Tri z Konesera w DT/DS? a Maciuś się ogłasza

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 18, 2013 9:54 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Dziewczyny, jeśli opcja-klatka też wchodzi w grę, to ja podtrzymuję moją propozycję. Najważniejszy współlokator, czyli TŻ, się zgodził :mrgreen: a z resztą nie było jak pogadać z ich braku.

Tylko klatki nie mam :roll:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw kwi 18, 2013 10:03 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Szalony Kot pisze:Dziewczyny, jeśli opcja-klatka też wchodzi w grę, to ja podtrzymuję moją propozycję. Najważniejszy współlokator, czyli TŻ, się zgodził :mrgreen: a z resztą nie było jak pogadać z ich braku.

Migota pisze:Też myślę, że w warunkach domowych kicia się odnajdzie.
Zabieram ją dziś po południu, więc pytanie do Petroniusza. Rozumiem, zdecydowałaś się oddać jej łazienkę? Jeśli tak, to jak możemy się umówić? Kotka jest na Ochocie. Mogę ją do Ciebie zawieźć, jeśli trafię :wink:

Monika, Ty to masz potencjał :)

Obrazek
To teraz czekamy na decyzję Petroniusza.
Szalony_Kocie jesteś naprawdę ... Szalonym_Kotem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :ok:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Czw kwi 18, 2013 10:49 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Dzwoniłam właśnie do Migoty, umówiłam się z nią w lecznicy, żeby ją popilotować do siebie.
A na razie mam przerwę w odgruzowywaniu łazienki :twisted: tzn. sprzątaniu. Uruchamiam wyobraźnię i zastanawiam się, co tam zabezpieczyć, hmmm... Fairy była raczej stacjonarna i niskopienna, ale taka rosła kicia jak Mata Hari zapewne okaże się bardziej ekspansywna. 5,5 kilokota 8O Moje ważą max 4,6, a też malutkie nie są.

Wydaje mi się, że klatka to nie będzie najlepszą opcją, jeśli chce się oswoić kota "rokującego", który nie jest totalnym dziczkiem. W sumie to przydałoby się, żebym miała możliwość sprawdzenia reakcji tri kontra inne koty, ale nad tym pozastanawiam się później.
Kto ma koty, ten ma kłaki.
Trufelka & Merci & Wuzetek alias Pączusie Dwa i Sucharek

Fairy 20.12.15 :( Kocurra 24.01.2019 :( Skierka 6.10.2022 :( Mori 20.07.2023 :( Banshee 8.06.2024 :(

Petroniusz

Od: Wto sty 13, 2004 12:22

Post » Czw kwi 18, 2013 11:26 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Szalony Kot pisze:Dziewczyny, jeśli opcja-klatka też wchodzi w grę, to ja podtrzymuję moją propozycję. Najważniejszy współlokator, czyli TŻ, się zgodził :mrgreen: a z resztą nie było jak pogadać z ich braku.

Jeśli TŻ się zgodził to może Maciusia złapać? Bo Miziasta to nie musi być w klatce.
Obrazek

Migota

Od: Sob mar 29, 2008 20:57

Post » Czw kwi 18, 2013 11:52 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Obrazek

Kurde, ale fajowo - Petroniusz dasz relację wieczorem , prawda ????

Słuchajcie mam wstępny tekst do zredagowania dla Maciusia ( nie ukrywam,że to mój czarny koń zawodów )
Coś w ten deseń :

„Przedstawiam Ci Macieja kota , fascynujący z niego facet, całymi dniami śpi pod chmurką
i lekceważy każdą pracę ... „
Widzisz błąd w cytacie ? I widzisz bardzo dobrze, bo Maciuś powinien leżeć w fotelu.
Maciuś to około roczny, sympatyczny, wykastrowany ( czyli funkcja „szwendacz wyłączona ) kocurek szukający domu.
Jest klasycznie pręgowanym, srebrnym, kalibrowym kotem, o fajnie uśmiechniętym wyrazie pyszczka.
Obecnie nie posiada własnego domu i zmuszony jest koczować pod chmurką.
Maciuś jest troszkę nieśmiały do człowieka, nie ma w nim cienia agresji, po prostu ostrożność nie pozwala mu zbliżyć się do karmicieli.
Właściwie to Maciuś i chciałby podejść i boi się. Przy odrobinie cierpliwości w nowym domu, ten sympatyczny pręgus stałby się klasycznym, mruczącym miziakiem.
Szukamy dla Maciusia domu, który wie co to odpowiedzialność i raz oferowanego miejsca w życiu mu nie wypowie.

Wszelkie dalsze informacje, na temat tego super przystojniaka dostaniesz pod nr.tel. ....
e-mail: ....

Obrazek

I dobre foty nam potrzebne, transport by mu można przecież załatwić, do dobrego domu nawet na koniec świata.

PS
ależ dziś dzień - będę kukać w napięciu na forum, co chwila.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Czw kwi 18, 2013 12:20 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Migota pisze:

Jeśli TŻ się zgodził to może Maciusia złapać? Bo Miziasta to nie musi być w klatce.

Ja tylko przypomnę, że jestem w szóstym miesiącu ciąży, co mogło umknąć ;) i w związku z tym dzikie-dziki raczej nie wchodzą w grę, bo to nieprzewidywalny czas tymczasowania :(
Bardziej Miziasta, jeśli się pojawi.

Szalony Kot

Post » Czw kwi 18, 2013 12:34 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Oj, Szalony Kocie, nie wiedziałam :) To gratulacje :mrgreen:

Moniko_krk, zdolniacha z Ciebie :mrgreen:
A wymyśliłabyś jakiś chwytliwy tekst reklamowy dla tej czarnej kici?
viewtopic.php?f=1&t=151870&start=75
Na f-b jest to chyba lepiej skondensowane:
http://www.facebook.com/events/503484233022605/

Jej synek znalazł dom, bo był oryginalniej umaszczony, a ona jest zwykłą czarnulką i nikt się nią nie interesuje :|
Gdybym nie obiecała wziąć tri, zgarnęłabym tę kicię do łazienki :|
Ostatnio edytowano Czw kwi 18, 2013 13:04 przez Petroniusz, łącznie edytowano 1 raz

Fairy 20.12.15 :( Kocurra 24.01.2019 :( Skierka 6.10.2022 :( Mori 20.07.2023 :( Banshee 8.06.2024 :(

Petroniusz

Post » Czw kwi 18, 2013 13:01 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

A gdyby Szalony Kot wziął Tri,
a wtedy Petroniusz miałaby łazienkę dla Carmen?
Albo Szalony wziąłby Carmen, która jest mega miziakiem?
(tak sobie tylko dywaguję...)
Ostatnio edytowano Czw kwi 18, 2013 13:08 przez violet, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Czw kwi 18, 2013 13:07 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

To, co pisałam, to też takie tam dywagacje :|
Umówiłam się już z Migotą na odebranie tri, a Szalony Kot nie ma klatki (a to chyba jedyna możliwość przetrzymywania u niego kota).
Na f-b zgłosiła się chętna na przetrzymanie tej czarnej koteczki, tylko jeszcze nie odpisała osobie pilotującej sprawę Carmen, więc jest jeszcze jakaś nadzieja.

Petroniusz

Post » Czw kwi 18, 2013 13:25 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Mogę puścić kotę luzem na mieszkanie, ale na 70m to oswajanie będzie trwało wieki :roll: dlatego chociaż na początek przydałoby się ograniczyć przestrzeń, czego u mnie nie ma zbytnio jak zrobić bez klatki.

Szalony Kot

Post » Czw kwi 18, 2013 13:32 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

A gdyby to był kot niewymagający oswajania, to wchodziłby w grę?
Myślę tu o tej czarnej kici z podlinkowanego wątku :|

I przyznam, że chciałabym mieć 70 m zamiast swoich 35 :lol:

Petroniusz

Post » Czw kwi 18, 2013 14:08 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Czarnulka widzę, że cośtam się wokół niej dzieje, jeśli nie wypali - to chyba też może być zamiast tri. Lubimy przytulaste koty ;)

Szalony Kot

Post » Czw kwi 18, 2013 14:10 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Szalony :ok: Kocie :ok:
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Czw kwi 18, 2013 14:12 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Petroniusz pisze:Oj, Szalony Kocie, nie wiedziałam :) To gratulacje :mrgreen:

Też nie wiedziałam. Gratuluję.
Pilnie obserwuję Waszą wymianę zdań i czekam na wynik :wink: Myślę, że ta czarna nie potrzebuje klatki i jak poczuje się bezpiecznie to sama będzie szła do człowieka.
Obrazek

Migota

Od: Sob mar 29, 2008 20:57

Post » Czw kwi 18, 2013 14:44 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Petroniusz pisze:Oj, Szalony Kocie, nie wiedziałam :) To gratulacje :mrgreen:

(...)
A wymyśliłabyś jakiś chwytliwy tekst reklamowy dla tej czarnej kici?
(...)
|

Pomyślę wieczorem - teraz jestem w tzw. biegu :ok:

Szalony_Kocie - łoooł to trzymaj się zdrowiutko, gratuluję.

Monika_Krk

[poprzednia][następna]