Nie pozwólmy,by Pati wróciła na ulicę-pilnie potrzebny DT!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw kwi 11, 2013 20:42 Re: Nie pozwólmy,by Pati wróciła na ulicę-pilnie potrzebny D

Kicia ładnie przybrała na wadze :) ma przemiłą sierść. Uwielbia być głaskana, ociera się o nogi. Jest bardzo mądrą kotką. Wczoraj siedziałam z nią w komórce, gdy do piwnicy zszedł któryś z sąsiadów. Pati od razu umilkła, siedziała cicho jak myszka ;) mądra koteczka - tyle razy przecież mieliśmy problem, że w piwnicy przebywa kot i rzekomo hałasuje (wtedy była to inna kotka, mamusia z miesięcznymi kociakami). Nie da się wziąć na ręce - ale może po prostu już tak ma? W mieszkaniu mam kilkumiesięczne kociaki, które też nie znoszą być brane na ręce... Myślę, że dom wychodzący by ją uszczęśliwił :))))) Na razie potrzebny jest choćby DT, na już!!!! Klatka, w której przebywa jest wypożyczona i właścicielka jej pilnie potrzebuje.
[Srebrna*14.08.2012]-Każdego dnia brak mi Ciebie*... [Felek*04.08.2012] [Filipek *17.08.2012] [Franuś *2011] [Kocur *2013] - Pamiętam o Was i tęsknię... [Chuda Lucunko...śpij słodko Kochanie...*06.02.2014]

madzik85

Od: Pon lut 20, 2012 10:33

Post » Pt kwi 12, 2013 1:04 Re: Nie pozwólmy,by Pati wróciła na ulicę-pilnie potrzebny D

Kurczę, kiepska sprawa ogólnie... Ogłaszasz gdzieś kicię? Nie masz szansy zabrania jej do siebie? Może udałoby się ją jakoś pogodzić z kotkami, które masz teraz?
Markotna, bo lubi marudzić i lubi KOTY.

Nie kupuję i nie popieram kupowania z pierwszej ręki kosmetyków testowanych na zwierzętach.

marKOTna

Od: Śro lut 13, 2013 22:34

Post » Pt kwi 12, 2013 11:15 Re: Nie pozwólmy,by Pati wróciła na ulicę-pilnie potrzebny D

marKOTna pisze:Kurczę, kiepska sprawa ogólnie... Ogłaszasz gdzieś kicię? Nie masz szansy zabrania jej do siebie? Może udałoby się ją jakoś pogodzić z kotkami, które masz teraz?

Nie ma opcji zabrania jej do domu. Mam dwie własne kotki i dwa tymczasy (których czasami mam serdecznie dość, non stop brudzą, żwir jest dosłownie wszędzie, a kuwetę trza sprzątać z 10 razy dziennie).
Pati nie da sobie obciąć pazurów, TŻ porządnie od niej oberwał, gdy wyczuła że coś przy niej kombinuje... do dziś nie chce mu się ręka zagoić :( kotka jeśli się wystraszy, zacznie skakać po ścianach, meblach, firankach...wszystko pójdzie w strzępy. Pati trzeba stopniowo "wprowadzać" do domu, najlepiej by zaczęła od przebywania w jakiejś kociarni, albo w warunkach, gdzie nie żal będzie jak coś poniszczy. A ja mam do dyspozycji tylko tą piwnicę, albo wynajęte mieszkanie z nowiutkimi meblami. Zalezy mi, by najpierw trafiła na tymczas do kogoś, kto ma doswiadczenie z przeróżnymi kotami... Od razu wyadoptować ją - troszkę ryzykowne ;(
[Srebrna*14.08.2012]-Każdego dnia brak mi Ciebie*... [Felek*04.08.2012] [Filipek *17.08.2012] [Franuś *2011] [Kocur *2013] - Pamiętam o Was i tęsknię... [Chuda Lucunko...śpij słodko Kochanie...*06.02.2014]

madzik85

Post » Pt kwi 12, 2013 11:26 Re: Nie pozwólmy,by Pati wróciła na ulicę-pilnie potrzebny D

madzik85 pisze:A ja mam do dyspozycji tylko tą piwnicę, albo wynajęte mieszkanie z nowiutkimi meblami.

A nie dogadałaby się z tymi kotami, które masz w łazience? Kurczę no, szkoda też, żeby ciągle w klatce siedziała, to nie pomoże jej ani dogadać się z innymi kotami, ani z ludźmi :( A meble w domu zawsze można próbować jakoś zabezpieczyć, ale ja kotka nie znam, więc nie wiem, jakie szkody mógłby wyrządzić.
Ogłaszasz kicię jakoś? Poza FB? Tutaj może jej nikt nie znaleźć :?

Nie kupuję i nie popieram kupowania z pierwszej ręki kosmetyków testowanych na zwierzętach.

marKOTna

Post » Pt kwi 12, 2013 13:09 Re: Nie pozwólmy,by Pati wróciła na ulicę-pilnie potrzebny D

madzik85 pisze:Wydarzenie na Fb
https://www.facebook.com/events/450453038357800/

W imieniu Pati proszę, POMÓŻCIE! :roll:

Zrobiłaś jej ogłoszenia w necie mam nadzieję. Duuuużo ogłoszeń. FB to za mało często. Jak są ogłoszenia od początku jak założyłaś watek to jest szansa na dom. Tylko teraz trzeba druga turę puścić z innym tekstem. Kocia jest śliczna.Miałąm w tym typie tymczaskę.
Bo ją ogłosiłaś? Prawda?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob kwi 13, 2013 9:07 Re: Nie pozwólmy,by Pati wróciła na ulicę-pilnie potrzebny D

ASK@ pisze:
madzik85 pisze:Wydarzenie na Fb
https://www.facebook.com/events/450453038357800/

W imieniu Pati proszę, POMÓŻCIE! :roll:

Zrobiłaś jej ogłoszenia w necie mam nadzieję. Duuuużo ogłoszeń. FB to za mało często. Jak są ogłoszenia od początku jak założyłaś watek to jest szansa na dom. Tylko teraz trzeba druga turę puścić z innym tekstem. Kocia jest śliczna.Miałąm w tym typie tymczaskę.
Bo ją ogłosiłaś? Prawda?

Pati ma ogłoszenia na trojmiasto.pl i tablica.pl
Są tam też dwa moje "maluchy" - już nie takie małe ;) 8-miesięczny Biszkopt i 4-miesięczny Don

madzik85

Post » Sob kwi 13, 2013 13:08 Re: Nie pozwólmy,by Pati wróciła na ulicę-pilnie potrzebny D

2 portale to za mało.Czas leci na niekorzyść małej.

Daję na 50 stron pierwszym rzutem a i nie zawsze domy są. Potem kolejne te same daję za tydzień na portale gdzie mogę zdublować ogłoszenia bez bana. Za m-c piszę nowy tekst i puszczam znów na 50. Po tygodniu robię jak wcześniej... Ogłoszeń jest sporo i ludzie trafiają na nie.
Znalezienie domu to często cieżka robota i dobrze trzeba się naklepać w klawisze.

Zrób ich wiecej.Zaraz zaczną się malce i trudno o dom bedzie.

Czasem ma sie szczęście i jedno wystarczy.Ale niestety, szczęściu pomóc trzeba.
Są dziewczyny co za niewielką opłatą robią ogłoszenia. Może u nich poszukaj pomocy.

Koty nie pewne, słabo znane, nie puszcza sie luzem w domu tylko ogranicza przestrzeń. To,że nie dałą sobie pazurków obciąć to nie dziwne. Spanikowała kociczka, tyle zmian w jej życiu. Normalna reakcja kota.

To,ze koty brudzą to też ,niestety, normalne. :( Jedne porządnie z kuwet korzystają inne do Afryki chcą sie dokopać. Mam kotów dostatek i ciągle z miotłą i ścierą latam. :wink:

Wątek często kociczki ginei i mało osób do niego zagląda.A to zmniejsza jej szansę na DT na miau. Pilnuj go i pisz, proszę o niej jak najczęściej. Ot, choćby raz dziennie co u niej, jak się czuje, co robi... Trudno zakochać się w kocie jak prawie o nim nic nie ma.

To nie uwagi tylko rady. Przechodziłam przez to co ty.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob kwi 13, 2013 19:56 Re: Nie pozwólmy,by Pati wróciła na ulicę-pilnie potrzebny D

Biszkopt już w nowym domu! :kotek: dzikus mały, a brakuje go nam (zwłaszcza mężowi, zakochał się w nim) :wink:

madzik85

Post » Pon kwi 15, 2013 23:59 Re: Nie pozwólmy,by Pati wróciła na ulicę-pilnie potrzebny D

madzik85 pisze:Biszkopt już w nowym domu! :kotek: dzikus mały, a brakuje go nam (zwłaszcza mężowi, zakochał się w nim) :wink:

Świetnie :ok:

Mam nadzieję, że i z Pati się Wam uda. ASK@ dobrze podpowiada, żeby wykupić u kogoś z miau pakiet na ileś ogłoszeń. Wtedy jest większa szansa na znalezienie domu dla koteczki. Należy jej się domek :kotek:

Biszkopt to był jeden z tych kotków mieszkających u Ciebie w łazience?

marKOTna

Post » Wto kwi 16, 2013 20:17 Re: Nie pozwólmy,by Pati wróciła na ulicę-pilnie potrzebny D

marKOTna pisze:Biszkopt to był jeden z tych kotków mieszkających u Ciebie w łazience?

Tak :) wczoraj dzwonili z nowego domku, bo Biszkopt siedzi pod meblami, nie wychodzi i nic nie je. Tylko nocą chodzi do kuwetki (za co należy mu się pochwała, czyścioszek mały) :ok:

madzik85

[poprzednia]