♥ Niezwykle kochani Piotruś i Emilka proszą o głosy♥

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto kwi 16, 2013 19:05 Re: ♥ Niezwykle kochany kociak ♥ poszukuje dobrego domu! ♥

Dzisiaj nie widziałam Czarnulki, a czarny kocurek opalał się na budce ze styropianu. Jutro zapytam p. Joli czy wszystko z nią w porządku, ale myslę, że teraz jak jest tak ciepło koty odsypiają długą zimę gdzieś w zacisznym miejscu.
Dzisiaj pozanosiłam gdzie się dało miseczki z wodą. Przez 2 dni prawie cała woda z misek wyparowała.
A jak idzie łapanie?
Ja mam jeszcze Frańciszkańską do zrobienia, bo zabieram się za nią 2 lata a dziś p. Jola mi mówiła, że widziała w tej głębokiej piwnicy takiego maluszka, tylko jednego :? , w dodatku on nie może stamtąd wyjść i nie ma się gdzie napić, jedzenie mu spuszczają na lince. KATASTROFA. Jeszcze jakiś miesiąc temu było słychać piski kilku maluchów. :( Muszę się dostać do tej piwnicy, ale tam już nie ma kasyna i nie wiem kto miałby klucz od tego przeklętego miejsca. Aż boję się tam isć, bo jak zobaczę tego biedaka to jestem zdolna sama spuścić się w dół na tej lince, żeby go stamtąd wyciągnąć. P. Jola już postanowiła, że może go wziąść do siebie, ona dobra jest dla kotów, ale u niej już brakuje funduszy na te co ma w domu i jeszcze bezdomniaki, eh, brak słów, co robić?

golla

Od: Wto sty 13, 2009 20:56

Post » Śro kwi 17, 2013 11:55 Re: ♥ Niezwykle kochany kociak ♥ poszukuje dobrego domu! ♥

Ta kotka szaro-biała duża od tej starszej pani u której byłaś w domu albo nie jest w ciąży albo właśnie urodziła bo jest szczupła i jakby zwisający brzuch :/
Może jest jednak wykastrowana albo to wykastrowany kocur? Czy ta Pani jest pewna co do kastracji i płci? Czy ta kotka miała kiedyś dzieci? Ile tych kotów tam właściwie jest?
Czarno-biały to jajeczny kocur na pewno bo widać jego atrybuty niezaprzeczalnie.
KLOPS. Czy ona by się tej Pani dała złapać ręcznie? Czy jest na tyle oswojona?

A czy kocurek okazał się kotką - chodzi mi o to szaro-białe stworzenie złapane w sobotę?

Dzisiaj kotkę złapałam na podbierak i było spoko ale muszą to robić 2 osoby i na twardym prostym podłożu - trzeba zachować zimną krew. To co uważałam za wadę podbieraka to że nie jest głęboki okazało się zaletą. Łapanie trwało kilka sekund.

piano

Od: Śro paź 26, 2011 11:15

Post » Śro kwi 17, 2013 13:15 Re: ♥ Niezwykle kochany kociak ♥ poszukuje dobrego domu! ♥

Ta pani ma 80 lat i pewnie nie złapie kotki na ręce, :? do mnie nie podeszła mimo że była blisko. Nie wiem czy to kotka, ta pani tak twierdzi, ale może się mylić, mówiła, że te koty, co tam latają to jej z zeszłego roku :roll: Wiem gdzie ona mieszka możemy się do niej przejść i zapytać, myslę, że nie będzie problemu, tej pani bardzo zależy na kastracji tych kotów.
Nasze szaro-białe złapane po jednej nieudanej próbie to kotka. 8O Przez 2 lata była stuprocentowym kocurkiem.
Jeszcze na podbierak żadnego kota nie złapałam, chyba, że moje domowe :mrgreen:
Gratuluję, chyba już jesteś szpecem w łapaniu :king: i w dodatku łapiesz na tą cholerną małą gilotynkę a koty wchodzą za pierwszym razem.
Ja w podbieraku się nie specjalizuję, ale muszę stwierdzić, że jestem dobra w ręcznym łapaniu, jeśli któraś kotka do ciebie podchodzi to daj znać, pójdziemy razem i może złapiemy za jednym zamachem 2 sztuki, 1 w klatkę a 2 w transporter.
Piano, jestem ci dozgonnie wdzięczna za tą ostatnią kotkę, która zasiliłaby ziemię następnym zdziczałym miotem. Ufff. Ulga dla mojej duszy.

golla

Post » Śro kwi 17, 2013 17:57 Re: ♥ Niezwykle kochany kociak ♥ poszukuje dobrego domu! ♥

Ta gilotynka służy mi właściwie za transporter ostatnio bo koty nie są łapane w tradycyjny sposób lecz zaganiane tam albo podbierakiem albo uciekające z pomieszczenia do klatki.

piano

Post » Śro kwi 17, 2013 18:15 Re: ♥ Niezwykle kochany kociak ♥ poszukuje dobrego domu! ♥

Szkoda że nie wszystkim Paniom 80-letnim tak zależy. Chodzi mi o prawdziwe zależenie. a nie takie bo tak wypada a w głębi duszy taka osoba myśli inaczej.

piano

Post » Czw kwi 18, 2013 18:34 Re: ♥ Niezwykle kochany kociak ♥ poszukuje dobrego domu! ♥

Wczoraj widziałam żabę jak oczekiwałam na odwiezienie kotki i koty dotykały żabę łapką aż żaba sobie poszła i mam zdjęcia ale jeszcze nie na kompie :). Szkoda że tak wszędzie koty fajnie nie mają jak tu. I ludzie pomagają w kastracjach i się starają bo wiedzą że się kotom polepszy jak populacja nie będzie się powiększać. Nikt tu nie mówi że kotki mają zniknąć lub inne brzydkie rzeczy. Tu kotki są nazywane naszymi kotkami i każdy chce żeby wróciły.
A u mnie na osiedlu całkowite przeciwieństwo. Jeden wielki Zabobon i zakłamanie. Nie mogę się nadziwić i przyzwyczaić.

piano

Post » Czw kwi 18, 2013 18:36 Re: ♥ Niezwykle kochany kociak ♥ poszukuje dobrego domu! ♥

Szkoda że nie ma transporterów z takimi drzwiczkami wysuwanymi do góry jak w klatce łapce gilotynce to by rozwiązało wiele problemów...

piano

Post » Czw kwi 18, 2013 21:59 Re: ♥ Niezwykle kochany kociak ♥ poszukuje dobrego domu! ♥

Piano zajrzyj na watek, moze byc fajny domek, transport to nie problem

viewtopic.php?f=13&t=152451
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pt kwi 19, 2013 12:16 Re: ♥ Niezwykle kochany kociak ♥ poszukuje dobrego domu! ♥

Dzięki Goyka. Piotruś już zaprezentowany.

piano

Post » Pt kwi 19, 2013 12:29 Re: ♥ Niezwykle kochany kociak ♥ poszukuje dobrego domu! ♥

A dziś byłaś na łapance czy idziesz jutro?
Możesz dać znać jak coś złapiesz, będziemy czujni od samego rana.
Jak ty dajesz radę tak na tą 5.00 rano :roll: Jutro nie będzie studentów chyba że zaoczni.

golla

Post » Pt kwi 19, 2013 12:43 Re: ♥ Niezwykle kochany kociak ♥ poszukuje dobrego domu! ♥

Jak daje radę? Rano idą moje zwłoki po prostu ;). Nie daję i wszystko mi już z rąk leci i nie wiem jak się nazywam bo mi się ciągle spać chce. Ale te koty tylko rano tam są i harcują.
Dziś jedna złapana na klatkę :D. Kocury zabawiałam a ona się złapała po dwóch godzinach. Superowo gryzą mi paluchy te rudaski.
Fajnie że złapana to dorosła kotka. Została jeszcze jedna dorosła tricolorka ale ona się pojawia tylko bardzo rano i jest krótko potem znika chyba nie do złapania kotka, czarna staruszka - nie wiadomo czy łapać bo nie wiadomo czy ona nie była w ciąży i czy nie urodziła, a może jest w ciąży ale wygląda dziwnie szczupło wcześniej jakby grubsza była, no i malutka z bandy 5 kocurów z zimowego miotu - ciężka do złapania bo bardzo podejrzliwa i te kocury wszędzie z nią chodzą a ona na końcu i się nimi asekuruje.
W tym miejscu występuje dziwny problem że koty są podobno zjadane przez lisy które przychodzą z lasu. Mam nadzieję że żaden lis nie przyjdzie jak tam będę ja. W ogóle niech nigdy żaden tam nie przychodzi bo też wykastruje skubańca.

piano

Post » Pt kwi 19, 2013 14:11 Re: ♥ Niezwykle kochany kociak ♥ poszukuje dobrego domu! ♥

Jak te Rudaski do ciebie tak blisko podchodzą, że ci palce liżą to znaczy że mamy do czynienia z miłymi, oswojonymi kotkami. Szkoda, że bezdomne, w sumie rudaski mają wzięcie, trzeba je zobaczyć i ocenić, może do adopcji się nadają.

golla

Post » Pt kwi 19, 2013 15:31 Re: ♥ Niezwykle kochany kociak ♥ poszukuje dobrego domu! ♥

One są bardzo odważne i proludzkie myślę że niedługo nawet je pogłaszczę (złapane do klatki łapki nadal do niej włażą a tak dzikie nigdy by nie postąpiły), tak kotka małą też podchodzi dość blisko do człowieka fajniutka jest taka drobineczka.
Mam ich zdjęcia.
Chyba te rude to dzieci jakiegoś lisa ;).

piano

Post » Pt kwi 19, 2013 18:45 Re: ♥ Niezwykle kochany kociak ♥ poszukuje dobrego domu! ♥

Dziś kotek miał telefon - mam wrażenie że ciągle przy wznowieniu ogłoszenia dzwoni ten sam facet bo schemat rozmowy jest ten sam. Zapewniał że nigdy nie dzwonił.
Moim zdaniem on dzwoni mi tu przy każdym moim ogłoszeniu dla każdego kota. Dziwny, cwaniaczkowaty.
Ale ma specyficzną manierę w głosie. Ściemniał, ściemniał i na końcu wyszło że kot skończył by u starszej babci na wsi (która ma chyba pełno kotów) i z mieszkania by też go wypuszczał... I zszokowało go to że kot powinien jeść mięso.

Daję ogłoszenie w internecie a ono przyciąga w 90% jakiś szaleńców. Po takiej dawce ich ja zaczynam wątpić we wszystko i być może przeoczę właściwy domek.

piano

Post » Sob kwi 20, 2013 13:56 Re: ♥ Niezwykle kochany kociak ♥ poszukuje dobrego domu! ♥

to normalne, ciężko o domek któremu chce sie chociaż przed wzięciem kota poczytać chociaż w internecie o tym co kot powinien jeść i jak należy się nim opiekować. Moja znajoma ostatnio kupiła córce ragdolla z hodowli i była zdziwiona jak jej powiedziałam, że powinna kupić drapak 8O w hodowli jej nic nie mówili...lepiej odrzucic 100 domków niż potem dowiedzieć się że kot wylądował na ulicy albo w schronie
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

[poprzednia][następna]