koty z łódzkiego schroniska czekają, Malibu ma dom:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 08, 2005 21:41 Re: Tygrys TAO

Beabi pisze: Kochani!Przedstawiam sie:jestem Bea, na kotach od 1999 r.Mam 4 wlasne i lezy mi na sercu los tego kota, bo sama mieszkam w Bialymstoku. Moj syn, w razie czego zabralby kota do Lodzi,ale znalazlam mu dom. To sa dwie dorosle,odpowiedzialne osoby, kobiety,siostry, nie maja internetu.Dopiero w poniedzialek,bo ta pani,z ktora rozmawialam jest w waw.Mialy kota, ale odszedl.Mialy wziac Finie, kota,dla ktorego szukalam domu chyba w listop.ale wlasciciele "jednak" go zatrzymali.
Panie byly mocno zle. Dzis,jak zadzwonilam,oberwalo mi sie za Finie, bo bardzo ja chcialy, tak wiec sadze,ze tym razem kot znajdzie swoja przystan.Nadstawiam leb,ale z glosu sadzac, osoba jest ok.Jest kolezanka mojej sasiadki,opiekujacej sie kotami podworzowymi.Sadze wiec,ze rekomendacje wystarczajace.

Witaj Bea :D Nie znamy sie, ale mam nadzieje, ze zagoscisz tu na dluzej :D To wspaniale forum, bardzo prezne i pelne poswiecenia. czuje sie tu wspaniale do tego stopnia, ze zajelam sie kotami z naszego schroniska, Saskia tez, tylko ja kotami po zmarlej wlascicielce (40 szt), a Saskia pozostalymi. Jak znajde "swoim" dom, to razem sie wezmiemy za koty schroniskowe, jak leci :lol:
Ciesze sie, ze poznalam slawna kociare i mam ogromna nadzieje, ze tu zostaniesz :D
Nawet nie wiesz, jaka ulge odczuwamy w zwiazku z Tygruskiem, bo to cudowny kot (poczytaj caly watek od poczatku-duzo tego :twisted: ), a ty dajesz nam gwarancje, ze dom dla niego bedzie wspanialy :dance: Taszczylismy go chorego pol Polski (z przesiadka i noclegiem w W-wie :wink: ), trzy dziewczyny poswiecily swoj czas by go dowiezc, przechowac i leczyc w tym czasie , by wreszcie znalazl swoje szczescie, ale nie wyszlo, co nas ogromnie bolalo :crying: Zostal wyrwany ze schroniska, gdzie po kilku dniach juz by nie zyl (jak wet stwierdzil). To cudowny kot, przesympatyczny, miziasty, bezstresowy. No i tak od poniedzialku kot wloczy sie po Polsce..... dom okazal sie ... "niedopowiedni"..... wiec ...... Lidka uderzyla do ciebie :wink:
Ogromnie dziekujemy za okazane serce, za twa pomoc, bo nie moglysmy nic zdalnie wskorac, by znalazl swoj docelowy dom (przejsciowe byly oferowane).
Powiedz tym paniom, ze kot ogromnie duzo przeszedl i na poczatku moze byc "awaria" kuwetkowa, gdyz ma po schronisku jeszcze biegunke :( Wszystko jednak jest o niebo lepiej niz w chwili zabrania go stamtad :D Kot ladnie sie leczy, wymaga tylko kontynuacji leczenia jeszcze przez troche. Ma 3 lata, zdjecia sa w watku. zobacz jakie cudo :D Do tego ma cudny charakter kota, ktory kocha wszystko i wszystkich :D
Dziekujemy z calego serca :D
Obrazek

Nika Łódź

Od: Pt maja 21, 2004 22:27

Post » Sob sty 08, 2005 21:48

Jejku jaka nowina! :D
Dobrze,że kocinka trafi do dobrego domku!
Saskia, Nika! :D
(obdzwoniłam pół Łodzi i mi się nie udało zakwaterować Tygryska). :(
Beabi dziękujemy! :1luvu:

zosia&ziemowit

Od: Wto maja 04, 2004 18:30

Post » Sob sty 08, 2005 21:55

zosia&ziemowit pisze: (obdzwoniłam pół Łodzi i mi się nie udało zakwaterować Tygryska). :(

Zosiu, najwazniejsze, ze dzwonilas :D Moze puszczone wici przydadza sie dla Dzidzi :D
Obrazek

Nika Łódź

Post » Sob sty 08, 2005 21:58

Nika Łódź pisze:
zosia&ziemowit pisze: (obdzwoniłam pół Łodzi i mi się nie udało zakwaterować Tygryska). :(

Zosiu, najwazniejsze, ze dzwonilas :D Moze puszczone wici przydadza sie dla Dzidzi :D

Albo dla kolejnej bidy ze schroniska! :D zobaczymy.

zosia&ziemowit

Od: Wto maja 04, 2004 18:30

Post » Sob sty 08, 2005 22:07 Re: Tygrys TAO

Beabi pisze:Kochani!Przedstawiam sie:jestem Bea, na kotach od 1999 r.Mam 4 wlasne i lezy mi na sercu los tego kota, bo sama mieszkam w Bialymstoku.

Noooo, mozna spokojnie spac :D Pod lepsze skrzydla cudo schroniskowe nie moglo trafic :D
Witaj Bea :D
Marzec; Ogólnopolski Miesiąc Sterylizacji Zwierząt,niższe ceny zabiegów

ARKA

Od: Sob lut 16, 2002 21:27

Post » Sob sty 08, 2005 22:12

Wiedzialam, ze wiecej osob bedzie znalo Bee :D :D
Prawda, ze rekomendacja Bei jest wystarczajaca, zeby sie nie martwic.
Zdjecia wyslalam mailem, zeiec Bea wiedziala sporo o kocie.
najwazniejsze, ze kot trafi do doswiadczonej kociary :D :D

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Sob sty 08, 2005 22:16

Jak fajnie :D ( ikonka odychająca z ulgą).. Bardzo się martwiłam... To za Niebieskiego :ok:
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Sob sty 08, 2005 22:18

Jeszcze jedno. Probowalam tez uruchomic znajomosci z Lodzi i teraz poprosilam, zeby tego nie odwolywac.
Moze dom dla Weterana sie znajdzie? :wink: :) Bardzo chcialabym:)

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Sob sty 08, 2005 22:24

własnie doczytałam :D

:dance: :dance2: :dance: :dance2:
ObrazekObrazek Obrazek Obrazek

AGA-cka

Od: Pon kwi 19, 2004 20:15

Post » Sob sty 08, 2005 22:28

Lidka pisze:Jeszcze jedno. Probowalam tez uruchomic znajomosci z Lodzi i teraz poprosilam, zeby tego nie odwolywac.

Lidka, jak my sie odwdzieczymy ? :D Dziekujemy :D Weteran musi miec koci dom, tzn wlascicieli, ktorzy znaja juz koty, nie bedzie on ich pierwszym. Tyle wiem ze schroniska, to kot indywidualista :wink:
Obrazek

Nika Łódź

Post » Sob sty 08, 2005 22:45

Dzisiaj jest dobry dzień dla srebrnych marmurków ;) Srebrna kicia z Gadańska ( http://www.forum.miau.pl/viewtopic.php?t=15565&start=45 ) tez znalazła domek! :D
Strasznie się cieszę i kciuki za Tygryska! :ok:
Ostatnio edytowano Sob sty 08, 2005 22:46 przez Olat, łącznie edytowano 1 raz

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Sob sty 08, 2005 22:46

Lidka pisze:Jeszcze jedno. Probowalam tez uruchomic znajomosci z Lodzi i teraz poprosilam, zeby tego nie odwolywac.

Lidko-jestes wspaniala-mnie tez na sercu lezy los Weterana. Gdybym nie miala chorego Antosia i gdyby moje dwie 'zarazy'nie byly tak rozpuszczone i nieprzewidywalne-z kim kto sie zaprzyjazni a kto nie, to mysle, ze on wyladowal by u mnie. Pokochalam tego kota :cry:
Mialam na przyklad nadzieje ze oba chlopaki bede mialy kolezanke i Antos nie bedzie zwalczal Filusia a tu Antos owszem przyjazni sie z mala ale Filut na nia ciagle muczy, nie da podejsc do siebie i jest dalej goniony przez Antka, mimo ze chory :(

A czy nie myslalyscie o allegro? Np. dzieki allegro trzy kociny, od pani co jest w hospicjum, najprawdopodobniej maja dom, tzn jedna juz jest w nowym domku i sa oczarowani kocica a my tymi ludzmi (nie daleko od W-wy) a domek dla dwoch razem-sprawdzamy wlasnie, daleko od W-wy 8)

Bylo wiecej zgloszen ale niestety nie mialysmy zaprzyjaznionych osob aby naocznie mogly sprawdzic dom-na spokojnie. Oczywiscie bez karty adopcyjnej nie sa wydawane.

Po tej adopcji, czy nie uwazacie, ze trzeba miec swoich ludzi jednak w terenie? Aby osobiscie jednak, na spokojnie przeprowadzily rozmowe, na miejscu?

Dwa, proponuje jakos rozwiazac sprawe formalnosci adopcyjnych jednak. :? Mam rozne pomysly-nie wiem czy to jest do zaakceptowania przez schronisko.
Ostatnio edytowano Sob sty 08, 2005 22:53 przez ARKA, łącznie edytowano 1 raz
Marzec; Ogólnopolski Miesiąc Sterylizacji Zwierząt,niższe ceny zabiegów

ARKA

Od: Sob lut 16, 2002 21:27

Post » Sob sty 08, 2005 22:49

Za Weterana, niech szybko znajdzie też swój domek :ok: Lidka :1luvu:
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Sob sty 08, 2005 23:42

Nareszcie dobre wieści :!: :D :dance: :dance2:
i za Weterana :ok:
Obrazek

O-l-g-a

Od: Śro sie 11, 2004 1:46

Post » Nie sty 09, 2005 0:51

Ale cuudnie :D :spin2: :dance: Teraz Pręgusku pozostaje życzyć Ci długiego życia w zdrówku :ok:
Obrazek Obrazek
z nami także 4kocie ogony i jeden psi

Klaudia

Od: Wto cze 01, 2004 21:30

[poprzednia][następna]