Broszka & Company cz.5

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 12, 2013 10:07 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:Obrazek
Niewinny słodziaczek jest strasznym łobuzem :evil:

Śliczny diabełek- widać, że NIE jest niewinny :mrgreen:
A zostawiasz mu coś do zrzucenia?
Ja Fiodkowi specjalnie zostawiam na półkach kilka rzeczy, które sobie zrzuca na podłogę i się cieszy :ok: .
Oczywiście wszelkie szkło upycham w szafkach :roll: .
A i tak nie wszystko da się zabezpieczyć.
Ostatnio znalazłam na podłodze puszkę z kajmakiem. Zrzucona z samej góry szafki!
Przez chwilę nie mogłam znaleźć Maurycego. pierwsza myśl- Fiod zrzucił mu tę puchę na łep i biedak dotoczył sie do jakiejś kryjówki i tam w ciszy cierpi :roll: .
Ostatnio edytowano Pt kwi 12, 2013 10:12 przez Revontulet, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Pt kwi 12, 2013 10:08 Re: Broszka & Company

morelowa pisze:Patrzy jakbyś go pomawiała.. :wink:
I cóż - to wszystko znam tylko z opowiadań :mrgreen:
Nie twierdzę, że chciałabym z autopsji, nie - tak źle ze mną nie jest :lol:
Ja to znam z autopsji, niestety. Czego nie zniszczą, to zaleją. Nie mam szans schować wszystkiego i czasem mordercze zapędy muszę ostro w sobie tłamsić... :twisted:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Pt kwi 12, 2013 10:23 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:Obrazek

Dziubeczek jest piękny i kochany i jakieś kalumnie na niego wypisujesz na pewno :mrgreen:
Przecież każdy widzi, że temu dziecku chodzi tylko o to, żeby na kolanach u ludzia sobie pospać :wink:

Broszka, Ty lubisz przepisy itp. To mam dla Ciebie bardzo ciekawy link:
http://www.living-foods.com/recipes/
potem należy wybrać sobie dowolny przepis i u dołu strony w "Translate" wybrać "Polish" .
Zejść można :lol:

edit: Nie możesz tego dzbanka zostawiać w zlewie?
A w o góle, kto to widzial, żeby jakieś przedmioty zostawiać na brzegu szafki czy stolu - przecież wiadomo, że stamtąd mogą przypadkiem spaść ? :roll: :wink:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Sob kwi 13, 2013 8:54 Re: Broszka & Company

felin pisze:Dziubeczek jest piękny i kochany i jakieś kalumnie na niego wypisujesz na pewno :mrgreen:
Zapakować? :twisted: Nawet osobiście dowiozę paczuszkę do Wro :mrgreen:

Nie do wiary jak szybko trawniki się zazieleniły 8O Nie zdążyłam jeszcze wygrabić brudów zimowych a już są przykryte świeżutką zielenią :P
Wczoraj wieczorkiem pojawiła się pierwsza jaskółka :ok: Miałam przeczucie bo akurat rano omiotłam wszystkie gniazda w stajni z kurzu i pajęczyn :mrgreen:
I ropuchy też już się pobudziły :)

Jaka u Was pogoda? U nas od rana piękne słoneczko i jest bardzo gorąco bo teraz już 14 stopni w cieniu :) Niestety zapowiadają na dziś pierwsze burze co jest bardzo możliwe bo wydaje się że jest dość duszno :?
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Sob kwi 13, 2013 9:23 Re: Broszka & Company

No, coś podobnego.. a to zwykle u nas cieplej..
Chmury są i owszem. Słońce też. Robaków nie ma, much nie ma, zieleni nie ma. Padało więc może się zazieleni. W cieniu ok.11. Przy jednym z okien i balkonie mam modrzew, blisko. Zwykle bardzo wcześnie było widać, że coś z niego wyłazi - teraz praktycznie nic... takie małe pączki.. maciupkie.

O, jedna mucha lata :D

I uświadomiłam sobie, że do astromicznego lata jedynie 2 m-ce. A wtedy zacznie dnia ubywać :( Mało czasu na wiosnę zostało i jasny dzień :cry:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Sob kwi 13, 2013 10:03 Re: Broszka & Company

U mnie bardzo ciepło. I dużo słońca :ok: .

morelowa pisze:No, coś podobnego.. a to zwykle u nas cieplej..

A mnie uczyli, że w okolicach Wrocławia i Zielonej Góry jest najcieplej :mrgreen:
Obrazek

Revontulet

Post » Sob kwi 13, 2013 10:07 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:Nie do wiary jak szybko trawniki się zazieleniły 8O Nie zdążyłam jeszcze wygrabić brudów zimowych a już są przykryte świeżutką zielenią :P
Wczoraj wieczorkiem pojawiła się pierwsza jaskółka :ok: Miałam przeczucie bo akurat rano omiotłam wszystkie gniazda w stajni z kurzu i pajęczyn :mrgreen:
I ropuchy też już się pobudziły :)

Jaka u Was pogoda? U nas od rana piękne słoneczko i jest bardzo gorąco bo teraz już 14 stopni w cieniu :) Niestety zapowiadają na dziś pierwsze burze co jest bardzo możliwe bo wydaje się że jest dość duszno :?
Życie nadrabia zaległości. Nie ma czasu do stracenia. Wszystko zielenieje niemal z minuty na minutę. Wkrótce zakwitną osiedlowe fiołki (zaglądam do nich przy każdym spacerze z kundlem). Forsycjom grubieją pączki.
Jaskółki jeszcze nie przyleciały, ale one zawsze jakoś później (i podobno to u nas to nie jaskółki, tylko cośtam)
Ptaszyska drą się, jakby ześwirowały :D :D :D
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Sob kwi 13, 2013 10:39 Re: Broszka & Company

Jakoś nie widzę tego nadrabiania zaleglości, chyba ślepa jestem :roll:
Smętne male pączki na krzaczorach dopiero wczoraj zauważylam, a dziś niby 13 stopni, ale gwiździ, więcnie bardzo się to odczuwa.
Revontulet pisze:A mnie uczyli, że w okolicach Wrocławia i Zielonej Góry jest najcieplej :mrgreen:

Mnie też.
I raczej jest. W zeszlym roku dowiedzialam się, że np. w okolicy Gdańska nie rosną brzoskwinie. Cokolwiek zaskoczona bylam, ale koleżanka z Gdańska jeszcze bardziej tym, że u nas rosną :roll: :wink:

felin

Post » Sob kwi 13, 2013 10:44 Re: Broszka & Company

To ja powiem, że jestem ZSZOKOWANA tym, że u Was rosną! 8O
Mam koleżankę z Wrocławia. Od kilku lat mieszka w W-wie i powiedziała, że nie może się przyzwyczaić do tego syberyjskiego klimatu :mrgreen:
Obrazek

Revontulet

Post » Sob kwi 13, 2013 10:51 Re: Broszka & Company

Revontulet pisze:To ja powiem, że jestem ZSZOKOWANA tym, że u Was rosną! 8O
Mam koleżankę z Wrocławia. Od kilku lat mieszka w W-wie i powiedziała, że nie może się przyzwyczaić do tego syberyjskiego klimatu :mrgreen:

E, bez przesady - do Syberii to Wam daleko.
Mam sporo rodziny w Wawie i zimą bywam. Owszem, pamiętam jeden przypadek, kiedy z dnia na dzień zrobila się zima, Wisla zamarzla i zaczęlo haniebnie piździć, ale jak ktoś twierdzi, że to Sybir, to przegina.
Wprawdzie, zdaniem moich rodzinnych dinozaurów, "Azja zaczyna się na prawym brzegu Wisly", ale to bynajmniej nie ze względu na pogodę.

ps. Magnolie też u nas rosną, i winorośl :wink:

felin

Post » Sob kwi 13, 2013 12:43 Re: Broszka & Company

We Wro i okolicach jest zwykle o kilka stopni cieplej niż u mnie na pogórzu - ale wiosna tym razem chyba u nas wcześniej się zadomowiła :mrgreen:

Widzę że pioruny walą już w różnych miejscach kraju :?
Przypominam moje ulubione serwisy burzowe:
pokazujący wyładowania atmosferyczne: http://www.blitzortung.org/Webpages/ind ... bpage_0=15
i drugi, pokazujący przemieszczanie się chmur i wyładowania w ciągu ostatnich 3 godzin: http://www.sat24.com/pl/pl
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Sob kwi 13, 2013 13:40 Re: Broszka & Company

U nas 12 i pada :evil:

felin

Post » Sob kwi 13, 2013 13:46 Re: Broszka & Company

Nie wiem ile stopni (nie mam termometra), ale bardzo ciepło.
Jakies pół godziny temu grzmiało 8O
Obrazek

Revontulet

Post » Sob kwi 13, 2013 14:50 Re: Broszka & Company

Ociepliło się na tyle, że dałam radę posprzątać balkon. Umyć juz nie, bez przesady. Przyjrzałam sie drzewom - może ruszą znienacka ale te pączki takie mikre..Normalnie marzec..
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Sob kwi 13, 2013 17:17 Re: Broszka & Company

Zaliczyliśmy deszcz, śliczne słońce, burzę z oberwaniem chmury - ciekawe co dalej. Teraz się zastanawia czy lać czy burza :evil: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

[poprzednia][następna]