Tri z Konesera w DT/DS? a Maciuś się ogłasza

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 20, 2013 11:34 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Brawo dla Was obu :)
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Sob kwi 20, 2013 11:39 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Dorzuciłam jeszcze jedno zdjęcie, Zu :)
Kto ma koty, ten ma kłaki.
Trufelka & Merci & Wuzetek alias Pączusie Dwa i Sucharek

Fairy 20.12.15 :( Kocurra 24.01.2019 :( Skierka 6.10.2022 :( Mori 20.07.2023 :( Banshee 8.06.2024 :(

Petroniusz

Od: Wto sty 13, 2004 12:22

Post » Sob kwi 20, 2013 11:41 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Ona jest niesamowicie ubarwiona :)

zuza

Post » Sob kwi 20, 2013 11:58 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

W sumie to umaszczenie ma podobne do Mori (obie to szylkret z białym, tak na moje niewprawne oko), obie są puchate, z ciut przedłużanym włosem, ale łebki mają z różnym układem plam. I stąd Mori przypomina szopa pracza :twisted: a Kocurra-Mata Hari ma śliczny makijaż oczu i różowy nosek :D

Fairy 20.12.15 :( Kocurra 24.01.2019 :( Skierka 6.10.2022 :( Mori 20.07.2023 :( Banshee 8.06.2024 :(

Petroniusz

Post » Sob kwi 20, 2013 16:31 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

ja przez weekend biegam sporo, i dzisiaj i jutro, więc na forum zaglądam ze sporymi przerwami w tzw. biegu.

zdjęcia obejrzałam, kicia piękności w całej okazałości.
kolory cudne, nochal różowy i uśmiechnięty wyraz twarzy.
no i widać, że migota o nią dobrze dbała :twisted:

ze zdjęć wygląda, że panienka całkiem nieźle się u ciebie czuje. je, do tego chrupki jakby z mlekiem matki wyssała umiejętność odżywiania się suchą karmą, korzysta z kuwety, nie siedzi już za pralką.
czy brakuje jej cokolwiek do bycia domowym kotem ? może niedługo będzie można sprawdzić, jak w kontakcie z innymi kotami.

.Mia.

Od: Wto sty 15, 2013 19:03

Post » Sob kwi 20, 2013 16:39 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Dziewczyny :D Petroniusz :!: :arrow: co za suuukces, piękna kotka , kawał babeczki.
Kurcze pieczone, ja dziś w biegu z telefonu się loguję, pod wieczór będę przy komputerze - to
wygodniej pooglądam.
No ale cudo się trafiło, ósme cudo.
Naprawdę.
Jej - pozdrawiam z drogi Petroniusz , Dziewczyny - jest to tzw. "Hicior" :mrgreen:

A Zuza - proszę Cię Maciusia obejrzyj na innym wątku ( to mój faworyt ) a dziewczyny w niego nieco mniej wierzą :D
Może Ty mi przytakniesz - piękny karbinadel , mówię wam. Niedaleko pada jabłko od jabłoni a to syn Tri :ok:
viewtopic.php?f=1&t=145221&start=45
O tu jego foty - na tej stronie.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Sob kwi 20, 2013 17:26 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

.Mia. pisze:ze zdjęć wygląda, że panienka całkiem nieźle się u ciebie czuje. je, do tego chrupki jakby z mlekiem matki wyssała umiejętność odżywiania się suchą karmą, korzysta z kuwety, nie siedzi już za pralką.

Siedzi za pralką, siedzi, spędza tam większość dnia (drzemie, przeciąga się, mruczy, daje się miziać, wychodzi tylko na chrupki - widziałam, że jest ich znowu mniej). Wieczorem pewnie zacznie pomiaukiwać za drzwiami, że się nudzi :wink: Teraz ma za pralką polarek, więc leży jej się całkiem wygodnie. Miała dzisiaj trochę atrakcji typu wiercenie ściany u sąsiadów, ale zniosła to dzielnie. Ogółem szybko przyzwyczaja się do domowych, powtarzających się dźwięków (spłuczka w kibelku itd.), Fairy bardziej się ich bała i dłużej oswajała z nimi.

A co do wypuszczania "na pokoje" - co tu kryć, podstawą było dla mnie, żeby okazała się w pełni kuwetowa :wink: Poza tym chciałabym bardziej przekonać ją do siebie, sprawić, żeby zaczęła mi bardziej ufać - to na wypadek, gdybym musiała ingerować w ewentualny konflikt.
Nie jest źle, wczoraj podczas sesji foto wydawała się czuć swobodnie, ale nadal znamy się półtora dnia, a to malutko :) Wymyła sobie trochę futerko, jednak ciągle przydałaby jej się kąpiel :twisted:
Ostatnio edytowano Sob kwi 20, 2013 19:28 przez Petroniusz, łącznie edytowano 1 raz

Petroniusz

Post » Sob kwi 20, 2013 19:26 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Był koopal :dance2:

Muszę uważać, jak się poruszam, bo Kocurrę znowu coś spłoszyło i zwiała za pralkę, kiedy weszłam. A potem już spokojnie pozwalała się tam miziać, mruczała, posapywała, udeptywała i wystawiała brzuchol.

Chyba jej nie oddam za szybko :twisted: :wink: Fajna kota, nie dość, że piękna, to charakterna, chcę ją lepiej poznać :D

Petroniusz

Post » Sob kwi 20, 2013 19:29 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Ruszaj sie jak zolw ;)
I bardzo sie ciesze z powodu wiadomego :)

zuza

Post » Sob kwi 20, 2013 19:30 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Zu, ja się naprawdę hamuję - weź jednak poprawkę na to, że w pracy mam ksywkę Struś Pędziwiatr :twisted:

Petroniusz

Post » Sob kwi 20, 2013 20:04 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Podczas następnej wizyty w łazience tri wylazła do mnie może po pół minuty mej przemowy :D Dała się wymiziać (od tego miziania jej sierść zrobiła się jakby gładsza, miększa; ciągle walczę ze sobą, żeby ją wyczesać - wiem, wiem, to za wcześnie i tylko pazurami bym zarobiła :wink: ), chociaż raz coś jej nie podpasowało albo wystraszyło, bo pacnęła mnie łapą z krótkim miaukiem. Pochrupała Sanabelle, oblazła mnie, mrucząc i przymilając się, obniuchała się z Banshee przez uchylone drzwi (syków nie było, ale bez cudów, koty ledwie się widziały, następnym razem będą syki i prychanie), a na zakończenie mej wizyty wlazła do transporterka - większego, trójki, w tamtym pojedynczym ledwie się mieściła i nie mogła porządnie wyciągnąć. Podścieliłam tam stary duży ręcznik i mój stary szlafrok frotte (przed praniem, czyli trochę powinien pachnieć mną), więc ma tam miękko.
Idę po cholinex, znowu się nagadałam do kotów głosem Kaszpirowskiego :lol:

Petroniusz

Post » Sob kwi 20, 2013 20:06 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

:1luvu:
grzeczne jestescie obie nieslychanie :)

zuza

Post » Sob kwi 20, 2013 20:14 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Obrazek

Ekstra wieści , kotka je, śpi, mruczy no i kuwetkuje.
No a na zdjęciach wygląda jak dorodna, puchata kula.
Nie wiem czym Migota karmi koty z Konesera, ale myślę że
powinna zdradzić sekret.
Toż te koty wyglądają jak pączki w maśle , a domowymi "wychuchańcami" nie są 8O

Petroniuszu - widać masz dobre fluidy, bo kotka bądź co bądź po stresie w lecznicy ( gdzie warczała itd.)
u Ciebie okazuje po kociemu, że Ci ufa.
No bo jak nazwać to , że w drugim dniu "dzika kota" jest taka miła?

Dżizus oby Maciuś miał geny mamy , toż to złote koty do oswojenia.
Marzę aby Maciuś też zrobił takie postępy, gdy znajdziemy mu DT albo DS daj Bóg od razu.
A potencjał klusek ma... uśmiechnięty jest jak Kot z Cheshire, fajny grubcio, a kolor dla mnie
bajkowy. Srebrne pręgusy są najpiękniejszymi kotami świata ( no i wszystkie inne kolory też :mrgreen:
bo mnie moje karbinadle zagryzą ) i kropka.
A wiecie , że ja się dowiedziałam , że tzw. bury pręgus fachowo nazywa się czarny pręgowany? 8O

Wracając do Tri to jest marzenie każdego DT chyba , takiego dzikusa oswajać ? :ryk:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Sob kwi 20, 2013 20:20 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Petroniusz to dla Ciebie - o tak się cieszę :
Obrazek
.
.
.

Monika_Krk

Post » Sob kwi 20, 2013 20:22 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Monika_Krk pisze:A wiecie , że ja się dowiedziałam , że tzw. bury pręgus fachowo nazywa się czarny pręgowany? 8O

Wiem, na wystawie znajoma (Kocurro z miau) mi powiedziała :D

Monika_Krk pisze:Wracając do Tri to jest marzenie każdego DT chyba , takiego dzikusa oswajać ? :ryk:

Toż nie bez powodu napisałam, że prędko jej nie oddam :twisted: :lol:

I jeszcze wam powiem, że wobec swoich kotów mam różne ciepłe uczucia, a jak widzę Kocurrę, to włącza mi się tryb "respekt" :mrgreen: Ma coś takiego w ślepiach. Władczego, o! :mrgreen:
Gdyby to była moja kota, to dostałaby imię jakiejś celtyckiej królowej albo bogini, najlepiej z tych matronowatych, z przychówkiem :wink:

Petroniusz

[poprzednia][następna]