Polinda już u Felisaquatici z Piksą i Nocusiem

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon kwi 15, 2013 20:56 Re: Polinda już u Felisaquatici z Piksą i Nocusiem

Moja kulpa! Tak sobie w cichości myślałam - wstawić, nie wstawić - eee, wstawić, Aniada myśli o przeprowadzce, pewnie nie zajrzy :twisted:
LUBMY SIĘ

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Pon kwi 15, 2013 21:04 Re: Polinda już u Felisaquatici z Piksą i Nocusiem

Aniada pisze:zaś ogony... :evil:
Kocino, czy Ty mogłabyś założyć alternatywny, bezogonowy wąt wyłącznie dla mnie?? [mruga wachlarzykami rzęs i rumieni się]

zaś ale to nie moje łogony, to Hańkowe! o, i nawet się przyznała, o....
Ja Ci będę wstawiać scura bezłogoniastego, słowo skauta...
KotkaWodna

Post » Pon kwi 15, 2013 21:22 Re: Polinda już u Felisaquatici z Piksą i Nocusiem

Skromnie jak zwykle zauważam, że czas zły się skończył i ja BARDZO gratuluję.

I zapytam grzecznie o aniadową trylogię przeprowadzkową.

Gratuluję.
Ale tapeta to mnie się całkiem nie wyświetla...a szkoda , bo bym paczała...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pon kwi 15, 2013 21:39 Re: Polinda już u Felisaquatici z Piksą i Nocusiem

a teraz?

Obrazek
KotkaWodna

Post » Pon kwi 15, 2013 22:15 Re: Polinda już u Felisaquatici z Piksą i Nocusiem

Ojojoj...boli...
Ja bym jednak...

A może nie?

Kotkins nienawidzi koloru zielonego. Posiada istną zielonofobię nawet roślinki (o czym już gdzieś pisałam ) ma nader rzadko.
I sztuczne .
Bo te akurat mi się rewelacyjnie hodują!

Może powinnam coś z tym zrobić, ale tłumaczę sobie ,że tak jest dla Kotkinsa najlepiej- żyje w świecie swoich fobii i tam jest jego nisza.

Pokaż szczurka...z ogonkiem..proooosze...

kotkins

Post » Pon kwi 15, 2013 22:35 Re: Polinda już u Felisaquatici z Piksą i Nocusiem

Kotkinsiu....
ja mam cały living room ;> w zielonej tapecie.
Która otóż do kompletu ma w każdym zielonym, wytłaczanym kwadraciku - srebrniuteńki punkcik.
ot, fantazyja ułańska...
Nie moja!!
Poprzedników.
Ale ja kocham zielony kolor i tę tapetę oszczędzę. Zresztą w sypialni, która była pokojem córki poprzedników, ściany są czerwone i żółte - dwie na dwie. Masiakra.... Czerwonego koloru w ogóle nie lubię, żółty w ograniczonych ilościach i na litość Piekieł, na pewno nie na ścianach!!
Przedpokój, dla urozmaicenia, jest różowy.
W odcieniu cyklamenu.
Ze srebrnym szlaczkiem [facepalm of death]
Kuchnia... uuu, tu już poszli na całość.
Kuchnia jest powierzchni niedużego prześcieradła i posiada ściany wytapetowane (powyżej wykafelkowanego pasa roboczego - czyli na szczęście na niezbyt dużej powierzchni) cholerstwem koloru bordo ciemne, o wzorze, który ja nazywam omdlałą czerwoną cebulą, ale de facto jest to imitacja takiego skórzanego obicia, jakie się czasem widuje na fotelach tzw dyrektorskich.
Względnie w burdelach :mrgreen:
Można zakwitnąć z radochy, doprawdy...
Jak wrócę z wyjazdów roboczych, to sypialnia pójdzie pod nóż, tfu, wróć, znaczy pod pędzel i będzie się nosiła w ładnej zieleni typu oliwka, kuchnia zostanie obdarta z tapety i albo machnięta również na oliwkę, albo wytapetowana - ale tym razem tapetą imitującą surowe lniane płótno.
Przedpokój.... yhhh. Jeszcze nie mam koncepcji, czym zastąpić ten róż waginalny, ale skłaniam się ku lekkim beżom/mlecznej czekoladzie.
No i roślinki, duuuużo roślinek.
Ostatnio kupiłam za śmieszne pieniądze kilka storczyków na stoisku z roślinnością używaną ;) w castoramie - mają fajny zwyczaj, że takie lekko zdechłe kwiatki można zanabyć za parę złotych - i tak właśnie zaopatrzyłam się w cymbidium, cambrię i dendrobium za 7-10 zł :>
KotkaWodna

Post » Pon kwi 15, 2013 22:44 Re: Polinda już u Felisaquatici z Piksą i Nocusiem

Storczyków bojem siem zwłaszcza!!!

Taki to jak się na niewinnego Kotkinsa zaczai....

Ja poszłam dalej.
Ja robię kuchnię w bieli.
Tylko blat w kolorze drewna , ciemnego.

Okres kolorów tzw. oczojebnych mam za sobą. Przeszłam też pastele w młodości.
Teraz mam okres tzw "rozwiązań ryzykownych"- jeśli idzie o kuchnię to głównie dla tego, kto w niej sprzątał będzie...

Tym niemniej - "róż waginalny" jest teraz moim faworytem.
Muszę :
a/ zobaczyć
b/umrzeć
c/-względnie- pomalować!!!

Już sama nazwa mnie obaliła.
Zazdrość mnie zżera , że to nie ja ją wymyśliłam!

Idę spać , domagając się scura!
Ja bym tam wolała z całym zdecydowaniem scura niż storczyka (tfu, tfu na psa-jamnika- urok!)

Scur na pewno by się Kotkinsowi udał, zaś taki storczyk...szkoda słów!

kotkins

Post » Pon kwi 15, 2013 23:58 Re: Polinda już u Felisaquatici z Piksą i Nocusiem

a proszszsz uprz:
oto róż waginalny z przedpokoju, kolor może się nieco różnić od rzeczywistego, bo wiadomix - lampa błyskowa, aparat kłamie, jest noc, te rzeczy...
Obrazek

a tutaj wedle zamówienia - scur z łogonem. I z Nocuniem <3
A jako, że Aniadu ma u mnie specjalne wdzięki.... wróć! specjalne względy, to wrzucam linki, a nie pełne zdjęcia 8)
http://img594.imageshack.us/img594/2116/szczuro.jpg
http://img189.imageshack.us/img189/8610/szczuro1.jpg
http://img820.imageshack.us/img820/3972/szczuro3.jpg

i jedno jeszcze z kryptoogonem :mrgreen:
Obrazek
KotkaWodna

Post » Wto kwi 16, 2013 8:56 Re: Polinda już u Felisaquatici z Piksą i Nocusiem

Ostatnie zdjecie jest zdjecie, nie link. I widac ogon, a nie kryptoogon.
Ciastusiu i Haskellku [*]

Discordia

Od: Nie sie 12, 2007 12:34

Post » Wto kwi 16, 2013 10:30 Re: Polinda już u Felisaquatici z Piksą i Nocusiem

Widzę, że Nocusia też ogon fascynuje :P

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Wto kwi 16, 2013 12:41 Re: Polinda już u Felisaquatici z Piksą i Nocusiem

Nie tylko Nocusia, ale na szczęście on wyraża fascynację mniej żywiołowo niż Pluśka, która pomrukując i mlaszcząc konsumpcyjnie, usiłuje scura zjeść.
Z tym, że nijak nie umie go sczapić w pysio :mrgreen:

Discordia pisze:Ostatnie zdjecie jest zdjecie, nie link. I widac ogon, a nie kryptoogon.

aha, i tak miało być 8)
Aniadu zostało ostrzeżone.
praemonitus, praemunitus ^^
KotkaWodna

Post » Wto kwi 16, 2013 18:11 Re: Polinda już u Felisaquatici z Piksą i Nocusiem

No i widać, ile warte Twoje "słowo skauta". :evil: Nastawiłam się na LINKI, których nie będę otwierać. I co?
Żeby Cię zeźlić napiszę, że mieszkanko mam w świeżutkich wrzosach, delikatnych szarościach, jaśniutkich fioletach. I pachnie farbą! :twisted:
Róż waginalny powala. Zarówno nazwą jak i wyglądem, chociaż moja filologiczna dusza zawyła z rozkoszy, gdy przeczytałam o omdlałej cebuli.

KotkaWodna pisze:Przedpokój, dla urozmaicenia, jest różowy.
W odcieniu cyklamenu.

Borze szumiący... Nie znajduję słów oddających głebię mego współczucia... Trzymaj się jakoś...
Aniada

Post » Wto kwi 16, 2013 18:40 Re: Polinda już u Felisaquatici z Piksą i Nocusiem

Aniada pisze:No i widać, ile warte Twoje "słowo skauta". :evil: Nastawiłam się na LINKI, których nie będę otwierać. I co?
Żeby Cię zeźlić napiszę, że mieszkanko mam w świeżutkich wrzosach, delikatnych szarościach, jaśniutkich fioletach. I pachnie farbą! :twisted:
Róż waginalny powala. Zarówno nazwą jak i wyglądem, chociaż moja filologiczna dusza zawyła z rozkoszy, gdy przeczytałam o omdlałej cebuli.

KotkaWodna pisze:Przedpokój, dla urozmaicenia, jest różowy.
W odcieniu cyklamenu.

Borze szumiący... Nie znajduję słów oddających głebię mego współczucia... Trzymaj się jakoś...

:strach: :strach: :strach:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Wto kwi 16, 2013 19:24 Re: Polinda już u Felisaquatici z Piksą i Nocusiem

Lubiem scury.
Wyglądają bardzo rozumnie , mimo długich nosków:)

A podobno mężczyźni rozpoznają tylko trzy kolory....

kotkins

Post » Wto kwi 16, 2013 20:27 Re: Polinda już u Felisaquatici z Piksą i Nocusiem

O ile nie są daltonistami :mrgreen:
LUBMY SIĘ

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

[poprzednia][następna]