzie coś pilniejszego.
Ja nie żartuję, w przypadku nieleczonej jaskry ból głowy to pieszczota w porównaniu z dalszymi skutkami.
Pracowałam kiedyś w Związku Niewidomych, tam się napatrzyłam i nasłuchałam, potem nie zerwałam kontaktów z tymi ludźmi.

MaryLux

Post » Pon kwi 22, 2013 20:01 Re: Zuzia i Pola - moje najlepsze przyjaciółki - cz.2

MaryLux pisze:
Ewa L. pisze:
MaryLux pisze:

Odłóż wszystko, załatwiaj doktorka poza kolejnością, bo inaczej ciągle się znajdzie coś pilniejszego.
Ja nie żartuję, w przypadku nieleczonej jaskry ból głowy to pieszczota w porównaniu z dalszymi skutkami.
Pracowałam kiedyś w Związku Niewidomych, tam się napatrzyłam i nasłuchałam, potem nie zerwałam kontaktów z tymi ludźmi.

Jutro mam komisję więc nie mogę jej odpuścić :wink:
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]