Adopcje...młode persiaki nadchodzą!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob kwi 13, 2013 19:52 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Meduza - ( białe, nieco rozdyźdane na boki) ma umówioną wizytę u dr. Ady Uznańskiej. Tej co ratowała Kawę........
Tej, która leczyła mojego padaczkowego Tygrysia. Moim zdaniem jednego z najlepszych wetów w Polsce. Wybitny lekarz - piszę to z pełną odpowiedzialnością - specjalizującej się w neurologii. Wizjonerki ( ale to moja prywatna uwaga).

Także Meduza zostanie zdiagnozowana. Nie żebym sobie uzurpowała prawa do nazwania kota.......No skąd.....;-)
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Sob kwi 13, 2013 20:30 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

tu jest filmik, kiepska jakość, może jutro lepszy nakręcę

http://www.youtube.com/watch?v=BdcIikFJ ... e=youtu.be
jo.anna

Post » Sob kwi 13, 2013 20:43 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Dziewczyny ona jest prawdopodobnie taka miziasta - odkąd była w schronisku
cały czas tak się nadstawia do głaskania.
Może taki charakter ma 8O nieziemski jakiś.
Pełzaczek z niej cudny , jest piękna i miła, może da Bóg cud i uda się
ją postawić na nogi.
W przypadku takiego persa - to, że już teraz kuwetkuje ( nie licząc wpadek
przez sen) to chyba jest z serii nie do wiary.

PS Meduza - pięknie by było Neigh :ok:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Sob kwi 13, 2013 20:47 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

kotkins pisze:(...)
Ania nie musisz nic rozumieć, bo sprawa już ogarnięta, kot ma DT.
Chodzi o białego różnookiego ze schronu z Krakowa.
Jedzie do DT, będzie miał badania.

Powalczyliśmy i się udało.

Firma Neigh- Kotkins & Co. z oparciem o KŚ działa całkiem sprawnie.
No i mamy Was- przecież Jo.anna kota bierze do siebie a my tylko skoordynowałyśmy ją i KŚ w sprawie transportu i badań.
(...)

Obrazek Tu nie ma co mówić, tu trzeba wstać i bić brawo.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Sob kwi 13, 2013 20:49 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

ja właśnie odn wpadek przez sen...kupka znaleziona na dywanie, ale luzik, twarda i ładna, włożyłam ją ( znaczy kupkę ) do kuwety o poczekam co dalej, ona cały czas miauczy i woła, apetyt ma, ale z talerzyka rozsypuje mokre, nie wiem, czy ją zęby bolą czy co, Karmel też prosiak przy jedzeniu, ale nie aż tak, jak jej w paszczę zerkam to tylko kły i siekacze widzę
jo.anna

Post » Sob kwi 13, 2013 20:52 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

jo.anna pisze:ja właśnie odn wpadek przez sen...kupka znaleziona na dywanie, ale luzik, twarda i ładna, włożyłam ją ( znaczy kupkę ) do kuwety o poczekam co dalej, ona cały czas miauczy i woła, apetyt ma, ale z talerzyka rozsypuje mokre, nie wiem, czy ją zęby bolą czy co, Karmel też prosiak przy jedzeniu, ale nie aż tak, jak jej w paszczę zerkam to tylko kły i siekacze widzę

Joaś - a kuweta może za wysoka ? Lub po prostu z nerwów. Jak rozmawiałam z wetką zaklinała się i sama się
dziwiła, że kotka pięknie kuwetkuje. Jedyne co , że jak śpi to czasem zrobi sioo pod siebie.

Monika_Krk

Post » Sob kwi 13, 2013 20:54 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

kuwetkę zakupiłam taką niską, praktycznie płaska i mała, ale może to i stres i ta (chyba) rujka, wcześniej kawałeczek wielkości chrupka też znalazłam, ale to nic:)
jo.anna

Post » Sob kwi 13, 2013 20:59 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Plaskacze z jedzeniem to wieczny problem mają, a ona może z powodu tej niezborności ruchowej
dodatkowo roztrząsa miast jeść.
Bardzo jestem ciekawa co powie lekarz... Może to jakiś uraz, źle leczony i da się całkowicie
operacyjnie wyleczyć. Daj Boże, daj :ok:

Monika_Krk

Post » Sob kwi 13, 2013 21:04 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Dziewczyny jesteście takie kochane wszystkie. Biała jest taka podobna do Gajki, nie mogłam uwierzyć jak ją zobaczyłam. Aniu za to, że jej dałaś szansę :1luvu: Za całą akcję :1luvu:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Sob kwi 13, 2013 21:05 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

też bym tak chciała, a głos ma identyczny jak Karmelek :D tak powiedział mój mąż niekwestionowany pańcio Karmusia

dziś to chyba będę z nią spała :oops: bo drze się jak opętana jak sama w pokoju siedzi
jo.anna

Post » Sob kwi 13, 2013 21:09 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Ciekawe , to tak jak Gaja, ale już jest lepiej ( najpierw obróżka, a teraz Feliway )
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Sob kwi 13, 2013 21:10 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Ona wie, że jest persem ?
I żąda przytulania non stop ?
8O 8O 8O

Monika_Krk

Post » Sob kwi 13, 2013 21:16 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

non stop, jak do niej wchodzę to tylko mruczy i się łasi, jak wychodzę to drze się w niebogłosy, no cudna jest i taki nosek ma malutki zgrabniutki, a oczy wielkieee jak 5 zł, śliczna koteńka

napiszę jeszcze, że mimo "lekkich" nóg wskoczyła na łóżko i zeskoczyła z niego całkiem zgrabnie
jo.anna

Post » Sob kwi 13, 2013 21:35 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

jo.anna pisze:(...)
napiszę jeszcze, że mimo "lekkich" nóg wskoczyła na łóżko i zeskoczyła z niego całkiem zgrabnie

Jasny gwint - kot zagadka absolutna. Ciekawa jestem jaka będzie diagnoza.
No a ja się nie znam na rujkach, ale jak ona jest taka miła od 27 marca odkąd była w schronie, to chyba rujka
nie może trwać aż do dziś ? 8O
To ona chyba tak ma w opcji podstawowej. 8O

Monika_Krk

Post » Sob kwi 13, 2013 21:39 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

właśnie ja też się nie znam,ale Marzena co ją przywiozła, to chyba zna....też była zdziwiona, bo w łodzi gdzie kotka czekała na transport w domku podobno grzecznie na kocyku leżała a tu zaczęła zwiedzać pokój, wyginać się, łazić, gadać :o
jo.anna

[poprzednia][następna]