Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Sob kwi 13, 2013 18:56 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Fałszywe francuskie to pewnie ze sklepu? :? czy co inne?
Szukałam dziś rozdrabniacza, bo dziś musiałam upiec ciasto... Nikt nie tylko nie miała, ale nawet nie wiedział czego szukam :twisted: To sobie poszukam w internecie, a dziś jeszcze starym sposobem.
Rozpiętość cen rozdrabniacza od ok.15 do 40 zł 8O
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Sob kwi 13, 2013 19:45 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Ja widziałam po 79 też, spoko.
Widzi mi się, że dawałam już przepis na fałszywe francuskie...

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Pon kwi 15, 2013 9:57 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Z CYKLU:
MAM SIOSTRZEŃCA

Mama Jędrka zamyka się w łazience.
Jędrek jest oburzony.
J - Maaamooo, ja też chcę z tobą tam wejść!
M - Jędrusiu, a ja przez parę minut chcę być tu sama.
J - Maaamooo, ale ja chcę być z tobą!
M (chwilowo nie zamierza się tłumaczyć) - Musisz poczekać.
J (czeka dwie sekundy) - Maaamo...
M (wzdycha) - Tak, słyszę, że stoisz na czatach.
J (odrobinę zdezorientowany) - Nie na czatach, tylko na podłodze...
...
J (z naciskiem) - I w nowych kapciach!

Megana

Post » Pon kwi 15, 2013 10:55 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto kwi 16, 2013 20:33 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Mam dwa komunikaty, zły i eee... też zły.
Ostatnio zamiast o kotach to ja o swoim zdrowiu, normalnie kolejny objaw starzenia, panie tego.
No postaram się przestać mędzić, ale komunikaty dać muszę.
Otóż po pierwsze - steryd, który tak szybko i cudnie zadziałał, to właśnie przestał. Odkąd wróciłam do pracy, to pomalutku, pomalutku było coraz gorzej, a teraz zatyka mnie jak prawie jak przedtem. Zabukowałam się do pana doktora na dwudziestego któregoś maja.
Komunikat drugi - straciłam węch. W sumie to na razie obserwuję zjawisko jako nowe, ciekawe doświadczenie. Trochę mi przykro, że psikam się perfumami i nic nie czuję i że zaraz będą moje ukochane, prześlicznie pachnące szafirki (i inne kwiecie pachnące też zaraz będzie) a ja się ich nie nawącham.
A teraz przechodzimy na tryb Pollyanny - cóż, jeśli już musiałam stracić któryś ze zmysłów, to akurat węch jest z tych mniej kluczowych, można bez niego żyć i używać internetu... :roll:

Megana

Post » Wto kwi 16, 2013 20:47 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

A ten doktor to jakis dobry nosolog?
LUBMY SIĘ

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Wto kwi 16, 2013 21:02 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

no, w trybie Pollyanny utrata węchu jest świetną wiadomością
gdyż węch wpływa na apetyt
im mniej pierwszego, tym mniej drugiego 8)

ale w ogóle to do kitu, panie
głównie ze względu na szczątkową śluzówkę
i zaprzestanie działania sterydu
:roll:

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Wto kwi 16, 2013 21:24 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

No to niedługo już zupełnie Megany nie będzie widać... :roll:
Na Twoim miejscu nie zgodziłabym się na kolejny steryd... działa szybko, a później zostawia spustoszenie...
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Wto kwi 16, 2013 22:12 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

pozytywka pisze:no, w trybie Pollyanny utrata węchu jest świetną wiadomością
gdyż węch wpływa na apetyt
im mniej pierwszego, tym mniej drugiego 8)

A tu się pani dramatycznie mylisz, albowiem zmysł smaku mi został i działa znakomicie...
Azaliż jednakowoż tudzież nadejszła wiosna i znowuż przejdę na truskawki i lody śmietankowe w czekoladzie Bruno, sześć sztuk za cztery zeta w Biedronce.

Megana

Post » Śro kwi 17, 2013 7:41 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Hańka pisze:A ten doktor to jakis dobry nosolog?

To w ogóle nie jest nosolog, tylko rodzinny i co gorsze, akurat nosologa dobrego nie zna :|

Dziewczęta, ciocia Boo i księciunio Protazy, który dołączy jak się wyśpi, zapraszają na akcję siódemka!
viewtopic.php?f=1&t=152378
Księciunio postanowił w tym celu wyżywić się jutro wyłacznie wylizując pańciowe talerze, a swoje siedem złotych dniówki przeznaczyć na kolegów z rodzinnego miasta. Generał powiedział, że podzieli się z Protazym swoją porcją, bo uznał w końcu, że jest za gruby... :roll:

Megana

Post » Śro kwi 17, 2013 7:53 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Dzięki Meg :oops:
Najjaśniejszemu władcy opolan i mazowszan takoż :mrgreen: Przedstawicielowi środowiska militarnego salutuję!
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Śro kwi 17, 2013 8:14 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Że i tu pochwale: Akcja siódemka jest bardzo dobra, swietnie przemyślana, bo w tych czasach mało kogo stac na dużą na raz pomoc, a tak puszka do puszki i uzbiera się fura. Szacun :1luvu:

Strata węchu pewnie jest skutkiem ubocznym choróbska tudzież leku.
Nie doradzę co i jak, bo takiego cusia jeszcze nie miałam.
Ale zyczę zdrówka i mimo wszystko powrotu powonienia chocby sobie czasem poczuc swojskie klimaty z kuwety i wiedzieć, że się żyje :ok: :mrgreen:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Śro kwi 17, 2013 8:27 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Strasznie dziękuję! Ja się nawet nie spodziewałam :) To był taki pomysł z totalnego braku już innych pomysłów. Tak pomyślałam, że jak jest konkretna, nieduża, kwota i konkretny cel - zakup jednej, dużej i dobrej puszki to jakoś tak chyba powinno chycić ;) I nikt nie będzie miał wyrzutów sumienia, że pomaga za mało, że daje za mało. Wiem, że ten siódmak to więcej niż złoty czy dwa ale ile ten siódmak może! :mrgreen: I powiem Wam, że cieszę się jak rolnik na pierwszą podorywkę ;)
Obrazek

Boo

Post » Śro kwi 17, 2013 9:00 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Bo ludzie lubią widzieć konkretny rezultat. A puszka to twardy konkret.

Megana

Post » Śro kwi 17, 2013 9:07 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Nooo, jak trafić to można i zabić :twisted:
Obrazek

Boo

[poprzednia][następna]