Tri z Konesera w DT/DS? a Maciuś się ogłasza

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 17, 2013 10:09 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Szalony Kot pisze:Petroniuszu, odpisuj pani przez "odpowiedz" bezpośrednio pod JEJ postem, ona inaczej tego nie zobaczy ;)

Serio tak to działa? 8O Dotąd ludzie widzieli raczej moje komenty - może tylko ci, którzy też udostępnili dane zdjęcie? Facebook jest dla mnie nadal pełen tajemnic :wink:
Kto ma koty, ten ma kłaki.
Trufelka & Merci & Wuzetek alias Pączusie Dwa i Sucharek

Fairy 20.12.15 :( Kocurra 24.01.2019 :( Skierka 6.10.2022 :( Mori 20.07.2023 :( Banshee 8.06.2024 :(

Petroniusz

Od: Wto sty 13, 2004 12:22

Post » Śro kwi 17, 2013 10:58 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Ponieważ Migota mówiła , że dziś wyjeżdża - ja podejmuję samowolną decyzję :oops: , że daję dziś Tri - z jej opisem z FB i zdjęciem
do ogłoszania u Cat Angel - prześlę jej zaraz opis kotki, fotę i zrobię przelew za ogłoszenia.
Potem wezmę na tapetę Maciusia i Kicię.
Krok po kroku. :ok:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Śro kwi 17, 2013 11:15 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Petroniusz pisze:
Szalony Kot pisze:Petroniuszu, odpisuj pani przez "odpowiedz" bezpośrednio pod JEJ postem, ona inaczej tego nie zobaczy ;)

Serio tak to działa? 8O Dotąd ludzie widzieli raczej moje komenty - może tylko ci, którzy też udostępnili dane zdjęcie? Facebook jest dla mnie nadal pełen tajemnic :wink:

Widzieć widza, ale nie dostają powiadomień, chyba, że są Twoimi znajomymi ;)

Właśnie dlatego nieraz dyskusja pod zdjęciami się toczy, a my, o ile jej nie odświeżamy lub nie wypowie się "marka" (w tym wypadku ja jako fundacja) to nic o tym nie wiemy :)
Powiadomienia dostajesz tylko wtedy, jak skomentuje marka lub znajomy :ok:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Śro kwi 17, 2013 11:22 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

hmm... sytuacja jest taka, że do jutra dt z ogłoszeń wg mnie się nie znajdzie - bo nawet jeżeli ktoś się zgłosi (jeszcze spoza warszawy) to nie będzie czasu go zweryfikować. pozostał jeden dzień no i migota jest dzisiaj wyłączona (która może zweryfikować). niestety w takiej sytuacji wg mnie wchodzi w grę tylko dt sprawdzony, najlepiej forumowy.

i tu moje błagania :oops: do petroniusza: może jednak wzięłabyś tri na dt ? cooo ? ja się tak nieśmiało opieram na tym, że miałaś się zastanowić nad tym :oops: . ale jak powtarzam, moja prośba jest nieśmiała, wiem, rozumiem. jeżeli weźmiesz, zrobimy tri piękne zdjęcia (ja mogę zrobić, jeżeli np. sama nie będziesz chciała), piękne ogłoszenia i jestem pewna, że dłużej niż 2 tygodnie (no, może 3) nie zagrzeje u ciebie miejsca.

bo robienie teraz na szybkiego ogłoszeń, ze zdjęciami z "ulicy" wg mnie jest za szybkie. najlepiej byłoby zapewnić tri dt, oswoić ją, zrobić porządne zdjęcia i wtedy ogłaszać - wybierać, przebierać, kręcić nosem, patrzeć jak ustawia się kolejka :twisted: bo jestem pewna, że tak będzie.

a po wyadoptowaniu tri weźmiemy się za miziastą (trzeba wymyślić jej imię), maciusia i hurtem za milki trzy.

.Mia.

Od: Wto sty 15, 2013 19:03

Post » Śro kwi 17, 2013 11:32 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Dziewczyny,

Pogadam ze współlokatorami. Przy czym u mnie w grę wchodzi tylko klatka, my nie mamy zbytnio drzwi, poza łazienką, w której mamy wielką dziurę pod wanną, kierującą do kuchni (dla kotków, a jak :oops: ).
Te drzwi, które mamy, otwiera się pchnięciem łapy (dla kotków, a jak :roll: ).

Aktualnie nie mam żadnych kotów, w związku z czym nie mam też klatki, żwirku i żarcia :roll:
Mam kuwetę i miseczki. Żarcie i trochę żwirku mogę skombinować dziś, gorzej z klatką.

Szalony Kot

Post » Śro kwi 17, 2013 11:47 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Szalony Kot pisze:Powiadomienia dostajesz tylko wtedy, jak skomentuje marka lub znajomy :ok:

Szalony Kocie, dzięki za wyjaśnienia, czasem nie ogarniam tej fejsbukowej kuwety :mrgreen:

Mia - spoko, tri nie wyląduje na ulicy. Jak nie będzie DT to czwartku, to wyląduje u mnie w łazience, cóz robić. Tylko muszę ją posprzątać. A, i żwirek kupić.
A pomoc (choćby ze zdjęciami, bo nie mam porządnego aparatu) będzie mi potrzebna.
O klatce myślałam, ale nie mam, a poza tym musiałaby stać na środku jedynego pokoju, więc już wolę łazienkę poświęcić na izolatkę.
Ostatnio edytowano Śro kwi 17, 2013 11:50 przez Petroniusz, łącznie edytowano 1 raz

Fairy 20.12.15 :( Kocurra 24.01.2019 :( Skierka 6.10.2022 :( Mori 20.07.2023 :( Banshee 8.06.2024 :(

Petroniusz

Post » Śro kwi 17, 2013 11:48 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

kocie, dzięki, że rozważasz żeby dać dt dla tri :)

jedzeniem dla kota mogę się podzielić (znaczy kocim jedzeniem :wink: ), tylko daj znać jeżeli potrzeba.
klatki nie mam, ale może migota ma? z klatką to ja za bardzo nie pomogę. a może ona mogłaby bez klatki "pomieszkać"? jeżeli o ile dobrze zrozumiałam, nie ma u ciebie teraz żadnego kota...

edit: o, petroniusz, wielkie dzięki :D

.Mia.

Post » Śro kwi 17, 2013 11:50 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

słuchajcie, ja naprawdę uważam, że ogłaszanie teraz tri jest przedwczesne. ponieważ tri jest z ulicy, należałoby przynajmniej przez tydzień poobserwować co to za panienka z niej jest i dopiero wtedy ogłaszać.

.Mia.

Post » Śro kwi 17, 2013 11:56 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

.Mia. pisze:kocie, dzięki, że rozważasz żeby dać dt dla tri :)

jedzeniem dla kota mogę się podzielić (znaczy kocim jedzeniem :wink: ), tylko daj znać jeżeli potrzeba.
klatki nie mam, ale może migota ma? z klatką to ja za bardzo nie pomogę. a może ona mogłaby bez klatki "pomieszkać"? jeżeli o ile dobrze zrozumiałam, nie ma u ciebie teraz żadnego kota...

Mamy mieszkanie 70 metrów, do tego w jednym pokoju współlokator ma koszatniczki, w drugim współlokatorka szczurki, które czasem biegają luzem - jednakowoż lepiej nie puszczać żadnego kota luzem :mrgreen:
Za duży to teren na kota wolnożyjącego, nie oswoi się - dlatego klatka.

Szalony Kot

Post » Śro kwi 17, 2013 12:02 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

współlokator ma koszatniczki, w drugim współlokatorka szczurki, które czasem biegają luzem - jednakowoż lepiej nie puszczać żadnego kota luzem

hmm.. przecież od razu rozwiązałoby się dwa problemy za jednym zamachem :-P tzn. kota miałaby dom i naturalne jedzenie (wszystkie barfy tego świata mogłyby się schować...)

a teraz chyba uciekam, bo zaraz mi się od szalonego kota dostanie...
:wink:

.Mia.

Post » Śro kwi 17, 2013 12:05 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Szalony Kot pisze:Mamy mieszkanie 70 metrów, do tego w jednym pokoju współlokator ma koszatniczki, w drugim współlokatorka szczurki, które czasem biegają luzem - jednakowoż lepiej nie puszczać żadnego kota luzem :mrgreen:

No co Ty, Tri byłaby zachwycona :twisted: :wink:

Petroniusz

Post » Śro kwi 17, 2013 12:07 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

.Mia. pisze:słuchajcie, ja naprawdę uważam, że ogłaszanie teraz tri jest przedwczesne. ponieważ tri jest z ulicy, należałoby przynajmniej przez tydzień poobserwować co to za panienka z niej jest i dopiero wtedy ogłaszać.

Też tak uważam, niestety. Właśnie stąd - że kicia jest jednak na razie pewną zagadką, bo zachowanie na wolności nie musi się pokrywać z tym w zamknięciu - bierze się część moich obaw. Tri jest piękna, ale może dzikus z niej wyleźć albo nie będę umiała do niej dotrzeć, oswoić ostatecznie.
No, ale postaram się coś zrobić.

Petroniusz

Post » Śro kwi 17, 2013 12:20 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Wiecie, współlokator ma koszatniczki, bo przedtem miał myszoskoczki, których już nie ma przez jednego z tymczasów :roll:
Tymczas był zachwycony, współlokator mniej :roll:

Jak tri okaże się dzika, to trzeba będzie jej szukać działki czy innych stajni. Ale według mnie ma podstawy ;)

Szalony Kot

Post » Śro kwi 17, 2013 12:21 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

To ja wstrzymam konia :wink: - opłata do Cat Angel poszła - lecz poproszę ją, aby zaczekała na decyzję naszą co do modyfikacji tekstu i zdjęć. Piszę z telefonu - przepraszam za literówki.
Ostatnio edytowano Śro kwi 17, 2013 19:49 przez Monika_Krk, łącznie edytowano 1 raz
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Śro kwi 17, 2013 13:45 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Zdecydowanie przydałyby się zdjęcia "domowe" tri - ale mam wrażenie, że faktycznie trzeba jej z tydzień dać na mocniejsze oswojenie :roll:
Trzymajcie kciuki, żeby okazała się mniej charakterna od większości trikolorek :wink:

Petroniusz

[poprzednia][następna]