Kochający domek czeka na kotke-śląsk

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 08, 2005 20:46

W Poznaniu jest do adopcji koteczka po sterylce, biała z czarną łezką na nosku i paroma czarnymi plamkami, bardzo przymilna....:-)

Mysia

Od: Wto lip 06, 2004 20:19

Post » Sob sty 08, 2005 20:54

A coś więcej na temat kotki-w jakim jest wieku,czy pieszczocha,towarzyska?Miała kontakt z psami?I gdybym mogła prosic o foteczke... :roll:
Jak na razie jestem pod wielkim wrażeniem Tęsknotki :D

nastka

Od: Sob sty 08, 2005 1:41

Post » Sob sty 08, 2005 21:07

Tu jest fragment mojego postu na temat tej kotki. Dowiesz sie z niego, ze ma przepuklinę, jednak myślę, że wet schroniskowy będzie mógł wykonać odpowiedni zabieg przed ew. adopcją. Kotka jest w schronisku, ale wygląda na zdrową, myślę, że ma nie więcej niz 2 lata (postaram się dowiedzieć dokładnie na początku tygodnia). Jest bardzo przymilna, wskoczyła mi na kolana po zaledwie paru minutach nieufności (widziała mnie pierwszy raz), przytulała się do mojej szyi, patrzyła mi w oczy....Trudno powiedzieć, jaki ma stosunek do psów, ale kociarnia jest tuż obok boksów z psami, więc koty widzą je będąc na wybiegu i słyszą - nie robi to nich specjalnego wrażenia.

http://upload.miau.pl/41226.jpg
http://upload.miau.pl/41227.jpg
- śliczna, biała koteczka z czarną łezką na nosku i odrobiną czerni w innych miejscach; przez parę pierwszych minut nieufna, ale po dokładnym zlustrowaniu mnie wskoczyła mi na kolana i nie chciała zejść; przytulała się do mojej szyi...jest mięciutka i puchata...niestety ma ( z tego, co mówił technik, ale dopytam jeszcze weta) przepuklinę, którą zapewne należałoby operować.

Mysia

Post » Nie sty 09, 2005 0:08

Mysiu dzięki za opis :D
Wybór jest ciężki...jak na razie Tęsknotka jes faworytką :lol:

nastka

Post » Nie sty 09, 2005 0:19

Lukrecja w razie czego też jest do wzięcia, pewnie pisałaś do mnie maila, a ja się dziś poczty nie otwierałam, z braku czasu!
Lukrecja jest najsłodszym stworzeniem na świecie, tyle o niej moge powiedzieć na pewno.
Kuwetkowa, wysterylizowana, delikatne i wesołe słoneczko.
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Nie sty 09, 2005 0:30

pewnie pisałaś do mnie maila, a ja się dziś poczty nie otwierałam,

Zgadza się pisałam...z prośbą o rade :D
Nie moge się zdecydować...która kicia byłaby odpowiednia dla starszej osoby...wymagania na 1 stronce :wink: troszke tego jest,ale kotka musi być idealna.
Lukrecja czy Tęsknotka... :?:
Jest jeszcze Malutka,ale na mojej liście zajmuje 3 miejsce :roll:

nastka

Post » Nie sty 09, 2005 12:44

Czy ktos mi pomorze podjąć decyzje :( :?:
Rysiu możesz napisać cos więcej o Lukrecji,bo w tym tygodniu lub na początku przyszłego chciałabym wziąść któregoś kotka :D

nastka

Post » Nie sty 09, 2005 16:48

:?: :?: :?:

nastka

Post » Nie sty 09, 2005 16:55

Ryska ma duzo pracy... wpada tu jak tylko ma czas... cierpliwosci :D
Obrazek

Nika Łódź

Od: Pt maja 21, 2004 22:27

Post » Nie sty 09, 2005 16:55

Nastko, nikt nie da Ci gwarancji, że kotka będzie idealna. Będzie robiła "pachnące" kupki do kuwety, może czasem nawet zrobi poza kuwetą, być może nie zawsze będzie miała ochotę na pieszczotki i prychnie zniecierpliwiona - jak to kot ;-).

Mysia

Post » Nie sty 09, 2005 18:11

Ryska ma duzo pracy... wpada tu jak tylko ma czas... cierpliwosci

Tak tak ...ja wiem tylko,że ja już tak się napaliłam i dlatego niecierpliwa jestem :D

Nastko, nikt nie da Ci gwarancji, że kotka będzie idealna. Będzie robiła "pachnące" kupki do kuwety, może czasem nawet zrobi poza kuwetą, być może nie zawsze będzie miała ochotę na pieszczotki i prychnie zniecierpliwiona - jak to kot .

Nawet tego nie oczekuje...pisząć idealna miałam na myśli pasująca do mojego opisu ze str.1 :wink:
Jestem przygotowana na wszelkie 'niedogodności' :wink: ...mam psice,która tez miewa różne humorki,nie zawsze ma ochote się bawić itd.itd
Fakt kaktem,że z kotami styczności nie miałam,bo jestem raczej psiarą....ale zdaje sobie sprawe,ze kotki tak jak każde żywe stworzonko ma swoje fochy :roll:
Teraz to tylko kwestia decyzji która...a nie czy w ogóle :lol:

nastka

Post » Nie sty 09, 2005 20:59

nastka pisze: Nie moge się zdecydować...która kicia byłaby odpowiednia dla starszej osoby...wymagania na 1 stronce :wink: troszke tego jest,ale kotka musi być idealna.
Lukrecja czy Tęsknotka... :?:
Jest jeszcze Malutka,ale na mojej liście zajmuje 3 miejsce :roll:

wszystkie 3 kotki sa cudowne, wszystkie sa przytulaste, wszystkie chca miec czlowieka..... bardzo ciezko powiedziec ta, a nie inna. Kazda z nich jest zgodna z twymi wymaganiami. Jak nie mozesz sie zdecydowac, to kieruj sie kolorem i odlegloscia :lol:
Obrazek

Nika Łódź

Od: Pt maja 21, 2004 22:27

Post » Nie sty 09, 2005 21:09

Nastka, a może jednak Amelek? Z tego, co czytałam w jego wątku to niezwykle przyjacielski, słodki kocurek. Taka przymilna przylepa. A do tego od jakiegoś już czasu poszukuje domku.
Kłólewna Inka i Księciunio Salutek

Kid

Od: Sob lis 01, 2003 0:29

Post » Nie sty 09, 2005 21:53

Kid pisze:Nastka, a może jednak Amelek? Z tego, co czytałam w jego wątku to niezwykle przyjacielski, słodki kocurek. Taka przymilna przylepa. A do tego od jakiegoś już czasu poszukuje domku.

http://upload.miau.pl/39916.jpg

Amelek, oczywiście.... 8)
Obrazek

dakota

Od: Wto lis 16, 2004 15:06

Post » Nie sty 09, 2005 22:01

Dopiero teraz odtworzyły mi się fotki Amelka-naprawde ma przemiły pysio...tylko on taki strasznie duuuuży :wink: :D i chyba grubiutki :wink:
Tak mnie na niego namawiacie,ze już napisałam do miki...na razie z kilkoma pytaniami :D

pozdrawiam nastka

nastka

[poprzednia][następna]