[PKDT]GDAŃSK -KOTY Z FERMY LISÓW WALCZĄ O PRZETRWANIE!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 20, 2013 21:51 Re: [PKDT]GDAŃSK -KOTY Z FERMY LISÓW WALCZĄ O PRZETRWANIE!

1. co to jest "kocia klatka" - czy taka, jak na wystawach się widuje, czy transporter?

Bardziej taka co na wystawach, żeby koty się wyciszyły i krzywdy sobie i innym nie zrobiły. Taka ja ta:
Obrazek
2. czy za kuwetę może służyć plastykowy spód od króliczej klatki?

Nie wiem :( To jest pojemnik, gdzie zmieścimy żwirek i tyle
3. co jest NAJBARDZIEJ potrzebne?

Dowiem się jutro
4. dokąd przywieźć fanty?

Adres mogę podać na priv, albo mój, albo Asi, albo miejsca gdzie aktualnie ktoś jest. W razie czego proszę o telefon - 608444338

Poker - mam już tekst, co dalej?

Kolejna sprawa - Marcelinka, kotka z lisiarni jest od dziś u mnie na DT. Kociczka jest totalnie proludzka, ale bardzo wystraszona, więc chwilowo przebywa w klatce w sypialni ( wynieśliśmy się z mężem do salonu ). Odwiedzających już miała, ale ze stresu ani drgnie. Pewnie jutro-pojutrze otworzymy drzwi sypialni, potem klatki i będziemy się do siebie przyzwyczajać. Do tej pory udomawiałam jedynie kociaki, a Marcelinka ma 2,5 roku, więc jakby ktoś mógł służyć radą byłabym ogromnie wdzięczna. Jutro pewnie wstawię jakieś foty pannicy, dziś nie było warunków.

A oto kotki złapane, czekające na domy tymczasowe i stałe. Ramzes ( ten kot po półką pojechał dziś do DT ):

Gandalf:
Obrazek

Siostra:
Obrazek

Baryłka
Obrazek

Czarna, łagodna kotka, nie pamiętam imienia:
Obrazek

Ramzes:
Obrazek

Nie pamiętam imienia. To kot rezydujący w tej chwili na górnych szafkach kuchennych:
Obrazek

Smarkuś:
Obrazek

Nie pamiętam imienia kotki:
Obrazek

ewik1976

Od: Pt cze 12, 2009 12:59

Post » Sob kwi 20, 2013 21:53 Re: [PKDT]GDAŃSK -KOTY Z FERMY LISÓW WALCZĄ O PRZETRWANIE!

ewik1976, dzięki, już wszystkiego się dowiedzialam telefonicznie :kotek:
LUBMY SIĘ

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Sob kwi 20, 2013 23:02 Re: [PKDT]GDAŃSK -KOTY Z FERMY LISÓW WALCZĄ O PRZETRWANIE!

Pozdrawiam wieczornie i trzymam :ok: za przerażone biedaki - nich im szybko przejdzie i poczują, że jest teraz dobrze!
A czy odnalazły się jeszcze jakieś koty, poza tymi wymienionymi kilka stron wczesniej?

zjawka

Od: Nie wrz 18, 2011 21:36

Post » Nie kwi 21, 2013 7:15 Re: [PKDT]GDAŃSK -KOTY Z FERMY LISÓW WALCZĄ O PRZETRWANIE!

ewik1976 pisze:Poker - mam już tekst, co dalej?

wysyłasz do mnie :> w moim profilu masz takie coś "email" czy wyślij email czy jak to tam jest napisane, i najlepiej tędy właśnie, albo przez pw :)

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Nie kwi 21, 2013 20:09 Re: [PKDT]GDAŃSK -KOTY Z FERMY LISÓW WALCZĄ O PRZETRWANIE!

wysyłasz do mnie :> w moim profilu masz takie coś "email" czy wyślij email czy jak to tam jest napisane, i najlepiej tędy właśnie, albo przez pw

Wysłałam :)

Marcelinka jest na razie skrajnie zestresowana, bo najpierw kopary zniszczyły jej dom, potem było błąkanie się po krzaczorach, potem "złe" ludzie odłowili, poddali medycznym zabiegom i umieścili w nowym domu ;)

Marcelina:

Obrazek

edit:

A czy odnalazły się jeszcze jakieś koty, poza tymi wymienionymi kilka stron wczesniej?

Tak :) Według Asia&Spółka trzy koty na pewno zginęły. Inne albo są widziane, albo słychać o tym, że były widziane.

ewik1976

Post » Nie kwi 21, 2013 21:59 Re: [PKDT]GDAŃSK -KOTY Z FERMY LISÓW WALCZĄ O PRZETRWANIE!

Kopiuję z FB:

Joanna Biela
Koty aktualizacja:

Koty odłowione:
1. Ruslan (wykastrowany, podleczony, odrobaczony, pazury obciete)- z lecznicy w gdyni jedzie 19.04.2013 do dt do Karoliny (Gdańsk- Chełm)
2. Ramzes (wykastrowany, odrobaczony)- jedzie 20.04.2013 w dt u Magdy (Gdańsk- Zabianka)
3. Antoni (wyskastrowany, odrobaczony)- jedzie 20.04.2013 w DTu Justyny (Gdańsk-morena)
4. Szef (wykastrowany, odrobaczony)- jedzie 19.04.2013 do dt do znajomych Piotra
5. Przyjaciółka (sterylizowana, odrobaczona)-jedzie 19.04.2013 do dt do znajomych Piotra
6. Smarkuś (wykastrowany, odpchlony, odrobaczony)- lecznica od 21.04.2013- SZUKA DT
7. Gandalf (wykastrowany, odpchlony)- w dt u Ewy ( Gdańsk -Wrzeszcz)
8. Brat Szefa- (wykastrowany, odpchlony, podleczony, po przeglądzie) starszy bezowy kocur - 20.04.2013 na wieś
9. Karzełek/Szczurek- (wykastrowany)- w naszym awaryjnym lokum 20.04.2013 na wieś
10. Biało-czarna kotka - (sterylizowana, badanie krwi, podleczona, odpchlona)- lecznicy w gdańsku- 20.04.2013 na wieś
11. Kotka Kreska (wysterylizowana)- na wieś
12. Kotka Noska/ Tchórzuś-(wysterylizowana, leczona z ranami i otarciami po burzeniu lisiarni)- szuka DT
13. Kotka Krawatka - (wysterylizowana, odrobaczona)-z ranami twarzy szuka DT
14. kotka Mini-Bayłka - przebywała w lecznicy w Gdańsku, leczona, przebadana,nie przezyła
To koty które zostały zabrany do dzis 18.04.2013
15. Marcelina,- w dt u Ewy S(Gdańsk-Ujescisko)
16.Siostrzyczka- w naszym lokum, SZUKA DT
17. Baryłka- w naszym lokum SZUKA DT,
18. Czarna Gruba- w naszym lokum , SZUKA DT

Zostały W OKOLICY w krzakach:(10)
-Bolek,
-Ufo,
-Czarnulka Spryciara (średnia)
- Kotka Zbój,
- Długa szyja-Grucha
- Dzikus-Pucuł
- kotka biało-szara duża
- kotka biało-szara przybłeda w ciązy (młoda)
- kocur Spłowiały (dziki, doszedł do stada)
- kocurek Nosek (brat kotki Noski)- mozliwe ze był widziany

Jak widać mamy zlokalizowane 27 kotów!!...WSZYSTKIE STRACIŁY MIEJSCE BYTOWANIA!

Zagineły: 6
-młodziak czarny ok 9 mieś (brat Lei, Muminka),
- czarna kotka ok 1,5 roku
- kocurek Główka (zmiany neurologiczne-zapalenie ucha),
- Klusek,
- kocur duży Beżowy,
- Mamut

ewik1976

Post » Pon kwi 22, 2013 8:23 Re: [PKDT]GDAŃSK -KOTY Z FERMY LISÓW WALCZĄ O PRZETRWANIE!

http://piekielni.pl/49543

im więcej osób klepnie "mocne", tym szybciej historia trafi na "główną"- wtedy mnóstwo osób czyta. Na głosowanie nie trzeba mieć konta. Sugeruję głosować i rozsyłać z informacją żeby głosować, wstawianie do podpisów też pomoże.

Historie z tzw. "głównej" rozchodzą się wirusowo i mają olbrzymi zasięg. Jak wskoczy na główną to dodam link do wydarzenia (jak dodam wcześniej to polecą minusy)

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Śro kwi 24, 2013 20:15 Re: [PKDT]GDAŃSK -KOTY Z FERMY LISÓW WALCZĄ O PRZETRWANIE!

Uff, wróciłam w końcu do domu po dwóch dniach i zaczynam powoli nadrabiać zaległości.
Marcelina - koteczka z lisków i z mojej sypialni ;) - bardzo powili zaczyna się uspołeczniać. W klatce już nie siedzi ( Asiu, na dniach oddam, bo po co ma się kurzyć ), okupuje parapet. Musi jednak jeszcze sypiać na łóżku, bo znalazłam dowody zbrodni w postaci charakterystycznych sierściuchów ;) Je ładnie, ale jest wybredna - suche jest ( na razie mam nadzieję ) absolutnie be, z puszek jak na razie łaskawie skonsumuje whiskas ( mimo podawania lepszych jakościowo ), na szczęście na surowe mięso i podroby jest łasa, a to u mnie koty mają często. Środkowa fota przedstawia, jak wyglądał talerzyk po 2 minutach od podania wątróbki :D Mamy drobny problem z kuwetą, ale myślę, że i to przeskoczymy.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jutro postaram się ogarnąć nieogarniętą resztę, dopytam Asię o stan aktualny i odpowiem na maile.

ewik1976

Post » Śro kwi 24, 2013 20:19 Re: [PKDT]GDAŃSK -KOTY Z FERMY LISÓW WALCZĄ O PRZETRWANIE!

A z tą wątróbką ( na drugim zdjęciu) to na pewno ściema :mrgreen: TAM NIC NIE BYŁO.... :wink:

zjawka

Post » Śro kwi 24, 2013 21:02 Re: [PKDT]GDAŃSK -KOTY Z FERMY LISÓW WALCZĄ O PRZETRWANIE!

Nic, a nic nie było :mrgreen: Pewnikiem Vader przedostał się przez szparę pod drzwiami i zeżarł :twisted:

ewik1976

Post » Śro kwi 24, 2013 21:33 Re: [PKDT]GDAŃSK -KOTY Z FERMY LISÓW WALCZĄ O PRZETRWANIE!

Poker71 pisze:http://piekielni.pl/49543

im więcej osób klepnie "mocne", tym szybciej historia trafi na "główną"- wtedy mnóstwo osób czyta. Na głosowanie nie trzeba mieć konta. Sugeruję głosować i rozsyłać z informacją żeby głosować, wstawianie do podpisów też pomoże.

Historie z tzw. "głównej" rozchodzą się wirusowo i mają olbrzymi zasięg. Jak wskoczy na główną to dodam link do wydarzenia (jak dodam wcześniej to polecą minusy)
Jak to zrobić? - nie widzę w co kliknąć :(
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Śro kwi 24, 2013 21:34 Re: [PKDT]GDAŃSK -KOTY Z FERMY LISÓW WALCZĄ O PRZETRWANIE!

Pod tekstem, po prawej stronie, takie małe dwa słowa( mocne/słabe) :ok:

zjawka

Post » Śro kwi 24, 2013 21:50 Re: [PKDT]GDAŃSK -KOTY Z FERMY LISÓW WALCZĄ O PRZETRWANIE!

zjawka pisze:Pod tekstem, po prawej stronie, takie małe dwa słowa( mocne/słabe) :ok:
Dziękuję - gapa - wszystko czytałam a tego nie znalazłam :oops:

Wklejam dla ułatwienia kod do podlinkowanego napisu:
KOTY W LISIARNI ROZJECHANE KOPARKAMI klikajcie "mocne" (nie trzeba konta)
Kod: Zaznacz cały
[url=http://piekielni.pl/49543][size=100][color=#BF0080][b]KOTY W LISIARNI ROZJECHANE KOPARKAMI klikajcie "mocne" (nie trzeba konta) [/b][/color][/size][/url] 
Ostatnio edytowano Pt kwi 26, 2013 8:28 przez kussad, łącznie edytowano 1 raz
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Śro kwi 24, 2013 22:07 Re: [PKDT]GDAŃSK -KOTY Z FERMY LISÓW WALCZĄ O PRZETRWANIE!

Dziękuję :)
Wiem, wiem, że to działania marketingowe, ale bez tego temat się rozpłynie, a tego bardzo bym nie chciała :( Autorka tekstu napisała mi pod jednym z zdjęć z lisiarni na FB coś takiego:
Pamiętam jak pierwszy raz pojechałam do Ottawy 25 lat temu i przeżyłam szok. Tam na zboczu wzgórza, na którym stoi budynek parlamentu jest kocie miasto. A własciwie było do tego miesiąca bo ostatni rezydenci wymarli a nie mnozyli się bo byli sterylizowani. Za płotem parlament kanadyjski a w krzakach mieszkały sobie w budkach dzikie koty, dostarczano im jedzenie, szczepienia, One sobie tam rezydowały od lat 50tych. NIKOMU to nie przeszkadzało. Dopiero w tym roku podjęto decyzję o likwidacji tego przybytku, ostatnich troje staruszków adoptowali opiekunowie kociego miasta.

Obyśmy w naszym kraju kiedyś tego uświadczyli :evil:

ewik1976

Post » Czw kwi 25, 2013 6:21 Re: [PKDT]GDAŃSK -KOTY Z FERMY LISÓW WALCZĄ O PRZETRWANIE!

Stan aktualny: http://piekielni.pl/49543 - - mocne słabe
Ocena: 462 (Głosów: 560)
Czy wiadomo ile jest kliknięć "mocne" ?

Na tym wątku :arrow: viewtopic.php?f=1&t=121219&start=945 jest nowy banerek do głosowania na KrakVet od kociamysza:
kociamysza pisze:
Kod: Zaznacz cały
[url=http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=16492][img]http://tinyurl.com/bt3qxll[/img][/url]

Obrazek
...Obrazek...Obrazek

kussad

[poprzednia][następna]