Zuzia

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Ewa L. pisze:Zastanawiam się czy u mnie przyczyną porannych bólów głowy nie jest przypadkiem spadek poziomu cukru we krwi.Mój tata jest cukrzykiem i posiada kilka glukometrów. Jeden z nich mam ja i od czasu do czasu mierzę cukry.Jestem w grupie tzw.podwyższonego ryzyka zachorowania na cukrzycę ze względu na występowanie tej choroby w mojej rodzinie. Dziś mierzyłam po wypiciu kawy słodzonej 1 łyżeczką cukru i okazało się że mam wynik 77. Norna dla osób zdrowych na czczo to 100-110. Wychodzi na to że mam za niski poziom cukru i to może być przyczyną tych moich rannych bólów łepetyny.Ale oczywiście moje przypuszczenia powinien potwierdzić lekarz.
AgaS1987 pisze:Ewa L. pisze:Zastanawiam się czy u mnie przyczyną porannych bólów głowy nie jest przypadkiem spadek poziomu cukru we krwi.Mój tata jest cukrzykiem i posiada kilka glukometrów. Jeden z nich mam ja i od czasu do czasu mierzę cukry.Jestem w grupie tzw.podwyższonego ryzyka zachorowania na cukrzycę ze względu na występowanie tej choroby w mojej rodzinie. Dziś mierzyłam po wypiciu kawy słodzonej 1 łyżeczką cukru i okazało się że mam wynik 77. Norna dla osób zdrowych na czczo to 100-110. Wychodzi na to że mam za niski poziom cukru i to może być przyczyną tych moich rannych bólów łepetyny.Ale oczywiście moje przypuszczenia powinien potwierdzić lekarz.
To jest jakies wyjasnienie.
A ciekawe jaki bylby wynik na czczo.
Ewa L. pisze:Dobra - znów czas się zbierać do wyjścia.
Miłego dzionka życzymy!![]()
![]()
Ewa L. pisze:AgaS1987 pisze:Ewa L. pisze:Zastanawiam się czy u mnie przyczyną porannych bólów głowy nie jest przypadkiem spadek poziomu cukru we krwi.Mój tata jest cukrzykiem i posiada kilka glukometrów. Jeden z nich mam ja i od czasu do czasu mierzę cukry.Jestem w grupie tzw.podwyższonego ryzyka zachorowania na cukrzycę ze względu na występowanie tej choroby w mojej rodzinie. Dziś mierzyłam po wypiciu kawy słodzonej 1 łyżeczką cukru i okazało się że mam wynik 77. Norna dla osób zdrowych na czczo to 100-110. Wychodzi na to że mam za niski poziom cukru i to może być przyczyną tych moich rannych bólów łepetyny.Ale oczywiście moje przypuszczenia powinien potwierdzić lekarz.
To jest jakies wyjasnienie.
A ciekawe jaki bylby wynik na czczo.
Zobaczę jutro rano.Teraz właśnie zjadłam śniadanie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Silverblue, zuzia115 i 56 gości