» Wto kwi 23, 2013 12:46
Re: Lubin / Wrocław / Legnica - niewidoma kotk szuka DT
Grzecznościowo wklejam posta p. Ewy do Darii z prośba, bo może gdzies ugrzążł w spamie o informację;
Pani Diano,
to jeszcze raz ja w związku ze znalezioną kotką. Chciałabym sprostować, że będę we Wrocławiu w dniach 7-14 maja, 14 maja będę już jechać do Warszawy. 9 maja mam wykład podczas sympozjum, ale potem będę już "wolna" i mogłabym przejąć kotkę, o ile wyniki badan lekarskich (p. niżej) wypadłyby pozytywnie.
Jeśli sprawa zabrania kotki z myślą o DT/adopcji byłaby aktualna, mogę przywieźć swój transporterek.
Wyjaśniam też, po co konkretnie przed ostateczną decyzją chciałabym znać wyniki badań weterynaryjnych:
(1) Wyniki badań na FIV/FelV - z uwagi na kontakty z innymi kotami;
(2) Wyniki ogólnych badań krwi - m. in. dlatego, że jeśli kotka byłaby bardzo chora na nerki i wymagałaby np. codziennych kroplówek, ze względów czasowych nie mogłabym jej tego zapewnić, więc nie mogłabym się podjąć opieki nad nią;
(3) Badania pod kątem nowotworu - z tych samych względów (nie mogłabym teraz akurat zajmować się kotką po ciężkiej operacji);
(4) Ocena, czy kotka ma grzybicę - jeśli ma, lepiej, żeby było to wiadome!
(5) Badania pozwalające na ocenę, czy miała urazy w wyniku wypadku, a jeśli tak, to jakie odniosła obrażenia i co w związku z tym należy robić - dla dobra samej kotki;
Jak już pisałam, chętnie pokryję koszty tych badań, niezależnie od ich wyniku i od tego, gdzie w końcu kotka trafi.
To, co mogłabym kotce zapewnić to dom (z zabezpieczeniami okien, bez innych kotów rezydentów), dobre pożywienie, wizyty u dobrych specjalistów.
Serdecznie pozdrawiam
Ewa J.Godzinska
P.S. odemnie, Puchacza- ja bym bez wahania skorzystała z powyższego, bo skoro ktoś proponuje nie tylko dom DT, ale i opłacenie badań to znaczy że myśli poważnie. A domek dla kici byłby na prawdę idealny. Wiem co mówię, bo domek znam.
"Im dłużej przebywam z ludźmi, tym bardziej kocham swoje zwierzęta."
Wiem, robię błędy ortograficzne
Nie puszczone bąki powodują przesrane myśli.
[url=http://www.etovet.pl[/url]