Jak umieścić w podpisie fotki podpisane?

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 07, 2005 21:03 Jak umieścić w podpisie fotki podpisane?

Udało mi się po raz pierwszy za pomocą Photoshopa nie tylko pomniejszyć fotki moich kotów do podpisu, ale i umieścić na nich jak na tle podpisy. Ale jak to zapisywałam to zamiast jako jpg to mi sie zapisalo jako psd. Nawet probowalam pisac, ze ma to byc zapisane jako jpg, ale i tak robi sie psd. I teraz jak to próbuję tu umieścić to robi się tylko okienko z krzyżykiem. Co mam zrobić? Ale jeśli ktoś może pomóc, to proszę tak łopatologicznie, krok po kroku, bo słaba jestem w terminologii i wogóle :oops:

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Pt sty 07, 2005 21:35

Pewnie obrazek ma dwie warstwy (layers), i jako taki nie może być zapisany w formacie .jpg.
Spróbuj znaleźć funkcję "flatten image" pewnie gdzieś w sekcji image (nie jestem pewna dawno nie używałam photoshopa). Potem powinien bez problemu dać się zapisać jako .jpg :)

elca

Od: Pon sie 23, 2004 16:34

Post » Pt sty 07, 2005 21:58

Jpegi Photoshop zapisuje jako kopie, więc sam spłaszcza warstwy. Musisz ustawić JPEG w polu "Format", pod nazwą pliku (strzałką z prawej). A skoro to ma być wykorzystane w sieci, to zapisuj nie poprzez "save as", a "save for web" - plik będzie mniejszy.

.:Sylwia:.

Od: Pon maja 24, 2004 23:21

Post » Nie sty 09, 2005 23:04

Sedeczne dzięki za rady. Wyszło :D

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23