Wrocław - Gdańsk. Miziak jest we Wrocławiu.

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie kwi 14, 2013 5:44 Re: Wrocław-Gdańsk. Duży Miziak – już W DOMU. Prosimy o kciu

Miziaku :D
mam nadzieję, że się wyspałeś, malutki. I Ramka też, i Duża.
ciocia
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie kwi 14, 2013 7:33 Re: Wrocław-Gdańsk. Duży Miziak – już W DOMU. Prosimy o kciu

Żeby nie było za łatwo, dzisiaj wpadka numer trzy. Miziak zlał się w pościel córy. Musiał zrobić to w nocy.Dziwne, bo mają świeży żwirek,załatwiał się już do niego. Myślicie, że to reakcja na faceta w domu. Syn się do mnie wprowadził.
Na szczęście pościel można wyprać.
Obrazek

karolinabh

Od: Pon mar 25, 2013 21:37

Post » Nie kwi 14, 2013 8:19 Re: Wrocław-Gdańsk. Duży Miziak – już W DOMU. Prosimy o kciu

karolinabh pisze:Żeby nie było za łatwo, dzisiaj wpadka numer trzy. Miziak zlał się w pościel córy. Musiał zrobić to w nocy.Dziwne, bo mają świeży żwirek,załatwiał się już do niego. Myślicie, że to reakcja na faceta w domu. Syn się do mnie wprowadził.

Tak może być, że nowy człowiek w domu, mężczyzna w dodatku (chłopiec).
Oj, Miziaku :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Nie kwi 14, 2013 8:31 Re: Wrocław-Gdańsk. Duży Miziak – już W DOMU. Prosimy o kciu

Pojawienie się nowej osoby to dla Miziaczka na pewno stres. Koty różnie w takiej sytuacji reagują - jedne chowają się w jakimś zakamarku, inne przestają jeść, a jeszcze inne sikają, gdzie nie trzeba (może w pościeli córki Miziak czuje się szczególnie bezpiecznie). Mam podobnie z moją koteczką Bajką - na stres reaguje właśnie laniem do łóżka (zdarzyło się to parę razy, zwłaszcza na początku pobytu u nas, po raz ostatni kilka miesięcy temu, kiedy czuła się zagrożona przez kotkę na tymczasie). Im dłużej Miziak będzie u Ciebie, tym pewniej będzie się czuł i tym lepiej będzie sobie radził ze stresem, a wpadki przejdą do historii. :ok: :ok: :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Nie kwi 14, 2013 9:23 Re: Wrocław-Gdańsk. Duży Miziak – już W DOMU. Prosimy o kciu

karolinabh pisze:Żeby nie było za łatwo, dzisiaj wpadka numer trzy. Miziak zlał się w pościel córy. Musiał zrobić to w nocy.Dziwne, bo mają świeży żwirek,załatwiał się już do niego. Myślicie, że to reakcja na faceta w domu. Syn się do mnie wprowadził.

Bardzo możliwe. Ja bym właśnie na to stawiała.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie kwi 14, 2013 9:32 Re: Wrocław-Gdańsk. Duży Miziak – już W DOMU. Prosimy o kciu

Pościel/łóżko u córki to enklawa bezpieczeństwa dla Miziaka i nie chce jej, ani małej oddać nikomu w takim razie.
Widać on z tych "wrażliwców" , którzy jak sejsmografy, na każdą zmianę reagują chimerą.
Ja myślę, że jemu to powoli przejdzie, ale zanim on się ustabilizuje na poziomie " luzak"
to trochę wody upłynie.
Teraz jak widać, gdy jest tak jak on zastał w domu, to ok. Zmiana - foch.
Cierpliwości dla Was życzę :ok:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Nie kwi 14, 2013 9:42 Re: Wrocław-Gdańsk. Duży Miziak – już W DOMU. Prosimy o kciu

Na dodanie mu pewności siebie jednak najlepsza by była obróżka. Ale po pierwsze, czy pozwoli sobie założyć? No i po drugie - wszystkie te zastrzeżenia o bezpieczeństwie, o których już pisałam -o przygodzie Florki z obróżką.
Oj Miziak, Miziak, Ty popacz ile cioteczek się o Ciebie martwi 8O . Jeden sik i zlatują się radzić, pocieszać :wink: Bądź dzielny, Kotku. Jakoś tak czuję, że z drugim nastolatkiem płci męskiej szybko powinniście dojść do porozumienia :D

mateosia

Od: Nie wrz 11, 2011 18:41

Post » Nie kwi 14, 2013 9:54 Re: Wrocław-Gdańsk. Duży Miziak – już W DOMU. Prosimy o kciu

Miziak - bo do Ciebie przyjadę z koreczkiem :twisted: jak nie będziesz grzeczny.

Obrazek
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Nie kwi 14, 2013 19:10 Re: Wrocław-Gdańsk. Duży Miziak – już W DOMU. Prosimy o kciu

Dziewczyny, jesteście wspaniałe. Mam w Was niesamowite wsparcie :1luvu: .
Kocurek nie zgodzi się jak na razie na obróżkę, chyba,ze podczas karmienia dam radę mu ja założyć. Nie chcę jednak działać na siłę, bo boję się,ze zrazi się do mnie i zaczniemy od początku. Tym bardziej,że dzisiaj spał ze mną i córą, a ramka spała na jego fotelu :D.Kawaler się właśnie przebudził, jakby wyczuł,ze o nim mowa. Ziewa na całego. O, podszedł do Tomka i wącha go :ok: . Wrócił pod fotel."Małe" zamieszanie wprowadziłam w życie Miziaka. Syn miał wrócić z początkiem maja. Myślałam, ze Miziak do tej pory będzie bardziej oswojony...
Obrazek

karolinabh

Post » Nie kwi 14, 2013 19:13 Re: Wrocław-Gdańsk. Duży Miziak – już W DOMU. Prosimy o kciu

Masz rację ,lepiej za duzo zmian mu nie wprowadzac i cieszyc sie tym,co juz jest,a nowa osoba w domu to znow dla kotka duze obciazenie-obrozce mowie ja osobiscie nie ;')
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Nie kwi 14, 2013 19:39 Re: Wrocław-Gdańsk. Duży Miziak – już W DOMU. Prosimy o kciu

Nie chowa się przed synem :ryk: . Teraz leży na oparciu rogówki i na wszystko patrzy z góry.
Och, jakbym go przytuliła i wycałowała :love: . A tak poza tym, wszystko ze mną dobrze :wink: .
Obrazek

karolinabh

Post » Nie kwi 14, 2013 21:15 Re: Wrocław-Gdańsk. Duży Miziak – już W DOMU. Prosimy o kciu

karolinabh pisze:Nie chowa się przed synem :ryk: . Teraz leży na oparciu rogówki i na wszystko patrzy z góry.
Och, jakbym go przytuliła i wycałowała :love: . A tak poza tym, wszystko ze mną dobrze :wink: .

:mrgreen: Łobuz jeden no, Miziasty Gamoń.
My oblewamy nowości szmpanami, a on proszę...
Wot tiochnika...

A już serio, serio : on się u was za jakiś czas poczuje bezpiecznie i na swoim - wtedy
moim zdaniem, nie będzie już zaliczał takich wpadek. Nawet przy stadzie gości .
W końcu on jeszcze nie tak dawno bezdomny był, to musi ogłady nabrać, maniery doszlifować.
I będzie kot jak ta lala .

Monika_Krk

Post » Pon kwi 15, 2013 5:38 Re: Wrocław-Gdańsk. Duży Miziak – już W DOMU. Prosimy o kciu

Miziaczku, nie mogłam wczoraj wieczorem do Ciebie zaglądać, ale Ciocia mateosia mi wszystko powiedziała. Jak spałeś, mały? Zaprzyjaźnij się z nowym ludziem, na pewno będzie fajnie, zobaczysz. Ciągle myślę o Was. I myślę, że jesteś takim delikatnym burym wrażliwcem, nie poradziłbyś sobie na okropnej wolności. Podziękuj Dużej ode mnie za dom. I się niczym nie przejmuj.
ciocia
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon kwi 15, 2013 10:40 Re: Wrocław-Gdańsk. Duży Miziak – już W DOMU. Prosimy o kciu

Miziak już plątał się pod nogami syna :D.
Kocurek całą noc spał ze mną, a Ramka wylegiwała się u córy.
Jest dobrze :).
Obrazek

karolinabh

[poprzednia][następna]