Tri z Konesera w DT/DS? a Maciuś się ogłasza

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 16, 2013 17:35 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Szalony Kot pisze:Czy ona w DT powinna być w klatce?

No własnie nie wiem. Może na początek klatka albo łazienka.
Obrazek

Migota

Od: Sob mar 29, 2008 20:57

Post » Wto kwi 16, 2013 17:37 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Właśnie Migota ją musi określić- zna ją jak przysłowiowy zły szeląg.
Tri jednak nie jest typem agresora mordercy.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Wto kwi 16, 2013 17:37 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

jeżeli tri ma wrócić na fb, bardzo przydadzą się zdjęcia robione nie na ulicy, tylko choćby w lecznicy. tak jak było wspomniane w poprzednich postach, ludzie często boją się brać kota z ulicy, więc zdjęcia z "wewnątrz" zwiększą grono ewentualnych zainteresowanych.
migota, byłabyś w stanie zrobić jej zdjęcia w lecznicy?

.Mia.

Od: Wto sty 15, 2013 19:03

Post » Wto kwi 16, 2013 17:38 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Wpadam po 21:00 na forum dziś. Dziewczyny teraz muszę pędzić :|
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Wto kwi 16, 2013 17:41 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Mamy już 274 zł. Mam nadzieję, że to wystarczy.
Kłaniam się nisko w podzięce :) chociaż nie do śmiechu mi jak pomyślę co będzie w czwartek.

Nie dam rady zrobić zdjęć w lecznicy przed czwartkiem bo jutro wyjeżdżam na cały dzień a dziś już za późno. Kawał drogi ode mnie do tej lecznicy. Ale później zrobię jakieś ładne do ogłoszeń.
Obrazek

Migota

Post » Wto kwi 16, 2013 17:43 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Ja też na razie znikam, ale wieczorkiem powrócę
Obrazek

Migota

Post » Wto kwi 16, 2013 18:21 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

dzięki za fb, szybko działasz :)

po przeczytaniu przyszło mi do głowy, że może dopisać jedno zdanie: "jeżeli nie jesteś pewna/y że przygarniesz koteczkę na stałe, daj jej dom tymczasowy. jeżeli się rozmyślisz, znajdziemy jej dom".
lub coś w tym stylu.
i dopisałabym jeszcze, że "przebywa w lecznicy z powodu infekcji dróg oddechowych, już że jest zdrowa". niektórzy boja się, że mogła zachorować na coś poważnego.

to tak na szybko.

.Mia.

Post » Wto kwi 16, 2013 19:03 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Nie mogłam dzisiaj wejść na forum przez te ciasteczka :|

Dzięki za zrozumienie, Dziewczyny, boję się ciut, że nie dam rady sobie z tym wszystkim :oops:
Nie przeszkodziło mi to dopiero co wypatrzyć na Adopcyjnych z Koterii kicię, o którą nikt nie pyta, i obiecać sobie, że wezmę ją na DT, jeśli domu nie znajdzie... Powinnam chyba net odciąć, bo szarpię się w tę i we wtę, jak widzę kolejne kocie biedy :roll: A zdaję sobie sprawę, że muszę przede wszystkim zadbać o te zwierzaki, które już mam pod opieką :?

.Mia. pisze:nie ma? szkoda, rozmyśliła się ta dziewczyna? kurczę, a za dwa dni wypisują ją z lecznicy... :(

O kurczę, myślałam, że tri ma już DT zapewniony :? No to kicha :|

Udostępniłam ją na f-b, tyle mogę zrobić bez wahania.
I dajcie linki do banerków, jeśli będą.
Dalej będę myśleć - do czwartku :roll:
Ostatnio edytowano Wto kwi 16, 2013 19:13 przez Petroniusz, łącznie edytowano 1 raz
Kto ma koty, ten ma kłaki.
Trufelka & Merci & Wuzetek alias Pączusie Dwa i Sucharek

Fairy 20.12.15 :( Kocurra 24.01.2019 :( Skierka 6.10.2022 :( Mori 20.07.2023 :( Banshee 8.06.2024 :(

Petroniusz

Od: Wto sty 13, 2004 12:22

Post » Wto kwi 16, 2013 19:13 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

petroniusz, każdy rozumie "różne okoliczności", nie miej wyrzutów.

strasznie mi żal tri, nie wyobrażam sobie żeby wróciła na ulicę :? wysłałam wici do kogo uznałam, że warto, ale sama wiesz jak to jest...

edit: przepraszam, ale mi przyszło do głowy.
nie wiem, czy dobrze rozumiem, ale przeszkodą abyś jej dała dt jest obawa przed zarażeniem swojego kota jeszcze nie do końca zaszczepionego? a jeśli tri miałaby zrobione testy felv/fiv i wynik negatywny? czy mogłabyś ją wziąć na dt, czy nie? proszę odpowiedz wprost, tak albo nie. bez wyrzutów sumienia :wink:

.Mia.

Post » Wto kwi 16, 2013 19:36 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

.Mia. pisze:edit: przepraszam, ale mi przyszło do głowy.
nie wiem, czy dobrze rozumiem, ale przeszkodą abyś jej dała dt jest obawa przed zarażeniem swojego kota jeszcze nie do końca zaszczepionego? a jeśli tri miałaby zrobione testy felv/fiv i wynik negatywny? czy mogłabyś ją wziąć na dt, czy nie? proszę odpowiedz wprost, tak albo nie. bez wyrzutów sumienia :wink:

Testy to w razie czego sama bym sfinansowała - zresztą przyznaję uczciwie, że z moich Kociann tylko Fairy jest testowana; pozostała trójka, jako że jest u mnie od kocięctwa, FIV raczej nie miała okazji złapać (zero krwawych walk, zero sexu :wink:), a na białaczkowce są raczej zbyt zdrowe, weta odwiedzają głównie na szczepienie (tfu, tfu). Ale zamierzam nadrobić testy wszystkich przy okazji najbliższego badania krwi, tak na wszelki wypadek.
Tri i tak byłaby izolowana, gdybym dała jej DT (z tego, co pisała Migota, wynika, że tri nie jest jeszcze oswojonym do końca kotem i jak to tri, jest charakterna), a więc raczej chodziło mi o ogólne zagrożenia typu stres plus to, co ewentualnie mogę przenieść z tymczaski na świeżo zaszczepioną rezydentkę, Fairy. A że to dość biedna kicia jest, to plułabym sobie mocno w brodę, gdyby coś jej się stało :|
Dajcie mi jeszcze trochę czasu, co? Może na f-b jakiś dom się urodzi :)

Słuchajcie, a co z pytaniem tej osoby z f-b? Może być dom poza Warszawą? Na razie spytałam o to, skąd pytająca jest :) Może ktoś bardziej upoważniony się tam wypowie? :wink:
http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater
Kto ma koty, ten ma kłaki.
Trufelka & Merci & Wuzetek alias Pączusie Dwa i Sucharek

Fairy 20.12.15 :( Kocurra 24.01.2019 :( Skierka 6.10.2022 :( Mori 20.07.2023 :( Banshee 8.06.2024 :(

Petroniusz

Od: Wto sty 13, 2004 12:22

Post » Wto kwi 16, 2013 19:48 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

ja nie mam konta na fb, ale zaglądam klikając w link, jak widzę, można trochę podpatrzeć bez konta :wink:
zajrzałam na profil tej osoby, która zapytała i wygląda na to, że jest z lublina (chyba, że źle wnioskuję). problem w tym, czy oferuje stały dom czy dt, a jeśli stały, to jakie warunki. no i kurczę do czwartku trudno zrobić pa nie mówiąc o transporcie...
siedzę przed komputerem dzisiaj, więc śledzę na bieżąco jak sytuacja sie rozwija.

.Mia.

Post » Wto kwi 16, 2013 20:37 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Obrazek To link do banerka zrobionego przez kalair.
Edit: Myślałam, że wkleił mi się sam kod, a tu banerek się pokazał. Dacie radę z tego miejsca go sobie ściągnąć?
Obrazek

Migota

Post » Wto kwi 16, 2013 20:43 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Dzięki za fb. Wprawdzie słabo go ogarniam ale zaraz tam wejdę. Poza Warszawą dom mógłby być tylko zależy jak daleko i co z transportem. Sprawa do przemyślenia.
Doczytałam wzwyż. Lublin to ja bym nawet mogła zaliczyć, bo czasem odwiedzam rodzinę w tamtych stronach. Ale lepiej żeby to był DS. Tylko wtedy kicia musiałaby zaliczyć oswajanie na DT, żebyśmy miały pewność, że się całkiem oswoiła. No, żeby nie wracała po tygodniu.
Obrazek

Migota

Post » Wto kwi 16, 2013 20:59 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

zależy jaki dom, jeżeli dom ma doświadczenie, mógłby sobie poradzić z kicią, nawet bez dt. ale najpierw niech się odezwie na fb, bo po zadaniu pytania na razie cisza.

.Mia.

[poprzednia][następna]