Tri z Konesera w DT/DS? a Maciuś się ogłasza

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 21, 2013 19:16 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

No bo jak smiesz pachniec obcym kotem ;)
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Nie kwi 21, 2013 19:23 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

A ja też po spacerze senna jestem i ziewam. :twisted:
Tri ma naprawdę świetny charakter, bądź co bądź niektóre koty od razu
wszczynają awantury, afery, szkandale.
Ona zabija spokojem.
Oczywiście można przypuszczać, że potem będzie trochę fukoskrzeków oraz
łapoczynów ale bezpazurzastych.
Zbyt opanowana jest ta kocica, na takie herezje.

Obrazek
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Nie kwi 21, 2013 19:50 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

zaglądam, widzę, że tu dalszy ciąg przygód kota domowego :twisted:

niech mała (ekhm, ekhm) śpi, wypoczywa, nabiera sił itd itp...

.Mia.

Od: Wto sty 15, 2013 19:03

Post » Nie kwi 21, 2013 20:20 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

.Mia. pisze:zaglądam, widzę, że tu dalszy ciąg przygód kota domowego :twisted:

No tak, liczyłaś, że Petroniusz został w końcu pożarty, a tu nic, zero atrakcji :twisted:

Przed chwilą znowu posiedziałam sobie z Kocurrą. Tym razem była w transporterku. Pomiziałam ją, pogadałam trochę, poczytałam. Jak będzie miała ochotę, to wyjdzie. Raczej na wyluzowaną mi wyglądała (nie miałam komórki, więc fotek nie strzeliłam). Od dwóch dni nie zarobiłam pacnięcia łapą, ciekawe, kiedy znowu się narażę :wink:
Kto ma koty, ten ma kłaki.
Trufelka & Merci & Wuzetek alias Pączusie Dwa i Sucharek

Fairy 20.12.15 :( Kocurra 24.01.2019 :( Skierka 6.10.2022 :( Mori 20.07.2023 :( Banshee 8.06.2024 :(

Petroniusz

Od: Wto sty 13, 2004 12:22

Post » Nie kwi 21, 2013 20:53 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

nie liczyłam. wiedziałam, że tri czuje się bezpiecznie i przyzwyczaja do nowej sytuacji w błyskawicznym tempie.

.Mia.

Od: Wto sty 15, 2013 19:03

Post » Nie kwi 21, 2013 21:41 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Trochę mnie martwi, że tri nie ma specjalnie ochoty opuszczać łazienki, głównie śpi. Mam nadzieję, że choróbsko już ją opuściło :|

Fairy 20.12.15 :( Kocurra 24.01.2019 :( Skierka 6.10.2022 :( Mori 20.07.2023 :( Banshee 8.06.2024 :(

Petroniusz

Post » Nie kwi 21, 2013 21:57 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

No Yoko jak przyszła do mnie to miała taką spałkę przez prawie miesiąc.
Nic tylko jadła, przybiegała na jedzenie do kuchni i spała.
No ale ona była 3 miesiące w klatce w lecznicy, a wcześniej się błąkała bo ją ktoś wyrzucił.

Tri ma tylko parę dni lecznicy za sobą - a wolność/bezdomność chyba od dziecka , więc pośpi z tydzień :ok:

PS Choć z drugiej strony ona jest tak miła i pro ludzka, że się zastanawiam, czy jej ktoś z domu nie wyrzucił
też... :evil:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Nie kwi 21, 2013 22:05 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Aktualny tekst koty (zrobiłam miks dwóch :mrgreen: ):
Chcesz do domu super kota? Patrz powyżej, oto fota :)

Piękna, duża i puchata kocica czeka na swoje miejsce na ziemi.
Obecnie przebywa już w Domu Tymczasowym i pokazała się z jak najlepszej strony: mruczy jak dwa koty, kuweta jej nieobca, jest grzeczna i miła, je i śpi - robi wszystko to, co grzeczny kot robić powinien. Łasi się do znanych osób, przewraca na plecy, mruczy i grucha zachęcająco. Ociera się o nogi i pozwala głaskać po pięknym, puchatym futerku.
Piękna i inteligentna dama z charakterem, zresztą jak każda szylkretka.
Znaczy to, że nie jest ciapą , a kocicą z własnym zdaniem : nie agresywna, lecz pewna siebie, przymilna, lecz nie lizus, ma zadatki na królową stada - można długo wymieniać. Urodę widać na zdjęciach, gabaryty mniej, ale kotka waży prawie 6 kilo.
Ślicznota ma 3-4 lata, jest wysterylizowana i odrobaczona, szczepienia w planie.
Mile widziany dom z zabezpieczonym balkonem lub wychodzący w bezpiecznnej okolicy. Idealnie by było, gdyby znalazła wspólny dom ze swoim burym synkiem, który nie jest tak śmiały jak Mama, ale równie okazały - i bardzo do niej przywiązany.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Nie kwi 21, 2013 22:16 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Fajny tekst :ok:

Petroniusz

Post » Nie kwi 21, 2013 22:19 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

:ryk:
I teraz nas Petroniusz zamorduje jak się telefony rozdzwonią - bo to całkiem domowa kota jest.
Szalony_Kocie póki co Petroniusz się zabarykadowała w domku i mówi, że kocicy nie odda.
Podejrzewam, że może mieć granat i haubicę pod ręką.
Musimy uważać.
Obrazek

Monika_Krk

Post » Nie kwi 21, 2013 22:25 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

A czyje telefony się rozdzwonią? Migotowe? :twisted:
Kocurry łatwo nie oddam, a na pewno nie szybko 8)
Dzisiaj znowu pozwoliła się podnieść i przytulić na chwilę - bała się, to się czuło, ale nie walczyła, nie wyrywała się.
Fajowa jest :1luvu:

Petroniusz

Post » Nie kwi 21, 2013 22:33 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Petroniusz pisze:(...)
Dzisiaj znowu pozwoliła się podnieść i przytulić na chwilę - bała się, to się czuło, ale nie walczyła, nie wyrywała się.
Fajowa jest :1luvu:

Będę Cię nazywać : Zaklinaczka Kotów .
Przyznaj się : szamanisz coś. :twisted:

Monika_Krk

Post » Nie kwi 21, 2013 22:35 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Monika_Krk pisze:Będę Cię nazywać : Zaklinaczka Kotów .
Przyznaj się : szamanisz coś. :twisted:

:ryk: :ryk:
Jasssne, przed wejściem do łazienki siorbię waleriankę :mrgreen:

Ale mimo tej walerianki zarobiłam dzisiaj łapą podczas miziania Kocurry zaszytej w transporterku, więc średnia pacnięć (1 sztuka/24 h) chyba się utrzymuje :wink:
Żebym to jeszcze wiedziała dokładnie, za co, hmmmm... Te trikolorki :twisted:

Petroniusz

Post » Nie kwi 21, 2013 23:09 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Może za to zarobiłaś, że się za mało nią interesujesz.
Nie czytasz, nie mówisz, iż piekna jest , nie dajesz mjensa :twisted:
Lub sto innych powodów naszej miłościwie panującej ...
Jak ona w końcu się zwie ? :mrgreen:

Monika_Krk

Post » Pon kwi 22, 2013 5:46 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Mjensem (rogacizną) to ona pogardziła (podobnie jak druga moja tri oraz świeży nabytek śmietnikowo-uliczny, Fairy - niuchnęły i pooooszły; pozostałe dwa śmietnikowce zeżarły więc dodatkowe dwie porcje, bo im rogacizna smakuje).
Tak serio to chyba ona nadal nie jest pewna, czy jej np. nie uderzę i czasem jakiś ruch interpretuje jako zagrożenie? :| A może po prostu miziałam nie tak, jak należało :wink:

Imię ustali szanowny opiekun (ktokolwiek nim będzie, chociaż na f-b zaczęłam się już odgrażać, że jej nie oddam - no nie wiem, może ja durna jestem, ale obawiam się, że jeśli ją oddam, to będę tego baaardzo żałowała :roll: ). Roboczo w wątku będę ją nazywać chyba Kocurrą 8)

Spać nie mogłam dzisiaj (tzn. obudziłam się około piątej z powodu paskudnego kaszlu i drapania w gardle), więc zajrzałam do łazienki. Kocurra przywitała mnie miaukiem z kuwetki, w której pozbywała się właśnie tego, co pozostało z chrupek po przejściu przez kota. Cofnęłam się grzecznie, żeby Kocurrze nie przeszkadzać, po czym wróciłam po chwili i posprzątałam - nie ma to jak być połączeniem masażysty z bufetową oraz babcią klozetową :twisted:

Petroniusz

[poprzednia][następna]