Adopcje...młode persiaki nadchodzą!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie kwi 21, 2013 22:51 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane...obydwa chore

Tak , ale dobrze by było ,żebyśmy porozmawiały z tym koordynatorem grupy.
Tak dla pewności.
Neigh porozmawia:)

Jest dobra w rozmawianiu.... :mrgreen:

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pon kwi 22, 2013 6:19 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane...obydwa chore

Oooo tak:-) rozmawianie, to moja specjalność;-)

A poważniej - myślę, że czas spisać zasady adopcji ( według naszych standardów ). Szkoda, ze jeszcze kilka dni nie dam rady tego zrobić.

Myślę, ze pierwszy punkt powinien brzmieć - szukaj domu KAŻDEGO kota - tak jakby był jedynym kotem na swiecie. Pamiętaj, że Twoim zadaniem jest znaleźć mu dom najlepszy. Nie JAKIŚ - bo taki już miał...

2. jesteś wolontariuszem - co oznacza poświęcenie, a nie zdobywanie punkcików/laików czy innych zasług dla siebie. Szukasz poklasku? Idz do szkoły aktorskiej. Nie sztuka jest zrobić wiele adopcji, sztuką jest zrobić je DOBRZE
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pon kwi 22, 2013 6:21 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane(str31)obydwa c

Nie chcecie przenieść tego wątku na Koty?

Tu jest podforum adopcyjne, a persy w tej chwili i pewnie długo jeszcze nie będą nadawać się do adopcji.

I proszę o uzupełnienie (w wolnej chwili), które z kotów z pierwszego postu są adoptowane.
Dziękuję !
Pozdrawiam
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Pon kwi 22, 2013 6:36 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane(str31)obydwa c

:ok: :ok: za wyniki Meduzy (i za Karmela też :ok: )
:ok: :ok: za Lalusia i Ramzesa :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon kwi 22, 2013 8:06 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane(str31)obydwa c

NITKA/KARINKA pisze:Nie chcecie przenieść tego wątku na Koty?

Tu jest podforum adopcyjne, a persy w tej chwili i pewnie długo jeszcze nie będą nadawać się do adopcji.

I proszę o uzupełnienie (w wolnej chwili), które z kotów z pierwszego postu są adoptowane.
Dziękuję !
Pozdrawiam

Koty poszukuję DS jak najbardziej, jeśli nie te dwa to te z pierwszego posta.

Cóż -jesteśmy bardzo wdzięczne moderacji za troskę i baczną obserwację naszego wątku , ale jakoś sobie poradzimy bez pomocy.
Bardzo nam to oczywiście ułatwia pracę (w końcu to , gdzie jest wątek to ważna sprawa...) więc Nitko/Karinko bardzo dziękujemy za troskę.
Wolałbyśmy jednak nadal szukać domów kotom z pierwszego postu.

Myślę ,że rażąco nie naruszyłyśmy tym żadnego z punktów regulaminu?

O ile mi wiadomo ŻADEN z kotów w pierwszym poście nie zmienił statusu , co świadczy niewątpliwie o naszej ogromnej indolencji oraz nieudolności adopcyjnej. Cóż... :(

Również GORĄCO POZDRAWIAMY!!!! :1luvu:

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pon kwi 22, 2013 8:14 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane(str31)obydwa c

Apolonia (Babcia Pola)?

I Piorunek od Cypiska ?

Lukrecja od koteczekanusi?
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Pon kwi 22, 2013 8:42 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane(str31)obydwa c

Dziewczyny :!:
Kolejny przykład : Kot wrócił z adopcji więc oddano go do schronu,
bo "blokował klatkę dla następnych" ... 8O :evil:

Watek "wolontariuszek" #$@%^&&& - tutaj na miau :
viewtopic.php?f=13&t=146540&p=9779501#p9779501

Ja chyba śnię i nie mogę się obudzić... :evil:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Pon kwi 22, 2013 8:45 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane(str31)obydwa c

Monika weszłam tam i wyszłam po przeczytaniu paru postów bo się wku... . I ten tekst: "dostał drugą szansę i jej nie wykorzystał", no czad po prostu. Niedobry kotek! Marsz do schronu!
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Pon kwi 22, 2013 8:58 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane(str31)obydwa c

Jak to się mówi...?
Nieszczęścia chodzą parami... najpierw Laluś z Ramzesem a teraz Albercik :(
Wariatki!!!
Obrazek
Jej Kocia Wysokość Królewna Psotka ;-)

NataliaJas

Od: Wto sty 08, 2013 14:52

Post » Pon kwi 22, 2013 9:03 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane(str31)obydwa c

I jeszcze radośnie napisali : "Trzymamy kciuki za Albercika".
Ja nie wiem czy takie myślenie jest reformowalne w ogóle,
wszyscy się rwą do ratowania świata, a empatii, wiedzy i myślenia brak u znacznej ilości "ratowników".

Strach się bać.

Muszę się uspokoić.

Ciekawe jak Meduzia ?
***** Edit - skasowane - poniżej prośba z uzasadnieniem, o wybaczenie za gafę stulecia.
Jak maluchy i Balbina ?
Co u Angeliny ?
Tomaszek ?
Ostatnio edytowano Pon kwi 22, 2013 10:10 przez Monika_Krk, łącznie edytowano 1 raz
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Pon kwi 22, 2013 9:06 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane(str31)obydwa c

Spis kotów do adopcji:

Angelina
Balbina
Felicja
dwa kociaki
Messi
Tomasz
Leosia + Michasia - w dwupaku
Ramzes + Laluś ( nadal obrabiane, ale równie dobrze moze to robić doświadczony dom)

WSZYSTKIE szukają domu stałego - poza dziećmi zdjęcia wszystkich kotów były w wątku, którego ten jest kontynuacją. Czy mamy możliwość prowadzenia wątków, tak jak chcemy - czy też jest obowiązek umieszczania w pierwszym poście wszystkich informacji?

Ale ponieważ pretendujemy do najbardziej regulaminowego wątku na forum - ciekawe co będzie nagrodą, Kotkinsie dopisz do 3 zdjęć magiczne słowa DS - będzie PIEKNIE:-) i jakże regulaminowo.........

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Pon kwi 22, 2013 9:14 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane(str31)obydwa c

Monika_Krk pisze:I jeszcze radośnie napisali : "Trzymamy kciuki za Albercika".
Ja nie wiem czy takie myślenie jest reformowalne w ogóle,
wszyscy się rwą do ratowania świata, a empatii, wiedzy i myślenia brak u znacznej ilości "ratowników".

Strach się bać.

Muszę się uspokoić.

Ciekawe jak Meduzia ?
Co tam u Stefanki ?
Jak maluchy i Balbina ?
Co u Angeliny ?
Tomaszek ?

Monika Stefanka nie żyje........umknęło Ci.

Obrazek

Neigh

Post » Pon kwi 22, 2013 10:09 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane(str31)obydwa c

:(
#$$^&#@ - sklęłam siebie , Neigh i wszystkich, przepraszam za pytanie o Stefankę :oops: .
Zdenerwowałam się wątkiem , który wkleiłam powyżej i walnęłam gafę stulecia.
Oczywiście , że teraz pamiętam , że odeszła za TM.
Pisałam to w szoku "powątkowym" - WYBACZCIE .

:( :( :( :( :(

Edit : Poprawiłam post z pytaniem - z powodów jakie podałam powyżej .
Ostatnio edytowano Pon kwi 22, 2013 10:49 przez Monika_Krk, łącznie edytowano 3 razy

Monika_Krk

Post » Pon kwi 22, 2013 10:18 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane(str31)obydwa c

Lalusiowi i Ramzesowi od wczoraj poprawił się humor. Nie są już zestresowane, nie siedzą wciśnięte w kąt. Ogromną zmianę widać zwłaszcza u Lalusia, który wczoraj chował głowę za sedesem, a dzisiaj jak tylko wejdę wybiega, ociera się o nogi i mruczy. Apetyt dopisuje Lalusiowi- chociaż ma jedzenie podawane ręcznie, to zjada więcej niż powinien. Ramzes za to je z miseczek, ale nadal mikroskopijne ilości. Karmię je co dwie godziny i w nocy co 4. Laluś dostaje małe porcje z ręki, a Ramzesa muszę podstawiać do miseczki. Za każdym razem coś tam liźnie, więc jak go kilka razy przystawię to coś tam zjada.

Sprawy kuwetkowe w idealnym stanie. Nie było ani jednej pozakuwetowej wpadki, a zawartość kuwet również wygląda książkowo. Do tego wszystko idealnie zasypane, w estetycznym dołku. ;)

Obydwa lubią być głaskane, noszone, leżeć na kolanach. Wydaje mi się, że ta starsza kobieta musiała je kochać od której zostały wzięte, tylko nie umiała zadbać ani o nie ani o siebie. Widać że nikt nigdy nie był dla nich niedobry, ani się nad nimi w żaden sposób nie znęcał- nie licząc zaniedbania oczywiście.
Obrazek

cairo

Od: Nie lut 12, 2012 9:48

Post » Pon kwi 22, 2013 10:26 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane(str31)obydwa c

Starsza pani bardzo kochała koty, opowiadała też ponoć dziewczynom że Laluś i Ramzes się nie lubią? Ja do dziś nie wiem jak wyglądają relacje między nimi, ale skoro spali razem w kuwecie to chyba nie jest to prawdą?
ps. Kiedy będzie coś wiadomo w sprawie testu Ramzesa?
Obrazek
Jej Kocia Wysokość Królewna Psotka ;-)

NataliaJas

Od: Wto sty 08, 2013 14:52

[poprzednia][następna]