Wreszcie zakładam wątek !

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 14, 2013 19:06 Re: Wreszcie zakładam wątek !

Wątek dotyczy kocurka po zmarłej pani.Gucio jest synem mojej Zuzi i przebywa obecnie w DT z którego adoptowałam Zuzię.
Strasznie mi szkoda tego koteczka i za każdym razem gdy odwiedzam DT mam coraz większą ochotę go zabrać.
Dobrze mi z dziewczynami ale Gucio zawładnął moim sercem.Chciałabym i jemu dać kochający domek jaki ma jego mama i Pola ale boję się żeby nie powtórzyła się sytuacja jak w poprzednim domu Gucia gdzie dwie kocice nie zaakceptowały go. Wiem że koty nie mają uczuć rodzinnych ale myślę że z Zuzią nie byłoby problemu z akceptacją ale nie jestem pewna co do Poli jak ona przyjęłaby nowego przybysza. I tu pojawia się mój dylemat bo chciałabym ale się boję. :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Nie kwi 14, 2013 19:08 Re: Wreszcie zakładam wątek !

Przeczytałam . Sliczny jest i ma takie mądre oczka ! :1luvu: Będego miała na uwadze . :wink: Ja to chyba już nie . Ale Łatkowi by sie przydało towarzystwo , tylko nie wiem jak on na innego kota zareaguje . I najpierw remoncik u rodziców i balkon do osiatkowania . :mrgreen: Tylko jak sprawdzić jak on teraz na koty reaguje ?

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Nie kwi 14, 2013 19:13 Re: Wreszcie zakładam wątek !

barbarados pisze:Przeczytałam . Sliczny jest i ma takie mądre oczka ! :1luvu: Będego miała na uwadze . :wink: Ja to chyba już nie . Ale Łatkowi by sie przydało towarzystwo , tylko nie wiem jak on na innego kota zareaguje . I najpierw remoncik u rodziców i balkon do osiatkowania . :mrgreen: Tylko jak sprawdzić jak on teraz na koty reaguje ?

Urodę ma po mamusi i charakter też. :mrgreen:
Może podprowadź Łatkowi któregoś swojego? :wink:
I sama widzisz że z Guciem nie wiem co robić.Więcej fotek Gucia jest na moim wątku w relacji z czwartkowej wizyty w DT :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie kwi 14, 2013 19:55 Re: Wreszcie zakładam wątek !

Obejrzałam . I mam zamiar , jak się ociepli z wizytacją iść i gości zaprowadzić . :twisted: Ja bym go wzięła natychmiast , tylko , czy w razie czego utrzymam takie stadko ? Czasy są wredne . A kotek nie może cierpieć przez moją nieodpowiedzialność . On i tak dużo przeszedł . Mnie by serducho pękło . On zasługuje na najlepszy domek i bycie szczęśliwym . I nie tylko on . :wink:

barbarados

Post » Nie kwi 14, 2013 20:03 Re: Wreszcie zakładam wątek !

Z utrzymaniem nie byłoby problemu bo jak z dwoma daję radę to i trzeci się naje :ok: W przyszłą sobotę mam się spotkać u Joli z innymi dziewczynami - kociarami z forum to zapytam jak one to widzą. Znają Gucia ,pamiętają Zuzię może mi doradzą.Zobaczymy bo ja coraz bardziej jestem na tak. Moja rodzina uzna że mnie p..........o,ale cóż to moja decyzja! :twisted:
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie kwi 14, 2013 20:09 Re: Wreszcie zakładam wątek !

No to trzymam kciuki : :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Bardzo mocno . Nie ma to jak opinia innych kocich mam z doświadczeniem . :D

barbarados

Post » Nie kwi 14, 2013 20:11 Re: Wreszcie zakładam wątek !

barbarados pisze:No to trzymam kciuki : :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Bardzo mocno . Nie ma to jak opinia innych kocich mam z doświadczeniem . :D

Dzięki! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie kwi 14, 2013 20:20 Re: Wreszcie zakładam wątek !

Nie ma za co . :1luvu: Ty wiesz najlepiej , czy dasz radę . A poza tym zrobisz , co Ci serduszko podpowie .
A dziewczyny tutaj są obiektywne . To forum to takie magiczne miejsce . :wink: Tu spełniają się marzenia a dobre chęci są nagradzane . :wink: I jest mnóstwo cudownych osób . Nawet jeśli się ze sobą nie zgadzają , to są cudowne przez to , co mają odwagę robić . :1luvu: :1luvu: :1luvu: I zawsze mają czas wysłuchać i doradzić . :1luvu:

barbarados

Post » Nie kwi 14, 2013 20:30 Re: Wreszcie zakładam wątek !

barbarados pisze:Nie ma za co . :1luvu: Ty wiesz najlepiej , czy dasz radę . A poza tym zrobisz , co Ci serduszko podpowie .
A dziewczyny tutaj są obiektywne . To forum to takie magiczne miejsce . :wink: Tu spełniają się marzenia a dobre chęci są nagradzane . :wink: I jest mnóstwo cudownych osób . Nawet jeśli się ze sobą nie zgadzają , to są cudowne przez to , co mają odwagę robić . :1luvu: :1luvu: :1luvu: I zawsze mają czas wysłuchać i doradzić . :1luvu:

Kiedyś ktoś z forum powiedział:
jeden kot to nie kot,
dwa koty to pół kota,
a trzy to dopiero cały kot! :D :D :D
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie kwi 14, 2013 20:35 Re: Wreszcie zakładam wątek !

O , to ja mam całego kota ! :1luvu:
Mąż się goli w łazience a Lara siedzi w umywalce i drze pysk . 8O Ciekawe o co jej chodzi . Z maszynką się przekrzykuje ? 8O

barbarados

Post » Nie kwi 14, 2013 20:43 Re: Wreszcie zakładam wątek !

Może pyszczy na męża że jej spokój naruszył? :wink:
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie kwi 14, 2013 20:48 Re: Wreszcie zakładam wątek !

O , właśnie , zaraz mu powiem , że kotę ze snu wyrwał . Ale dlaczego sobie poszła moczyć tyłek w umywalce ? :? Nie wnikam .
I nie powiem , co powiedziała moja rodzina na koty ! Za to teraz je kocha nad wszystko . :ryk: A teściowa jeszcze nie wie i niech jej mąż mówi :ryk: Teść przyniósł dwa kociaki , które jakiś #@@##@% niósł utopić . Ich doberman je chował , tak , jak moją Gacunię . Jak on odszedł zostały im koty . Oni lubią , tylko muszą pomarudzić . :twisted:

barbarados

Post » Nie kwi 14, 2013 20:56 Re: Wreszcie zakładam wątek !

Pola też lubi siedzieć w umywalce i nie ważne czy sucha czy właśnie myłam ręce.Nie raz ma mokry tyłek :ryk: Moja mama ręką macha na moją kotomanię i dzielnie pomaga mi w dźwiganiu żwirku i czasami sama kupi puszeczki.Tata natomiast oficjalnie nie lubi kotów bo ma z nimi przykre doświadczenia ale moje panny uwielbia - Zuzię za spokój a Polę za otwartość.Zawsze jak od nich wychodzę lub gdy dzwonimy do siebie karze mi wymuldać Mińki. :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie kwi 14, 2013 21:03 Re: Wreszcie zakładam wątek !

Koty to chyba ogólnie umywalko-zlewozmywakowo-kabinowo- wannowe stworzenia. Wybór "pojemnika" zależy od gabarytów kochanego sierściucha :mrgreen:

Grosziwo

Od: Pon wrz 21, 2009 21:43

Post » Nie kwi 14, 2013 21:19 Re: Wreszcie zakładam wątek !

Albo od podejścia : A właśnie , że się zmieszczę ! Tak Czesio swego czasu , utykał pod fotelem u rodziców . :roll: Jak był mały , to go podrzucałam razem z psami na czas naszej pracy . I kotek wchodził pod fotel . Potem rósł i dalej wchodził . Do czasu aż ... się zaklinował ? Nie , do czasu , aż przestał mu się łeb mieścić . :ryk:

barbarados

[poprzednia][następna]