Moderator: Moderatorzy
Mamrot pisze:Małgorzata i Toffee pisze:Mamrot, wetka powiedziała, że Alusal powoduje gorsze wchłaniania substancji odżywczych z pokarmu, więc należy dawać obok posiłków. Ulotka mówi, żeby przyjmować pomiędzy posiłkami. Ja myślałam, ża Alusal zabiera fosfór nie tyle z miski, co z kota (z krwi?). Na dokładkę w ulotce piszą, żeby nie podawać przy niewydolności nerek. Przyznam, że nie ogarniam.
Gosiu... ulotka w tej sytuacji nic nie daje, rozumiem bo sama czytalam ale my podajemy alusal głównie z powou wychwytywania fosforu, alusal podany bez jedzenia niczego nie wychwyci, najwyżej zobojetni kwas w brzusiu. więc alusal podajemy nie zgodnie z ulotką a tylko i wyłącznie z powodu fosforu. z krwi już nic fosforu nie usunie, alusal wiąże fosfór z bieżącego posiłku.
sheridan pisze:Małgorzato,
Alusal ludzie jedzą przy nadkwaśności. Czyli zupełnie na co innego. Więc i podawanie jest zupełnie inne.
Małgorzata i Toffee pisze:Mamrot pisze:Małgorzata i Toffee pisze:Mamrot, wetka powiedziała, że Alusal powoduje gorsze wchłaniania substancji odżywczych z pokarmu, więc należy dawać obok posiłków. Ulotka mówi, żeby przyjmować pomiędzy posiłkami. Ja myślałam, ża Alusal zabiera fosfór nie tyle z miski, co z kota (z krwi?). Na dokładkę w ulotce piszą, żeby nie podawać przy niewydolności nerek. Przyznam, że nie ogarniam.
Gosiu... ulotka w tej sytuacji nic nie daje, rozumiem bo sama czytalam ale my podajemy alusal głównie z powou wychwytywania fosforu, alusal podany bez jedzenia niczego nie wychwyci, najwyżej zobojetni kwas w brzusiu. więc alusal podajemy nie zgodnie z ulotką a tylko i wyłącznie z powodu fosforu. z krwi już nic fosforu nie usunie, alusal wiąże fosfór z bieżącego posiłku.
No masz ci los... To znaczy, że ja znowu jestem na straconej pozycji z kotem, który nigdy nie je całego posiłku, a tylko sobie skubie odrobinkę i odchodzi. Niby kiedy ja mam ten Alusal dawać?
^..^fuksj@ pisze:aa jeszcze jedno macie moze jakiś sposób na poprawienie stanu kocich pokłutych uszek? Można je czymś przemywać, okład z czegoś zrobić...? Figa ma dalej malutkie krwiaczki na obu... igły do penów niby mniej szkody robią ale jakoś stan uszek poprawia się bardzo powoli o ile w ogóle
Dagmara03 pisze:Hej, czy mozna w trakcie dnia podac kotkowi insuline jezeli o 8 miala h1, a po 2 godzinach ma 521?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości