Moderator: Moderatorzy
Tinka07 pisze:Przytulam, ale Quxxx, musisz zrobć porządek ze stanem zapalnym. Czy był zrobiony posiew moczu i antybiogram? Napisz najlepiej wszystko dokładnie po kolei.
Papatki
Tinka
Karolcia i Dziki pisze:(...)
Więc tylko badanie ogólne z wczoraj. Wszystko w normie tylko osad nie: nabłonki płaskie nieliczne w preparacie, leukocyty 5-8 w polu widzenia, bakterie liczne w preparacie ( u mnie prawie wszystko jest w dzienniczku w formie komentarzy).
Poszłam z tym dzisiaj do naszej Pani wet i Dziki dostał sam antybiotyk, bez sterydów. Kuracja na 5 dni.
Kurcze! Oooooooooooooooops!!! A nie! Kurczak to taki zwierzak, to chyba można tak napisać (można???)
Więc: kurcze! Nie mogę odczytać nazwy antybiotyku. Poprosiłam Panią wet, żeby mi napisała w mailu. Coś na "S" tu jest. Wiem, że amoksycylina + kwas klawulanowy.(...)
LeiaSW pisze:w razie czego - ja mam strone edukacyjną w postaci pliku. bez obrazków, ale jest cały tekst, tak mi sie przynajmniej wydaje. 99 stron więc chyba tak.
dawajcie znać jak komus przesłac, jesli Tinka nie ma nic przeciwko.
pixie65 pisze:Pozwolę sobie wtrącić się...
Bo to jest jeden z tych przypadków, kiedy wiara w wiedzę weta wystawiona jest na ciężką próbę...
Skoro bakterie są liczne należałoby zrobić posiew. I antybiogram.
Podawanie antybiotyku na "s" (a doskonale wiemy o jaki chodzi) i w dodatku na pięć dni może okazać się nieporozumieniem jeśli w pęcherzu występuje E. coli.
Bo jej ten antybiotyk serwowany przez pięć dni ewentualnie na cerę zaszkodzi...
pixie65 pisze:Ewentualne kryształy w osadzie nie są największym problemem.
Problemem są bakterie.
Karolcia i Dziki pisze:(...)
A jakie to bakterie były - tego się już nie dowiem, bo antybiotyk podany. Oby zadziałał. W środę lub czwartek siki idą do kontroli.
Liwia pisze:(...) I jeśłi mogłabyś wpisać wyniki badań, które miała robiona kotka, to byłoby dobrze.
Mnie SUK i cukrzyca jakoś nie pasują razem do kupy. Przecież cukrzyk nieunormowany sika jak pompa strażacka.
Olat pisze:Bardzo proszę o przesłanie mi tych materiałów.
Będę ogromnie wdzięczna.
olatka@gmail.com
Pozdrawiam ciepło
OlaLeiaSW pisze:w razie czego - ja mam strone edukacyjną w postaci pliku. bez obrazków, ale jest cały tekst, tak mi sie przynajmniej wydaje. 99 stron więc chyba tak.
Tinka07 pisze:Olat pisze:Bardzo proszę o przesłanie mi tych materiałów.
Będę ogromnie wdzięczna.
olatka@gmail.com
Pozdrawiam ciepło
OlaLeiaSW pisze:w razie czego - ja mam strone edukacyjną w postaci pliku. bez obrazków, ale jest cały tekst, tak mi sie przynajmniej wydaje. 99 stron więc chyba tak.
Kochani, moje materiały opatrzone są "copyright by Tinka07". Zgodnie z ustawą z 4 lutego 1994 o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. 94 Nr 24 poz. 83, sprost.: Dz. U. 94 Nr 43 poz. 170) oraz zmianami z dnia 9.05.2007 r. (Dz. U. Nr 99, poz. 662) za naruszenie praw własności poprzez kopiowanie, powielanie i rozpowszechnianie przedstawionych na stronach forum. miau. pl treści bez zgody właściciela grozi grzywna oraz kara pozbawienia wolności od 6 m-cy do lat 5 (art. 115.1).
Olat oczywiście te materiały może dostać, ale tylko ode mnie lub od osoby postronnej jedynie za moją zgodą.
Pozdrawiam cieplutko
Tinka
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości