-----------------------------------------------
Około godziny temu w Lubinie (ul Mickiewicza) znalazłam szaro-białą kotkę.
Kocina leżała skulona pomiędzy wysokim murem a ruchliwą ulicą, na szczęście bezpiecznie udało mi się ją zabrać.
Jest teraz u mnie w domu, ale nie mogę zatrzymać, ani długo przetrzymać u siebie, mam psy które tymczasowo zamknęłam w pokoju.
Kotka jest zdecydowanie niedowidząca, oczka są mętne, węzły chłonne mocno powiększone.
Nie wiem czy to z szoku, ale cały czas jest skulona, nie chodzi, tylko wije i wtula w kąt.
Pilnie szukam osoby która może się nią zaopiekować.
Wstawiam zdjęcia bo możliwe, że komuś uciekła.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aktualnie koteczka może pozostać u mnie na czas leczenia. W międzyczasie można szukać chętnych na adopcję.
Bardzo prosimy o wsparcie finansowe na leczenie Lili, ponieważ przewidywany koszt leczenia jest bardzo wysoki i nie możemy go pokryć z własnej kieszeni.
nr mojego konta:
mBank 68 1140 2004 0000 3702 4020 1351
właściciel konta: Diana Knitter
Aktualne koszty wizyt i leczenia:
115zł - Klinika okulistyczna i wykonanie testu na FIV/FeLV
180,36zł - pierwsza wizyta, biopsja
30zł - morfologia
150zł - RTG, USG
110,16zł - podanie chemii, morfologia
58,99zł - Vincristin, Endoxan
110,16zł - podanie chemii, morfologia
37,75zł - Vincristin + 6zł Endoxan
Planowane wydatki:
recepta na Vincristin i Endoxan
następna wizyta 25.06.2013
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pierwsza wizyta w Ośrodek Okulistyki Weterynaryjnej we Wrocławiu, diagnoza - lymphosarcoma.
Dalsze diagnozowanie i leczenie w klinice we Wrocławiu u Dr Hildebranda.
Diagnozę potwierdziła biopsja węzłów chłonnych:
wynik biopsji
badania przed rozpoczęciem leczenia
morfologia
USG RTG
16 maj
Morfologia w dniu podania pierwszej dawki leków.
Pierwsze podanie chemii. Vincristin + Endoxan
Zmniejszenie apetytu w połowie drugiego tygodnia, brak wymiotów, biegunek itp. Węzły chłonne zmniejszyły się całkowicie 3 dnia, pod koniec drugiego tygodnia powoli zaczęły się zwiększać ponownie, ale już nie były tak duże jak wcześniej. Guz w oku bez zmian, może nawet troszkę większy. Oczy czyste i przejrzyste. W pierwszych trzech tygodniach ogólne samopoczucie bardzo dobre.
6 czerwiec
Morfologia w dniu podania drugiej dawki leków.
Drugie podanie chemii. Vincristin + Endoxan
Dawka leków została zwiększona ze względu na ponowne powiększenie się węzłów.
Na dzień dzisiejszy Lili czuje się bardzo dobrze. Waga stoi w miejscu - 2,6 kg. Całkowicie znikły powiększone węzły chłonne.