Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 14, 2013 22:47 Re: Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!

Każde wspieranie jest ważne i potrzebne.
Pan Arkadiusz został ukarany za swoją wrażliwość i to budzi mój wewnętrzny sprzeciw. Jak i złość, bo jeśli ktoś nie pomaga, to niech przynajmniej nie przeszkadza.
Było 21 kotów z eksmisji. Część jest już w DS, część w DT, a nad pozostałą garstką pochylił się właśnie Pan Arkadiusz, kiedy koty musiały opuścić mieszkanie z wyrokiem eksmisji. Dziewczyny na miejscu robią, co mogą, ale z rzucanymi kłodami pod nogi niewiele się da. I to jest najbardziej przykre...

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Nie kwi 14, 2013 22:54 Re: Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!

No i przykre jest to, że ludzie tak panicznie reagują na bezdomne zwierzaki .
No a np. kupy po swoim psie to już mało który sprząta.
Pan Arkadiusz to taki człowiek jakiego dziś ze świecą szukać.
Przeczytałam wątek ( na razie tak na łapu capu ) gorąco pragnę aby te koty dom znalazły.
Tym bardziej, że zadbane jak mało które, mają więc szanse na już.
One są ładne - powiedzcie, macie jakieś ogłoszenia
u Cat Angel np. ?
Może jednemu choć bym postawiła pakiet :| na razie u mnie z finansami licho, bo się rozwarstwiłam
w pomocy .No ale jeden pakiet nie majątek.Dam radę.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Nie kwi 14, 2013 23:03 Re: Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!

No i tu zaglądnijcie, a nuż ...
viewtopic.php?f=13&t=152320

dziewczyna szuka rudzielca lub białasa małego, ale inne propozycje też chce rozważyć.

PS - doczytałam, że Szalony_Kot już was tam podlinkowała :ok:
No ale dobrze jest ludziom zdjęcia na wątek wrzucić, niektórzy się zakochują od kopa przez oczy,
a nie każdy umie się przekopać przez wątek do zdjęć .
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Pon kwi 15, 2013 1:55 Re: Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!

Moniko, jeśli chodzi o ogłoszenia to lwią część pracy zrobiła Sylwia. Czekałam na nowe obiecane zdjęcia, ale "uprzejmy i życzliwy" sąsiad Pana Arkadiusza był pierwszy.
Mam zdjęcia i potrzebne teksty. Jeśli zdecydujesz się ogłaszać, któregoś z tych biedaków to podeślę Ci i zdjęcia i tekst.
Za pomoc bardzo dziękuję.

issey32

Post » Pon kwi 15, 2013 10:09 Re: Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!

Tak - już piszę do Ciebie e-mail Issey32 :ok:

Monika_Krk

Post » Pon kwi 15, 2013 10:10 Re: Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!

Witajcie! Obawiałam się tego, że znajdzie się ktoś życzliwy komu koty będą przeszkadzać :( Z moimi sąsiadami w piwnicy nawet myszy bym nie ukryła, wiedzą lepiej niż ja jakie zwierzęta mamy w domu :wink: Najgorsze to, że właśnie teraz gdy te najbardziej nieufne zaufały już człowiekowi znów zostaną poddane ogromnej presji psychicznej :( Tyle wysiłku tych wszystkich osób może pójść na marne :evil: :evil: Trzymam kciuki za domki dla kotów.
U nas dalej walczymy z plagami egipskimi: Buni dalej zapuszczamy te same krople jeszcze co najmniej przez 10-14 dni. Wątroba trochę lepiej, ale na podanie zastrzyku p. świerzbowi jeszcze za wcześnie, jeśli wyniki dalej będą się poprawiać to dostanie go za 2tyg. Na szczęście pięknie bierze leki :ok:, a na nieszczęście wybredna jak mało kto :lol: Myślałam, że choć jedno będzie jadło normalnie, ale nic z tego 8O tylko mokre i najlepiej z najwyższej półki i z saszetki, na suchą karmę patrzy jak na trutkę :wink: W sobotę zaszczepiliśmy przeciw świerzbowi Bibi i Popioła, bo się drapią. Za 10 dni poprawka.
Coś na poprawę humoru :wink: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pamiętacie jak było w lutym?
Obrazek
A to moja poprzednia koteńka Szajbunia :1luvu: :1luvu: . Jej ostatnie zdjęcie z 13.10.11 a odeszła 6.12.11 miała ponad 13 lat
Obrazek
Pozdrawiamy i trzymamy kciuki za p.Arkadiusza i jego gromadkę

Klara69

Od: Wto lut 19, 2013 20:09

Post » Pon kwi 15, 2013 10:20 Re: Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!

issey32 mogę poogłaszać 3 koty, napisz, które koty wysłałaś Monice_Krk
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Pon kwi 15, 2013 11:05 Re: Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!

sylwia1982 pisze:issey32 mogę poogłaszać 3 koty, napisz, które koty wysłałaś Monice_Krk

Sylwia, nie mam jeszcze informacji od Moniki_Krk, którego kociastego będzie ogłaszać, więc bierz do ogłoszeń którego chcesz, tylko napisz tutaj, które wzięłaś, to ja zrobię resztę.

issey32

Post » Pon kwi 15, 2013 11:26 Re: Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!

Przepraszam- wysłałam teraz wiadomość do Issey32 -tutaj na forum, wcześniej nie mogłam odpisać .

Monika_Krk

Post » Pon kwi 15, 2013 11:37 Re: Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!

to ja biorę do ogłoszeń Siwka, Pieszczocha i Burego
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Pon kwi 15, 2013 12:06 Re: Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!

Ja teraz na forum będę kukać co jakiś czas i jak tylko dostanę od was info , którego kota - kontaktuję się z Cat Angel, przesyłam jej pieniądze.

Monika_Krk

Post » Pon kwi 15, 2013 12:14 Re: Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!

Monika, to może weź Pierścionka.
A ja już wysyłam do niej tekst i zdjęcia.
Bardzo dziękujemy.
Ostatnio edytowano Pon kwi 15, 2013 12:16 przez issey32, łącznie edytowano 1 raz

issey32

Post » Pon kwi 15, 2013 12:15 Re: Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!

Ok :ok:

Monika_Krk

Post » Pon kwi 15, 2013 12:17 Re: Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!

To ja biorę Rumcajsa, Pirata i Prączkę vel Zosię.

issey32

Post » Pon kwi 15, 2013 13:00 Re: Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!

...niektórzy się zakochują od kopa przez oczy...
Yhy. Historia zna takie przypadki. Np. Odik i Maruda. :)
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

[poprzednia][następna]