Adopcje...młode persiaki nadchodzą!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob kwi 20, 2013 21:27 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Jestem - ale wiecie co........to moze dziwne, ale chyba pierwszy raz w życiu nie wiem jak zacząć.I czy tak naprawdę powinnam to zrobic.....

Jedno jest pewne - mamy dwa persy - jeden w opłakanym stanie......
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Sob kwi 20, 2013 21:27 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

dziewczyny

zauważyłam coś dziwnego na ogonie malej, na skórze ogona między włosami pojawiło się coś jak przyklejone ziarenka piasku, kolor ciemny brąz, wcześniej tego nie widziałam...
jo.anna

Post » Sob kwi 20, 2013 21:31 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Po pierwsze Agnieszko wszystkiego najlepszego z okazji imienin,
niech Ci się spełnią trzy największe marzenia - jak w bajce :ok:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Sob kwi 20, 2013 21:32 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Jo.anno to nie są pchły czasem ?
No bo w schronisku róznie ... mogła złapać i się wylęgło... ?
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Sob kwi 20, 2013 21:37 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

nie wiem, dziwnie to wygląda, ona dostała preparat na pchły, to bardziej jak ubrudzone błotem wygląda i tylko na górnej części ogona, zrobiłam zdjęcie, ale średnio widać

link do zdjęcia

http://img404.imageshack.us/img404/7718/imag1391.jpg
jo.anna

Post » Sob kwi 20, 2013 21:48 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

niewykluczone, że to przetłuszczony ogon
trzeba by to wyczyścić najpierw
kurde nie wiem co doradzić - czy najpierw kąpiel (chyba tak bo tam już brzydko jest, dokładnie to umyć przy nasadzie ogona aby usunąć tłuszcz, najlepszy byłby szampon koci ale sądzę że jakiś łagodny dla włosów przetłuszczających się tez by się nadał) a po wysuszeniu ogona dokładnie wielokrotnie ( co parę dni) pudrować gruba warstwą i ściągać szczotką
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Sob kwi 20, 2013 21:52 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

dalia dzięki, już się bałam że to świerzb czy coś innego
jo.anna

Post » Sob kwi 20, 2013 21:56 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Nie mogę otworzyć zdjęcia, mój komp dziś oszalał. Jutro poczyszczę i posprzątam......
Alkaida miała niejaki "walking dandruff" - może to coś w tym stylu? Przyznaję, ze wtedy usłyszałam o tym paskudztwie ( PRZENOSI się na ludzi!) po raz pierwszy w życiu. Człowiek sie, całe życie uczy

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Sob kwi 20, 2013 22:00 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

aż mi się słabo zrobiło, jak to przeczytałam Neigh, ale na zdjęciach w necie inaczej to wygląda, bo skóra jest jasna i jasny proszek jak łupież, a u niej to takie ciemne brązowe jak piasek, i tylko widzę na górnej skórze ogona, pod spodem sierść i skóra wyglądają normalnie
jo.anna

Post » Sob kwi 20, 2013 22:06 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Neigh pisze:Jestem - ale wiecie co........to moze dziwne, ale chyba pierwszy raz w życiu nie wiem jak zacząć.I czy tak naprawdę powinnam to zrobic.....

Jedno jest pewne - mamy dwa persy - jeden w opłakanym stanie......

...

Monika_Krk

Post » Sob kwi 20, 2013 22:12 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Tak ..........własnie. Kurna nie wiem co napisać. Muszę sie zastanowić.......przegadać.......pomyśleć. Monika .....jak myslisz....?

Obrazek

Neigh

Post » Sob kwi 20, 2013 22:17 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Ja myślę, że lepiej dobrze przemyśleć i (lub nie) napisać , skoro nie jesteś pewna dziś - daj sobie czas.

My swą ciekawość powstrzymamy, a jak będzie trzeba to powściągniemy.

Monika_Krk

Post » Sob kwi 20, 2013 22:24 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Monika_Krk pisze:Po pierwsze Agnieszko wszystkiego najlepszego z okazji imienin,
niech Ci się spełnią trzy największe marzenia - jak w bajce :ok:

Bardzo dziękuję Monika - pomyslałam.......

I moze zabrzmi patetycznie - ale życzę sobie..........
życzę sobie domu dla dwupaku Leosia/Michasia - koniecznie madrego i fajnie, zeby razem
zyczę sobie domu dla Felicji - bo wydaje się to niemożliwe, ale ja wierzę, ze się uda
i dla synka Balbiny tego z oczkiem do usuniecia......

I całej perskiej reszty - Balbiny, drugiego dziecka i dla Tomaszka ( "mojego" dzielnego misia) i dla Angeliny - kogoś kto doceni jej mine.......i dla Messiego wyjątkowego i dla tych dwóch nowych sierot......

I zeby chociaż na krótki moment mieć taki czas - kiedy nie będzie NIKOGO do oddania.....ech..

Obrazek

Neigh

Post » Sob kwi 20, 2013 22:37 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Wszystkie bardzo piękne, więc muszą się spełnić.
Co do ostatniego zdania, pewnie wydaje się to na dziś dzień niełatwe, ale
przecież niemożliwe nie jest.
A zatem też niech się spełni.
W końcu to Twoje imieniny i życzenia mają większą moc w takich dniach.
Piękne są - wszystkie.

Monika_Krk

Post » Nie kwi 21, 2013 9:13 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Przepraszam, że dopiero dzisiaj, ale życzę żeby te życzenia piękne się spełniły!
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

[poprzednia][następna]