Niebieski 9-latek już w domu.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 17, 2013 11:29 Niebieski 9-latek już w domu.

Zostałam poproszona o założenie wątku dla tego kota. Historia jakich wiele – Pani przygarnęła rocznego kotka, którego ktoś już nie chciał i dała mu cudowny dom na 8 lat. Żyło im się świetnie, Pani miała z kim porozmawiać, kot miał komu mruczeć, miał swoje kolana, swój fotel, smakołyki. I tak sobie żyli. Niestety, jedyną pewną rzeczą w życiu jest zmiana - Pani trafiła do szpitala, z którego już nie wróci...

Kot ma na imię Kiciuś. Ma 9 lat.
Pilnie szuka domu!
Kotek mieszka na Żoliborzu - sam. Dokarmia go sąsiadka, ale po pierwsze za kilka dni wyjeżdża na działkę, a po drugie – kot nie może zostać w mieszkaniu.

Oto, co wiadomo o Kiciusiu, napisała pani sąsiadka:

Jest kastratem.
Nie ma rodowodu.
Był zawsze pod opieką lekarza w lecznicy przy Pl. Inwalidów i tam jest jego książeczka zdrowia.
Szczepiony był regularnie.
Jada karmę od weterynarza dla seniorów kastratów.
Jest w bardzo dobrym stanie zdrowia. Miał przejściowe problemy z nerkami, ale to juz dawno.
Nie jest zbyt przyjazny, to taki kocurek - trochę samotnik. Nie wiadomo, jaki jest w stosunku do innych kotów, nigdy nie miał z nimi kontaktu.

Więcej zdjęć nie ma, poprosiłam o zrobienie. Ale nie wiem, jak to będzie – kot nie rozumie, dlaczego przychodzi obca osoba, dlaczego nie ma Pani; wychodzi do jedzenia, daje się głaskać, ale trzyma dystans. Pani sąsiadka odwiedza go wieczorem a wtedy światło jest nieodpowiednie.

Czy znajdzie się ktoś, kto da mu dom?
Nie wiem, co będzie, gdy pani sąsiadka wyjedzie.
Historia Kiciusia jest nagłośniona wśród rodziny i znajomych pani sąsiadki oraz wśród moich znajomych i nieznajomych – zaspamowałam dostępne mi maile. Robienie ogłoszeń z takim zdjęciem nie ma sensu. Nie widać nawet, w typie jakiej rasy jest ten kot. Zrobię wydarzenie na FB.

Zainteresowanym udostępnię kontakt do pani sąsiadki.

Obrazek

Nowe zdjęcia:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Edit: wydarzenie na FB już jest https://www.facebook.com/events/185684614915120/?ref=22
Edit2: nowe zdjęcia
Ostatnio edytowano Sob kwi 27, 2013 11:25 przez Joako, łącznie edytowano 5 razy

Joako

Od: Wto cze 19, 2007 7:59

Post » Śro kwi 17, 2013 11:41 Re: Niebieski 9-latek szuka domu pilnie!

Napisz miejscowośc w tytule . Trzeba mu zrobic na cito ogłoszenia.
Podniosę
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro kwi 17, 2013 12:14 Re: Niebieski 9-latek szuka domu pilnie!

ASK@ pisze:Trzeba mu zrobic na cito ogłoszenia.

Zdecydowanie! I bardzo starannie prześwietlić domek, kotek jest piękny :1luvu:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro kwi 17, 2013 12:45 Re: Warszawa! Niebieski 9-latek szuka domu pilnie!

Myślicie, że z tym zdjęciem ma szansę być dostrzeżony? Jest sens robienia ogłoszeń? Chciałam poczekać na zdjęcia lepszej jakości.

Joako

Post » Śro kwi 17, 2013 13:46 Re: Warszawa! Niebieski 9-latek szuka domu pilnie!

Joako pisze:Myślicie, że z tym zdjęciem ma szansę być dostrzeżony? Jest sens robienia ogłoszeń? Chciałam poczekać na zdjęcia lepszej jakości.

Lepsze takie niż wcale. Zaryzykuj tylko podkreśl,że jest przepięknym niebieściuchem o potencjale nieznanym bo sam siedzi i trudno o nim coś więcej powiedzieć. napisz prócz tego że kot został przez los skrzywdzony A szuka teraz wyrozumiałego domu co sercem na niego spojrzy.Napisz,ze 9 lat to dopiero półmetek życia kota i wiele jeszcze może dostarczyć radochy. A szaleństwa dziecinne ma już za sobą.

3 lata temu tak dom znalazł niebieski 12-letni Blusiek. Sąsiadka umarła i koty zostały same. Po okresie płochliwości kot otworzył się. Miał fany domek. Umarł na mocznicę.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro kwi 17, 2013 14:48 Re: Warszawa! Niebieski 9-latek szuka domu pilnie!

Nawet na tym kiepskim zdjęciu widać, że kot jest przecudny, stąd moja uwaga o starannym wyborze domku, bo powinno być mnóstwo chętnych na niego.

ewar

Post » Śro kwi 17, 2013 15:30 Re: Warszawa! Niebieski 9-latek szuka domu pilnie!

Wydarzenie na FB https://www.facebook.com/events/185684614915120/?ref=22
zaglądajcie, zapraszajcie znajomych.

ASK@ dziękuję za rady.

Ewar, obyś miała rację, że będzie duże zainteresowanie i że Kiciek trafi na dobrych ludzi. Ja nie mam przełożenia na to, gdzie trafi kot. To akcja czysto grzecznościowa, pewna pani powiedziała innej pani, że sąsiada sąsiadka...

Joako

Post » Śro kwi 17, 2013 17:59 Re: Warszawa! Niebieski 9-latek szuka domu pilnie!

No to mnie zmartwiłaś :cry: Mogą go oddać byle komu, przydałby się dla niego DT.

ewar

Post » Śro kwi 17, 2013 18:06 Re: Warszawa! Niebieski 9-latek szuka domu pilnie!

Jeszcze na wątek puchatków trzeba go wpisać.
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Śro kwi 17, 2013 18:23 Re: Warszawa! Niebieski 9-latek szuka domu pilnie!

ewar pisze:No to mnie zmartwiłaś :cry: Mogą go oddać byle komu, przydałby się dla niego DT.

Przydałby się. Szukamy też takiej możliwości.

MalgosiaZ pisze:Jeszcze na wątek puchatków trzeba go wpisać.

Znalazłam wątek, zaraz tam dodam Kićka.

Joako

Post » Śro kwi 17, 2013 18:25 Re: Warszawa! Niebieski 9-latek szuka domu pilnie!

On w DT nie byłby długo, ale to najlepsze rozwiązanie.Nie chciałabym, aby kotek trafił z deszczu pod rynnę.

ewar

Post » Śro kwi 17, 2013 23:02 Re: Warszawa! Niebieski 9-latek szuka domu/DT pilnie!

Na razie kotek wzbudza zainteresowanie osób, które są zakocone/zapsione na full. Czekamy. Niestety dziś nie dostałam lepszych zdjęć. Jutro ruszę z ogłoszeniami.

Joako

Post » Czw kwi 18, 2013 5:45 Re: Warszawa! Niebieski 9-latek szuka domu/DT pilnie!

Joasiu - DT czy DS ? Bo jeśli to jedynak-samotnik to DT z kotami nie będzie dobrym rozwiązaniem. Już lepiej jeśli w swoim domu będzie czekał na DS. Oczywiście rozumiem ,że obca osoba nie ma szans wchodzenia do mieszkania.
Okres paskudny bo większość ludzi szykuje się do wyjazdów na majówkę.
Jego atutem jest uroda .
Napiszcie dużymi literami ,że to przyjaciel dla seniora.
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Czw kwi 18, 2013 6:07 Re: Warszawa! Niebieski 9-latek szuka domu/DT pilnie!

Małgosiu, pewnie masz rację, że mocno zakocony dom tymczasowy to nie jest to, czego Kiciek potrzebuje, myślałam raczej o tymczasie z 1-2 kotami. Ale czy ten kot może sobie pozwolić na wybieranie, kto zechce go przejąć? Poza tym tak naprawdę nie wiadomo, jaki on ma charakter, jaki jest w stosunku do innych zwierzaków. Koty potrafią się zachowywać zupełnie inaczej w różnych środowiskach.
Pomysł z przyjacielem seniora wykorzystam, dziękuję.

Joako

Post » Czw kwi 18, 2013 7:38 Re: Warszawa! Niebieski 9-latek szuka domu/DT pilnie!

Doświadczony dom tymczasowy byłby super, poznałby jego charakter i określił jaki domek byłby dla kotka odpowiedni.Moje koty przyjęłyby każdego, takie już są.Myślę, że to spokojny kotek, ma już swoje lata, potrzebuje spokoju i człowieka, który by go przytulił, pomiział ..itd.

ewar

[następna]