Adopcje...młode persiaki nadchodzą!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw kwi 18, 2013 23:07 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Meduzia jest tak miła i dzielna, że gdy tylko będzie miała szansę, da z siebie wszystko.
To super, że załatwiłyście jej wizytę u Neurologa ( Weterynarz - żeby nie było tu draki ).
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Czw kwi 18, 2013 23:12 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

oglądałam na youtubie filmik kota z dysplazją, no jakby nie było małą białą widziałam...ale ona też coś bardziej z lewą nogą, bo np przy jedzeniu albo wyprostowana do przodu albo wystaje z tyłu

ale bawić się panienka chce, a jak mruczy wzięta na ręce
jo.anna

Post » Pt kwi 19, 2013 13:46 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

No powiedzcie czy one nie są podobne :P
Obrazek
Ostatnio edytowano Pt kwi 19, 2013 22:30 przez NITKA/KARINKA, łącznie edytowano 1 raz
Powód: poprawiłam link
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pt kwi 19, 2013 13:52 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

No podobne - tylko Meduza ma dwu kolorowe oczy .
Białe są piękne i chyba mają charakter nieco odmienny.
Amelka też jest zabawowa i zwariowana , przy tym słodka.
Meduza też - ona jest wyjątkowo pogodna , łagodna i przyjacielska.
Złoty charakter - taki jakiego można życzyć każdemu kotu.
Przy tym przebojowa i zabawowa , mimo urazu.
Obrazek
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Pt kwi 19, 2013 13:52 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Monika to nie jest Amelka :P
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pt kwi 19, 2013 15:54 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Kotkins jak coś wymyślisz ( byle odcisków nie dostała ) na "tego co to wiesz......" to ja od 8 maja mogłabym ew. tego samotnika z mieszkania......jakby mi dali rzecz jasna.

Kurna brakuje nam min. 2 domów dla PERSÓW. Ogłaszać koty od MAGII

WKLEIĆ BALBINE i dzieciaki i TEŻ OGŁASZAĆ

kura żesz jego olek........no nie wyrabiam się.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pt kwi 19, 2013 16:49 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

alab108 pisze:Monika to nie jest Amelka :P

Alab ja wiem, że na zdjęciu to nie Amelka :D
Ja tylko porównałam charakter białych, które niejako znam : Amelki i Meduzki.
Białe są frywolne i miłe.
Rudzielce są cwane i wygodne :wink:
Biało czarne są... no jakby popatrzeć na kocicę mej matki, to biało- czarne mają świra
w jakiejś dziedzinie. Nasza nie cierpi niczego co ma futro ( za wyjątkiem siebie, siebie
uwielbia i każe wielbić ) :lol: . Inne futra masakruje , pluje jadem, gryzie i drapie.

Więcej koloro-charakterów nie znam, to się nie wypowiem.

Acha Fio i Persono - podobne persy są dumne i mają charyzmę, oraz to "coś" - tak by wychodziło.

Obrazek

Monika_Krk

Post » Pt kwi 19, 2013 17:01 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Monika_Krk pisze:
alab108 pisze:Monika to nie jest Amelka :P

Alab ja wiem, że na zdjęciu to nie Amelka :D
Ja tylko porównałam charakter białych, które niejako znam : Amelki i Meduzki.
Białe są frywolne i miłe.
Rudzielce są cwane i wygodne :wink:
Biało czarne są... no jakby popatrzeć na kocicę mej matki, to biało- czarne mają świra
w jakiejś dziedzinie. Nasza nie cierpi niczego co ma futro ( za wyjątkiem siebie, siebie
uwielbia i każe wielbić ) :lol: . Inne futra masakruje , pluje jadem, gryzie i drapie.

Więcej koloro-charakterów nie znam, to się nie wypowiem.

Acha Fio i Persono - podobne persy są dumne i mają charyzmę, oraz to "coś" - tak by wychodziło.

Obrazek

Hihihi można idac tym tropem uzgodnić, ze jaki pers taki kram. Czyli ja jestem ani chybi zapiekła i wyniosła, a kotkins na przemian złośliwy i ten teges no........hihihi biały.

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Pt kwi 19, 2013 17:04 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Neigh pisze:(...)
Hihihi można idac tym tropem uzgodnić, ze jaki pers taki kram. Czyli ja jestem ani chybi zapiekła i wyniosła, a kotkins na przemian złośliwy i ten teges no........hihihi biały.

A ja przebiegle nie posiadam persa - tylko go widuję :wink:

Monika_Krk

Post » Pt kwi 19, 2013 17:14 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Mocz kotki nie powinien śmierdzieć (znaczy, bardziej niż normalnie), to nie kocur. Jedyne opcje, które mi się kojarzą, to cukrzyca albo mocznik nie tak. Więc przy okazji wizyty podpytajcie się wetki w tym kierunku i zróbcie jej chociaż cukier. No i badania moczu, jeśli nie miała.

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Pt kwi 19, 2013 17:43 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

A sorry - ja się nie znam , ale wiem, że niektóre kocicie ( niesterylizowane jak ta ) to potrafią "capić" moczem.
Sprawdzić u weta oczywiście trzeba, badania zrobić też, no ale powiedziałam co wiedziałam.
Obrazek

Monika_Krk

Post » Pt kwi 19, 2013 17:48 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

ona miała robioną morfologię, wyniki wkleiłam wcześniej ( str 26), ale moczu badanego nie miała, więc podpytam
jo.anna

Post » Pt kwi 19, 2013 20:00 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

mała biała chyba już doszła do siebie po traumie schroniskowej

wybrzydza z jedzeniem, kuweta 100% :ok:
jo.anna

Post » Pt kwi 19, 2013 20:29 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Ania , nie!
Fio jak wiesz jest 100% zdrowa , ma idealne wyniki, a mocz jej śmierdzi tak ,że potrafi nas ten smród w nocy obudzić.
Jest źle wysterylizowana.
I to jest powód. Nie zmienia tego nawet blokada hormonalna kiedy ma ruję.

Kotkins utożsamia się istotnie z swoim zwierzyńcem: jest frywolny niczym Amelka , pamiętliwy niczym Melon i skromny niczym Fio(!).
Z Leuszka ma uwielbienie do dobrej kuchni a z Felka to ,że się czasem chowa w kanapie...

Ja mam nadzieję Neigh ,że nr 1 pójdzie doma stąd.
I dostaniesz tylko nr 2.

Proszę o kciuki na jutro...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pt kwi 19, 2013 20:55 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Kciuki tak bardzo wskazane.......ja mam jutro szkolenie do godzin nocnych to mi weź jakiego smsa wyślij........bo mnie rozniesie......

Obrazek

Neigh

[poprzednia][następna]