<2>Moje wolnozyjące....odeszły blokowe... Szafiś kochana ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 19, 2013 22:01 Re: <2> Moje .. RATUJEMY Oczusię!!!! s.42 potrzebne wsparcie

Za Oczusię :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: i za Was :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Sob kwi 20, 2013 6:49 Re: <2> Moje .. RATUJEMY Oczusię!!!! s.42 potrzebne wsparcie

Ale sie cieszę!! :D
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie kwi 21, 2013 7:03 Re: <2> Moje .. RATUJEMY Oczusię!!!! s.42 potrzebne wsparcie

To była ostatnia kroplówka, jaką robiłam Łapie. Pogryzła mnie.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie kwi 21, 2013 7:09 Re: <2> Moje .. RATUJEMY Oczusię!!!! s.42 potrzebne wsparcie

a może zrobimy jej wydarzenie, żeby zebrać fundusze - wiecie sami, że na FB jest dużo ludzi i może coś dorzucą
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Nie kwi 21, 2013 7:12 Re: <2> Moje .. RATUJEMY Oczusię!!!! s.42 potrzebne wsparcie

morelowa pisze:Ale sie cieszę!! :D

Ja też. Ale będzie potrzebna pomoc finansowa. Oczko ma coś z pyszczkiem, to widać, plus oko, dużo będzie do zrobienia. ja juz nie mam od kogo pozyczyć pieniędzy więc jutrzejsze wizyty już dziś wiadomo, ze będą "na krechę", ktora nie moze długo trwać.
Poza tym po spokojnym wieczorze wczoraj z rana nastąpiła demolka w klatce połączona z warczeniem i waleniem łapą w podłogę. Naprawdę mozna się przestraszyć. Nie jest łatwo.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Nie kwi 21, 2013 7:12 Re: <2> Moje .. RATUJEMY Oczusię!!!! s.42 potrzebne wsparcie

Karolek(ona) pisze:a może zrobimy jej wydarzenie, żeby zebrać fundusze - wiecie sami, że na FB jest dużo ludzi i może coś dorzucą

myslałam o tym, na razie nie mam kiedy, właśnie za chwilę zaczyna mi się angielski, a ja siedze w domu i opatruje rany. :roll:

Marzenia11

Post » Nie kwi 21, 2013 11:02 Re: <2> Moje .. RATUJEMY Oczusię!!!! s.42 potrzebne wsparcie

Coś wymyślimy,nie jesteś sama
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Nie kwi 21, 2013 17:49 Re: <2> Moje .. RATUJEMY Oczusię!!!! s.42 potrzebne wsparcie

Po mailowej konsultacji z wetką dajemy spokój Łapie z kroplówkami. :D Cieszę się bardzo, bo Łapka już się mnie bardzo boi i przechodzi koło mnie na ugiętych łapach dopóki się nie przekona, ze nie mam złych zamiarów. Jest kilka moich zachowań ktore sobie idealnie kojarzy z łapaniem i zabiegami. niestety łapie wyłazi futro po antybiotyku, garściami, albo sobie sama wyciąga pyszczkiem. Wygląda to okropnie. :roll:

Marzenia11

Post » Nie kwi 21, 2013 19:51 Re: <2> Moje .. RATUJEMY Oczusię!!!! s.42 potrzebne wsparcie

Oczko jest cichutka (tki). Teraz nie je choć próbuje zachęcać zmieniając karmę. Siusiu ani kupy nie mam w klatce. Siedzi cały czas w jednej pozycji i nie reaguje na mnie nawet jak ruszam wewnątrz klatki. Ma doła . Może w nocy podje. Kladę się spac po pierwszej to sprawdzę. Poprzednie jedzenie znikało. Naleje mleka bo wiem że lubi. No jeszcze troche musi wytrzymac a potem będzie juz tylko bliżej znajomej piwniczki i podwórka:)

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Nie kwi 21, 2013 20:08 Re: <2> Moje .. RATUJEMY Oczusię!!!! s.42 potrzebne wsparcie

Pewnie to dół, i faza gorszego samopoczucia, kiedy potrafi nie jeść w ogóle bądź bardzo mało. Ma tak na zmianę, kilka dni dobrych, kilka gorszych (tak ze dwa, trzy dni). ja ciągle mam wątpliwości, choć to bez sensu, czy nie trzeba było łapać wczoraj lub dzisiaj no ale wiadomo dlaczego się to odbyło w piątek. Ale nie jest mi z tym komfortowo, ze kocina przeżywa taki stres. Wizyta i badania już jutro, też się stresuję.

Marzenia11

Post » Pon kwi 22, 2013 17:06 Re: <2> Moje .. RATUJEMY Oczusię!!!! s.42 potrzebne wsparcie

kopiuje z FB bo Marzena nie może sie z telefonu na miau zalogować

siedze w lecznicy. Trwa operacja Oczka-to min 8letni kastrowany kocurek. Ma usuwane oko bo byl dramat i bedzie mial usuwane zabki,bo ma pysk pelen ropy. Probuje cos jesc ale mi to nie wychodzi. Boje sie,mam mega wkurwa na tych ktorzy go wywalili z domu.
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Pon kwi 22, 2013 22:52 Re: <2> Moje .. RATUJEMY Oczusię!!!! s.42 potrzebne wsparcie

Tak jak już pisałam z lecznicy.
Okazuje się, ze Oczusia się zmieniła w Oczusia :mrgreen: , wykastrowanego kocurka, już dorosłego (jakieś 8 lat to lekko). Kamień na zębach kopalniany, duże złoża :roll: a pod nim do wyboru - parodontoza, zaawansowana chorobia przyzębia (zwlaszcza kły szczęki), nadżerki ontoklastyczne, znacznie uszkodzone korony kłów , dotyczące szczególnie szkliwa. No to tak w skrócie - Oczuś ma usuniętych 6 zębów. Pozostałe wyczyszczone i zdjęty kamień.
Usunięte prawe oczko - z opisu: znaczne entropium powieki górnej i dolnej prawego oka, z dużą ilością ropnej wydzieliny. Gałka oczna znacząco cofnięta, w szparze źrenicy zmiana o charakterze rozrostowym (prawdopodobnie z tęczówki), brak odruchu źrenicznego i zamknięcie szpary źrenicy - czyli brak możliwości widzenia.
Z rzeczy mniejszego kalibru - długo trwająca lewatywa (takie były potrzeby) oraz usunięty kleszcz z okolicy odbytu.
Czekamy na wynik krwi - troche się niepokoje o nerki.
Uszka idealnie czyste.

Oczuś został w lecznicy - gdy wychodziłam się właśnie wybudzał. Będzie siedział w klatce wystawowej, dużej, w ktorej go dzisiaj zawiozła asia2 - a razem wcześniej kota transportowałyśmy, co było niezwykłym doświadczeniem :evil: :mrgreen:

Jakoś mi smutno, miałam wiele napisać, ale moze jutro.

Koszt zabiegu dzisiejszego, leków i badań - 480zł.

Marzenia11

Post » Wto kwi 23, 2013 9:51 Re: <2> RATUJEMY Oczusia! usuniete oko, zęby...s.43

Tyle dobrego, że Oczuś przezył noc i ma się dobrze. nie wiem dlaczego miałby nie przeżyć, no ale... :oops: :oops: :oops: Ma w klatce wstawione oprócz transporterka tez kartonowe pudełko, jako jego domek, a na nim duży napis z jego imienia :mrgreen: Ale siedzi na razie za budką i się rozgląda.
Czekam na wyniki krwi, mam dostac na maila, ale mają jakiś sajgonik w lecznicy więc już nie poganiałam za bardzo...

Marzenia11

Post » Wto kwi 23, 2013 11:02 Re: <2> RATUJEMY Oczusia! usuniete oko, zęby...s.43

Wyniki krwi przyzwoite :D podwyższone trochę leukocyty, a w nich monocyty oraz glukoza 9wiadomo, stres) i nieznacznie jakiś paramter wątrobowy.
Nerki ok! :D

Marzenia11

Post » Wto kwi 23, 2013 11:22 Re: <2> RATUJEMY Oczusia! usuniete oko, zęby...s.43

O rany, to Oczuś miała taki sam sajgon w paszczy jak moja najmniejsza kicia, Fairy :(
Ją czeka korekta powieki (też ma entropium i niewidzące jedno oko), oko na razie zostaje, może gałka oczna wróci na miejsce.
Jak się Oczusiowi mordka zagoi, poczuje się dużo lepiej :ok: :ok:

Jest wydarzenie na f-b? Bo mogłabym udostępnić.
Jeśli chodzi o składki na fejsie, to chyba trzeba by to podczepić pod jakąś fundację.
Po pensji chętnie się dołożę :)
Kto ma koty, ten ma kłaki.
Trufelka & Merci & Wuzetek alias Pączusie Dwa i Sucharek

Fairy 20.12.15 :( Kocurra 24.01.2019 :( Skierka 6.10.2022 :( Mori 20.07.2023 :( Banshee 8.06.2024 :(

Petroniusz

Od: Wto sty 13, 2004 12:22

[poprzednia][następna]