♥ Niezwykle kochani Piotruś i Emilka proszą o głosy♥

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw kwi 11, 2013 21:26 Re: ♥ Niezwykle kochany kociak ♥ poszukuje dobrego domu! ♥

Nie da się wszystkiego wyrzucić - mieszkania są trudne jak pojawia się jakaś choroba.
Z tego taki morał chcesz mieć więcej kotków zrób sobie z mieszkania szpital.

piano

Od: Śro paź 26, 2011 11:15

Post » Pt kwi 12, 2013 20:25 Re: ♥ Niezwykle kochany kociak ♥ poszukuje dobrego domu! ♥

Piotruś szaleje z niciami cały pokój jest w niciach dodatkowo lubi zrzucać moją kurtkę z wieszaka a potem na niej tryumfująco leżeć :] jak i szalik. Taki jest kochany że wszystko mu uchodzi płazem :).

piano

Post » Sob kwi 13, 2013 15:35 Re: ♥ Niezwykle kochany kociak ♥ poszukuje dobrego domu! ♥

Pozdrowienia dla Piotrusia, mam nadzieję, że znajdzie się szybko domek adoptujący go.
Dzisiaj dzień był udany, bo powiodła się akcja łapanka. :kotek:, jak jesteś Piano to kot zawsze się złapie, ty mi szczęście przynosisz. :piwa:

golla

Od: Wto sty 13, 2009 20:56

Post » Sob kwi 13, 2013 18:37 Re: ♥ Niezwykle kochany kociak ♥ poszukuje dobrego domu! ♥

Oby te pozostałe się udały. Sama sobie pecha przynoszę.
Kotka wypuszczona ode mnie tam siedzi i prawie pod samochód wpadła jak ją zaczął gonić taki pies, zawału dostanę.
Myślałam że sobie pójdzie do domniemanego domu a ona tam ciągle jest i się okropnie czuję - do domu jej nie mogłam zabrać bo mnie podrapała i by musiała zamknięta siedzieć w bardzo małym pomieszczeniu bo już nie mam gdzie kotów trzymać. Domku kici znajdź się błagam ona jest taka fajna i milutka.
A jeden z wykastrowanych kocurków teraz mieszka gollo tam gdzie ci ta staruszka pokazywała skwerek. On się tam przeniósł i rządzi z niewykastrowanym biało-czarnym kocurem 8O .
Ile tych kotów wszędzie chyba się pochlastam. Żal mi tez staruszek martwiących się o rozmnażające koty ale nie wiem jak tamtego kota/kocicę złapać dziś ich nie było.
Do łapania takie wyżywione koty są najcięższe.
:kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek:

piano

Post » Sob kwi 13, 2013 19:15 Re: ♥ Niezwykle kochany kociak ♥ poszukuje dobrego domu! ♥

To dobrze, że jeden z wykastrowanych tam siedzi to zawsze o jednego mniej do łapania. Nie wiem jak dorwać tą kocicę przy małym fiacie, ona dosć dorodna jest i pewnie nie za bardzo głodna.
A ta twoja milutka kociczka powinna swój dom odnaleźć, w końcu już jest ciepło to przynajmniej nie trzeba się martwić, że zamarznie.
A ty jesteś szczęściarą w łapaniu no chyba, że jakiś durny woźny przeszkadza ci, mądruje i się wtrąca. Niech lepiej idzie projektować swoją klatkę-łapkę. :surprise:

golla

Post » Nie kwi 14, 2013 19:48 Re: ♥ Niezwykle kochany kociak ♥ poszukuje dobrego domu! ♥

Kocinka tam ciągle siedzi ona chyba nie ma domku :(. Albo miała i się rozmyślił. Najgorzej że biega po ulicy. Boję się tam chodzić żeby nie zobaczyć jej przejechanej. Jak biorę na ręce to się wyrywa. Już taka łatwa nie jest do schwytania. Cała ta sytuacja tej kotki jest dziwna. Ciągle wraca do tej kamienicy jakby tam był jej dom gdzieś.

piano

Post » Nie kwi 14, 2013 20:32 Re: ♥ Niezwykle kochany kociak ♥ poszukuje dobrego domu! ♥

Może jest tam jej dom, ale ci ludzie ją wypuszczają na ulicę i mają gdzieś czy coś jej się stanie.
A może by ją przeniesć na ten zamknięty skwerek na Mickiewicza i by sobie tam żyła, postawić jej domek. Tam jest bezpiecznie, bo zamknięty teren. Starsza pani daje tam jeść, a poza tym jak zauważyłaś te koty są stamtąd wypasione tzn, że dla niej jadła też by nie zabrakło. Jesli dalej będzie tak sterczeć na ulicy to lepiej ją przenieść w bezpieczne miejsce.
Eee, z tymi kotami to istny cyrk, jak zrobi się porządek z jednym to znajdzie się następny, to się nie kończy nigdy. Jak już myślisz, że wszystkie wykastrowane to po 2 latach z kocura robi się ciężarna kotka i znawu apjać od nowa.
A może popytaj ludzi z tej kamienicy czy nie znają tego kota i czyj to jest. Może znajdziesz właściciela, pewnie jakiegoś głupka. :pig:

golla

Post » Pon kwi 15, 2013 9:38 Re: ♥ Niezwykle kochany kociak ♥ poszukuje dobrego domu! ♥

Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Pon kwi 15, 2013 10:20 Re: ♥ Niezwykle kochany kociak ♥ poszukuje dobrego domu! ♥

:D
To znany koci zabytek. :mrgreen:

golla

Post » Pon kwi 15, 2013 13:22 Re: ♥ Niezwykle kochany kociak ♥ poszukuje dobrego domu! ♥

Szczególnie ja tam go znam bo spędziłam tam rok życia huhuhu stercząc sobie i sama stałam się prawie drugim kocim zabytkiem ;)
Dobrze że kotki już tam są w miarę opanowane bo byłoby nieciekawie.

A dziś kolejna kocia złapana ale łapanie było kosmosem, nigdy tego łapania nie zapomnę. Najpierw kocice nie chciały podchodzić bo kocury 4 zawładnęły okolicą klatki były nieustępliwe w tym dwa takie ryże Tuski, nic nie pomagało żeby odpuściły nawet ich nakarmienie. Dlatego Panie zwabiły kocice do takiego pomieszczenia i drzwi zamknęły kocice zaczęły po pomieszczeniu latać jak jakieś ptaki obijać się o ściany i szaleńczo podskakiwać oraz piszczeć. Jak to dzikie koty zamknięte. I w końcu ja otworzyłam nieco drzwi w szczelinę do wyjścia wstawiłam klatkę a górną część między drzwiami wypełniłam własnym ciałem aby nad klatką nie uciekły i wlazła kotka w końcu do klatki pani szybko zamknęła i złapana. Byłam pewna że to kotka albo na mnie wskoczy i mnie podrapie albo mi jakoś nad głową przeskoczy i ucieknie. Pewnie wyglądało to nieco makabrycznie jakby ktoś na to patrzył.

piano

Post » Pon kwi 15, 2013 13:24 Re: ♥ Niezwykle kochany kociak ♥ poszukuje dobrego domu! ♥

brawo Marta :ok: trening czyni mistrza :wink:
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Pon kwi 15, 2013 13:39 Re: ♥ Niezwykle kochany kociak ♥ poszukuje dobrego domu! ♥

Następnym razem biorę ze sobą gogle ochronne ;), gruby kombinezon itp. Jedyne o czym mogłam myśleć to że po tym łapaniu będę mieć na twarzy takie coś jak Matka boska częstochowska ale mi się upiekło. Szkoda tez że kotek się zestresował i to mnie tez zestresowało i wtedy ciężko zachować zimną krew, ale potem się uspokoił oczywiście.

Kotki oswojonej dziś nie widziałam. Podobno to jest ta kotka która na dach tej zabytkowej kamienicy weszła i straż pożarna ją zdejmowała. A tak niepozornie wygląda. Drobinka mała.
Zazwyczaj ostatnio siedzi przed sądem może chce mnie zaskarżyć że złapałam ją do kastracji ;). Jak ją widzę to zawsze przenoszę ją do tamtego ogródka od kamienicy ale ona wraca.

piano

Post » Pon kwi 15, 2013 16:46 Re: ♥ Niezwykle kochany kociak ♥ poszukuje dobrego domu! ♥

:piwa:
Bardzo fajnie, teraz to już tylko z górki. Ciekawe, ile jeszcze tych kocic tam jest.
Wstyd mi, że ci nie pomagam z tą Archeologią :oops: , jak będziesz potrzebować mojej pomocy bądź chociaż towarzystwa to daj znać, ty zawsze mi skutecznie pomogłaś łapać i to w ten sam dzień, kiedy potrzebowałam pomocy. Super z ciebie dziewczyna.

golla

Post » Pon kwi 15, 2013 19:53 Re: ♥ Niezwykle kochany kociak ♥ poszukuje dobrego domu! ♥

Pewnie pod koniec ujawnią się trudnołapalne kicie i będziesz mogła ze mną posiedzieć tu dniami i nocami ;).
Dziś znowu kotka koczowała ta oswojona chyba naprawdę nie ma domku a może uciekła. Oswojone koty na wolności mnie stresują, dzikie są ok w tej głupiej okolicy pełnej nadużywających kleju wyrostków. Mam dość ich okropnych tekstów.
Kiedyś to nagram i zgłoszę na Policę.
Ale jestem padnięta. Nie wiem jak się nazywam. Kotek jest co najmniej 5-6 i na pewno 4 kocury.
Wracam do domu a kotka zasikała mi łóżko bo ja mam tu być z nią a nie biegać za jakimiś kotami i potem nimi pachnieć jej tu.

piano

Post » Pon kwi 15, 2013 19:54 Re: ♥ Niezwykle kochany kociak ♥ poszukuje dobrego domu! ♥

A jak tam czarnulka się ma? Widzisz ją? A jak czarny kocurek?

piano

[poprzednia][następna]