Bajeczka i jej nowa rodzinka

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 02, 2012 17:09 Re: Bajeczka i jej nowa rodzinka

Strasznie długo nas nie było z różnych powodów. Dużo się działo, ale generalnie jest ok :D Bajeczka i reszta towarzystwa dobrze się ma - przynajmniej tak mi się wydaje ale o to to by trzeba zapytać samych zainteresowanych. Załączam kilka fotek :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek

Eleni

Od: Pon kwi 28, 2008 10:40

Post » Czw maja 03, 2012 18:31 Re: Bajeczka i jej nowa rodzinka

szczęściara z tej naszej Bajeczki :D

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Czw maja 03, 2012 20:07 Re: Bajeczka i jej nowa rodzinka

To ja miałam szczęście , że z nami zamieszkała. Pierwsze pół roku nie było łatwe ale teraz to przecudowna, rozmruczana , miziasta koteczka. A jaka jest ufna... aż nie chce się wierzyć , że tyle przeszła. Teraz już tylko zburczy mnie kiedy obcinam jej pazurki i udaje obrażoną :D no i u weta jak jej krew pobierają. A tak to nawet wetce spaceruje po biurku i specjalnie dla niej odsłaniają żaluzje żeby mogła przez okno podziwiać okolicę kiedy wetka uzupełnia kartotekę itd. Aha.. a śpi tylko ze mną więc mam się za szczęściarę :1luvu: Strasznie ją wszyscy kochamy :love:

A to zdjęcia z dzisiaj - sesja balkonowa :)

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek

Eleni

Post » Pt maja 04, 2012 11:11 Re: Bajeczka i jej nowa rodzinka

:1luvu:
Bajeczka widac jaka jest szczęśliwa. Swoim małym serduszkiem dziekuje za tak cudowny dom.
Zresztą całe kocie towarzystwo macie przepiękne. Cieszę się, że jest zdrowa, tyle przeszla, miala przecież usuwaną całą listwę mleczną. Wycałuj od ciotki całe kocie towarzystwo :D
Obrazek

Irma

Od: Czw kwi 28, 2005 10:09

Post » Nie mar 31, 2013 13:01 Re: Bajeczka i jej nowa rodzinka

Bajeczka się starzeje... :| Schudła i jakoś zmalała. Byliśmy u weta i niestety wyniki poszybowały w górę. Już jest po kroplówkach i po leczeniu i jest w miarę ok. Przybrała na wadze i lepiej je. Ma znowu ochotę na zabawę ale już boi się wskakiwać wysoko i zeskakiwać z wysokości. Ostatni chciała wskoczyć mojej teściowej na kolana (obie bardzo się lubią) ale nie trafiła i spadła bidulka. Teściowa się rozczuliła, że obie są w podobnej sytuacji... dwie staruszki :wink:
Kupiłam renala i dostaje na zmianę z jedzonkiem dla seniorów. Mam nadzieje, że to tylko przejściowy problem i jeszcze długo będziemy razem. Ona jest taka kochana :-D

W listopadzie moja córka uratowała 4 miesięczną sunię i przygarnęła ją. Myśleliśmy, że będzie w domu bonanza ale było spoko ;) Tina jest z córką poza domem ale przyjeżdżają czasem na kilka dni i koty z Tina jakoś się dogadują.

Obrazek Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek

Eleni

Post » Nie mar 31, 2013 19:54 Re: Bajeczka i jej nowa rodzinka

o, jak miło zobaczyć Bajeczkę staruszeczkę
za jej zdrówko zaciskam :ok:

Mała1

Post » Wto kwi 02, 2013 13:24 Re: Bajeczka i jej nowa rodzinka

Kochana Bajeczka :1luvu: Trzymam mocno kciuki za zdrówko. Daliście jej tyle cudownych lat, super się nią opiekujecie.
Obrazek

Irma

Post » Nie kwi 21, 2013 13:25 Re: Bajeczka i jej nowa rodzinka

Przyjechała do domu córka z psem na tygodniowy urlop. Feluś i Timon wojują z Tinką - wojna podjazdowa, tudzież starcia otwarte - a Bajeczka, jak zwykle ze stoickim spokojem, pozwoliła się obwąchać i tyle... pokój :D Jednak kobiety, nawet zupełnie różnych gatunków, zawsze się dogadają :wink:
A tu kilka zdjęć z dzisiaj...

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek

Eleni

Post » Nie kwi 21, 2013 15:59 Re: Bajeczka i jej nowa rodzinka

Ło matko :1luvu: Bajeczka z psem z jednej miski 8O
Zdjęcia cudne
Obrazek

Irma

Post » Pon kwi 22, 2013 12:16 Re: Bajeczka i jej nowa rodzinka

:mrgreen:

Mała1

Post » Nie gru 29, 2013 9:47 Re: Bajeczka i jej nowa rodzinka

Witam wszystkich poświątecznie :D U nas wszystko ok. Bajeczka się starzeje i zaczyna jej dokuczać to i owo ale za to zrobił się z niej straszny pieszczoch :lol: Większość dnia przesypia ale gdy wracamy z pracy natychmiast wychodzi z sypialni (to jej królestwo) i domaga się uwagi. Schudła nam ostatnio bo ma marny apetyt i w porównaniu z ośmiokilowym Felusiem wygląda lichutko ale humor jej dopisuje i czasem biega i bawi się jak kociak. Wetka powiedziała, że jak na jej wiek i przejścia to serducho ma jak dzwon a nerki jakoś się trzymają. Nie jest lepiej ale też się nie pogarsza. Od paru lat utrzymuje się mniej więcej ten sam poziom mocznika i kreatyniny. W lutym kolejne badanie i mam nadzieję, że gorzej nie będzie, bo ze względu na jej słaby apetyt odeszliśmy trochę od diety i Bajeczka wsuwa gotowanego kurczaka, chlebek z masełkiem (czasem z pasztetem) i pija kawę "inkę" z mlekiem. Rozpuszczona jest strasznie ale co zrobić.... karma lecznicza już jej nie pasuje a ja nie mogę patrzeć jak nic nie je :oops: ale doktory są dobrej myśli i mówią że ma jeść to co jej smakuje, byle w ogóle jadła.
I jeszcze kilka fotek naszej kochanej przytulanki :1luvu: Pozdrawiamy wszystkich serdecznie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek

Eleni

Post » Nie gru 29, 2013 12:19 Re: Bajeczka i jej nowa rodzinka

jak to dobrze czasem przeczytać takie dobre wieści

Mała1

Post » Pon gru 30, 2013 13:33 Re: Bajeczka i jej nowa rodzinka

Dobrze mają się Twoje futerka i mój ulubieniec a Bajeczka cudna.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

[poprzednia][następna]