Nim6..EMIR z guzem w uchu-po operacji, jest DOM u fifi2005!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 07, 2013 23:35 Re: Nim będzie za późno 6..Malinowa taka cichutka... schr. Ł

Bolunia :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pon kwi 08, 2013 4:58 Re: Nim będzie za późno 6..Malinowa taka cichutka... schr. Ł

Malinowa Malinko - do góry, po taki domek jak ma Boluś !
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Pon kwi 08, 2013 9:53 Re: Nim będzie za późno 6..Malinowa taka cichutka... schr. Ł

Może ciocia ruru jakiś piękny banerek zmaluje Malince? Myślę o fb, ale więcej info potrzebuję o bidusi.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Pon kwi 08, 2013 10:03 Re: Nim będzie za późno 6..Malinowa taka cichutka... schr. Ł

Czy jest możliwość umieszczenia Malinki w zaprzyjaźnionej lecznicy ? Ten nieleczony kk...

Z takimi strupkami, będącymi reakcją na pchły, zetknęłam się kilka lat temu i to w dość dziwnych okolicznościach - cztery niewychodzące i nie mające kontaktu z innymi zwierzętami koty mojej mamy.
Środek lata i nagle niewyobrażalna inwazja pcheł w domu. Jakim sposobem ??? Już podejrzewałam durny kawał albo wytrzepanie legowiska zapchlonego psa na balkon. Do tej pory nie wiem co to było.
Natychmiast zaaplikowałam kotom Str. i chemicznie wyczyściłam każdy kątek plus pranie wszystkiego. Po kilku dniach skóra kotów wróciła do normy a pchły oczywiście szlag trafił. Tylko co one temu winne, że sa tak skonstruowane ? Ale zdrowie kotów ważniejsze.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Wto kwi 09, 2013 8:24 Re: Nim będzie za późno 6..Malinowa taka cichutka... schr. Ł

Bidulka Malinowa... :1luvu:
Tylko DT/DS może dać jej szansę...
Oby się udało ocalić koteńkę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto kwi 09, 2013 14:30 Re: Nim będzie za późno 6..Malinowa taka cichutka... schr. Ł

jerzykowka pisze:Bidulka Malinowa... :1luvu:
Tylko DT/DS może dać jej szansę...
Oby się udało ocalić koteńkę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

słów brak. Biedna kocica. Trzymam kciuki za DT/DS.
Niech KTOŚ sercem na nią spojrzy.

A ludziom wydaje się,ze schron to hotel :cry:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto kwi 09, 2013 14:39 Re: Nim będzie za późno 6..Malinowa taka cichutka... schr. Ł

Boluś tyle czasu czekał i się doczekał :ok:
cichutka Malinka też się doczeka
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Wto kwi 09, 2013 16:16 Re: Nim będzie za późno 6..Malinowa taka cichutka... schr. Ł

:ok:

Zyta Felicjańska

Od: Śro kwi 20, 2011 13:27

Post » Wto kwi 09, 2013 19:45 Re: Nim będzie za późno 6..Malinowa taka cichutka... schr. Ł

Malinko, za domek :ok: :ok: :ok:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Wto kwi 09, 2013 21:04 Re: Nim będzie za późno 6..Malinowa taka cichutka... schr. Ł

Podrzucę Malinkę wieczornie - nic więcej niestety :( zrobić nie mgę
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Śro kwi 10, 2013 22:55 Re: Nim będzie za późno 6..Malinowa taka cichutka... schr. Ł

Co Z Malinką :?:

Blekitny.Irys

Post » Śro kwi 10, 2013 23:25 Re: Nim będzie za późno 6..Malinowa taka cichutka... schr. Ł

Blekitny.Irys pisze:Co Z Malinką :?:

nieopatrznie, tu się rozwinął wątek Malinowej, na naszym schroniskowym:
viewtopic.php?f=1&t=149520&start=435

w skrócie, anka22 tak napisała:
anka22 pisze:U tej Malinowej jak patrzę na zdjęcie to wygląda podobnie jak u Polii (Apolonii) wyglądało w schronisku z tym że Pola miała czysty pyszczek ale akurat miała szczęście że pyszczek był ok, bo przy oeznonofilowym zapaleniu skóry i pyszczek i inne części skóry są chore. Dziewczyny jeśli to to świństwo ma Malinowa to bez sterydów się nie obejdzie, ale wiadomo ,że te zastrzyki co są zapodawane w schronisku ze skutkiem na kilka tygodni są dla kota zabójcze na dłuższą metę, ale wiem że w schronisku jest tak a nie inaczej. Pola od roku jest na sterydach na szczęście wystarczają małe dawki bo 1/4 tabletki , czasami przez 2 tyg udaje nam się podawać co drugi dzień ale po 2 tyg zaczyna powoli się wylizywać , więc wracamy do starej dawki, jednak co jakiś czas próbujemy jeszcze zmniejszyć te dawkę.Pola wygląda cudnie, po zmianach nie ma śladu, jest żywa, wesoła i bardzo kocha swój domek a schronisku domek ją :))))
(...) nadżerki w pyszczku, czerwone dziąsła i do tego te zmiany, u Poli było potem jeszcze gorzej , zanim ją zdiagnozowaliśmy do końca bo jej już ropa podeszło,na szczęście w 4 Łapach dr Agnieszka bezbłędnie trafiła , co potwierdziła biopsja ale co się Pola wcześniej nawygryzała i ten jej stan emocjonalny i psychiczny to była rozpacz , bo tu musiało szczypać al może i boleć.
Jak mówicie ze uczulenie na pchły to możne to być jak najbardziej, bo niestety pchły ich ślina jest przyczyną wystąpienia choroby. Tak właśnie mniej więcej to wyglądało, i do tego własnie te same miejsca na skórze po obu bokach ciała. Z jednej strony miała koszmarnie duży plac, z drugiej mniejszy. Po podaniu sterydu w zastrzyku ustępowało na 4 - 5 tyg ale potem znów zaczynało się gryzienie , tamto stare nie nadążało się zagoić, poza tym niestety dr Aga powiedziała ,że te sterydy to końskie dawki i prędzej zniszczą wątrobę, nerki niż pomogą. Dostała tabletki steryd metypred to pochodna entorcolonu, który standardowo daja na to schorzenie ale podobno ten steryd jest duzo lżejszy. Pola i tak co 2 lata powinna mieć badanie pod kątem cukru, bo wiadomo jak sterydy działają. Diagnozę 100% można postawic niestety po punkcji, bo tak na oko to można zaszkodzić.Tylko nie wiem czy w schronie robi się takie badania. Jakby trzeba było jakoś pomóc w diagnozie to daj mi Tatianko znać.

anka22 pisze:czy jest szansa żeby Malinowej zrobić badanie skóry prywatnie , ja pokryję koszty. Chodzi tylko żeby zdiagnozować czy to to samo świństwo co u Poli i w razie czego wdrożyć leczenie . Jeśli będą to sterydy w tabletkach to one są naprawdę śmiesznie tanie, bo Pola ma 60 tab za 8 zł a dostaje 1/4 tab, trzeba zrobić tylko badania , ja podejmuje sie oplay nawet jak miałaby trafić na tymczas do podleczenia, łatwiej byłaby może wtedy o adopcję.Wiem co przechodziliśmy przechodziliśmy z Polą i zanim wydobrzała były naprawdę momenty zwątpienia, czy damy radę, ale daliśmy, bo bardzo chciałam jej pomóc. Malinowej już niestety domu dać nie mogę, bo w sumie teraz obsługuję już kilka kotów i w domu i na działce i w pracy, nie dam rady , ale naprawdę chce pomóc finansowo zdiagnozować ją i wdrożyć odpowiednie leczenie, tyle mogę zrobić.

wczoraj Malinowa wyglądała naprawdę kiepsko, miała podany antybiotyk, i już o niebo lepiej dziś wygląda
Obrazek
wczoraj

ObrazekObrazekObrazek

dziś

udało się ustalić, że w schronisku pobiorą wycinek skóry
i wyślą na badania w celu zdiagnozowania :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Czw kwi 11, 2013 7:41 Re: Nim będzie za późno 6..Malinowa taka cichutka... schr. Ł

Trzymamy kciuki z całych sił:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Malinko, zdrowiej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jak dobrze, że jest choć pewna poprawa i że udało Wam się wykorzystać w schronisku rady Anki22 :1luvu:
Jednak DT nadal potrzebny. Jest już pomoc, nie ma domu...
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Czw kwi 11, 2013 8:53 Re: Nim będzie za późno 6..Malinowa taka cichutka... schr. Ł

Ciesze się, że jest poprawa :)
Malinko :ok:
Żeby jeszcze domek...

Blekitny.Irys

Post » Czw kwi 11, 2013 10:08 Re: Nim będzie za późno 6..Malinowa taka cichutka... schr. Ł

Dom potrzebny jak powietrze,
bo można cuda wianki robić,
jak kot w stresie, niekochany, niechciany, to nic się leczyć nie chce
tak jakby organizm włączał funkcję
samozagłady :(
ile razy już to widziałam :( :( :(

Obrazek
Obrazek
Obrazek

ruru

[poprzednia][następna]