prawie 2 lata bez człowieka - pomocy

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto kwi 09, 2013 20:24 Re: Ratunku DS rozpaczliwie potrzebny- Gang Burasków

jo.anna pisze:uprzejmie donoszę, że wydarzenie burasów jest na fb koty, mam nadzieję, że szybko zlajkują i coś się w końcu ruszy :ok:

edit

fb koty udostępniło burasów jako pilne :mrgreen: trzymajcie :ok:

u mnie na tablicy juz jest. nawet 2 razy. A może podac telefon, albo maila do Kinni? w poprzednich ogłoszeniach chyba był
Obrazek

Ewa.KM

Od: Śro mar 20, 2013 23:32

Post » Wto kwi 09, 2013 20:55 Re: Ratunku DS rozpaczliwie potrzebny- Gang Burasków

dziś jest adres @ do Gosi a jutro będzie telefon, mamy już 100 udostępnień :ok:
jo.anna

Post » Wto kwi 09, 2013 21:12 Re: Ratunku DS rozpaczliwie potrzebny- Gang Burasków

Idę spać, ale tak krótko chciałam tylko napisać, że nic się nie dzieje - czyżby cisza przed burzą? :wink:

rodzynka

Od: Pon mar 18, 2013 21:33

Post » Śro kwi 10, 2013 7:08 Re: Ratunku DS rozpaczliwie potrzebny- Gang Burasków

Wczoraj nic ciekawego się nie działo.

Widać, że im apetyty już dopisują, w nocy szaleją tak, że rano muszę chodniki układać ;)

A rano Coco ściągnęła kiełbasę z kanapki męża. Kanapka leżała sobie gotowa na barze. Nikogo nie było w kuchni przez 10 min i jak wróciłam to kiełbasy już na niej nie było i tylko Coco mogła ją zjeść, bo Chanel była w tym czasie w sypialni :)

Nadal nie można ich dotknąć ani pogłaskać :( Chanel bardziej się boi, ale Coco też nie chce się dać pogłaskać. Czy one podchodziły do ludzi do głaskania?

rodzynka

Post » Śro kwi 10, 2013 9:21 Re: Ratunku DS rozpaczliwie potrzebny- Gang Burasków

Witam,
to że się nic nie dzieje w nocy z Coco i Chanel to lekka przesad. Po prostu już mi się nie chce rodzynce co rano komentować co wyprawiają jak jest cisza a ja sobie grzecznie siedzę i obserwuję dwie "zołzy".
Dajmy na to wczoraj - Chanel jak wparowała do salonu to zaczęła się wściekać i bawić takim małym drewnianym krzesełkiem. Jakby mogła to by je w łapkach obracała - ale trochę za duże - to się tarmosiła z nim.
Coco - to jest wędrowniczek - nie odpuści jak wszystkich kątów nie zwiedzi i nie zajrzy w każdą dziurę.

No i oczywiście ciągłe wędrówki pod pokój z komputerem i zastanawianie się dlaczego on jest zamknięty.

W weekend (jak mi się uda) to wstawię zdjęcia dwóch "zołz" w nowym domu.

Okeanos

Od: Czw lut 28, 2013 13:05

Post » Śro kwi 10, 2013 11:28 Re: Ratunku DS rozpaczliwie potrzebny- Gang Burasków

Okeanos pisze:Witam,
to że się nic nie dzieje w nocy z Coco i Chanel to lekka przesad. Po prostu już mi się nie chce rodzynce co rano komentować co wyprawiają jak jest cisza a ja sobie grzecznie siedzę i obserwuję dwie "zołzy".
Dajmy na to wczoraj - Chanel jak wparowała do salonu to zaczęła się wściekać i bawić takim małym drewnianym krzesełkiem. Jakby mogła to by je w łapkach obracała - ale trochę za duże - to się tarmosiła z nim.
Coco - to jest wędrowniczek - nie odpuści jak wszystkich kątów nie zwiedzi i nie zajrzy w każdą dziurę.

No i oczywiście ciągłe wędrówki pod pokój z komputerem i zastanawianie się dlaczego on jest zamknięty.

W weekend (jak mi się uda) to wstawię zdjęcia dwóch "zołz" w nowym domu.

o mój mąż się zarejestrował :)

rodzynka

Post » Śro kwi 10, 2013 11:44 Re: Ratunku DS rozpaczliwie potrzebny- Gang Burasków

A dlaczego nie nazywa się RODZYNEK? W tym naszym babińcu to by był bardzo adekwatny Nik.

Akeanos też ładnie.

Okeanos (gr. Ὠκεανός Ōkeanós, łac. Oceanus) – w mitologii greckiej tytan, bóg i uosobienie morza zewnętrznego.
Uchodził za najstarszego syna Uranosa i Gai. Był mężem i bratem tytanidy Tetydy, z którą spłodził ok. 3000 córek Okeanid, 3000 synów – rzek oraz Metydę (Metis) – boginię mądrości. Rządził morzami za czasów tytanów, jednak po wygranej Zeusa postanowił przekazać władzę nad nimi Posejdonowi. Uważany był za ojca wszystkich rzek. Jego imieniem nazwano rzekę opływającą świat. Dla starożytnych Greków rzeka ta była granicą między światem żywych a światem umarłych.
Ostatnio edytowano Śro kwi 10, 2013 14:45 przez Ewa.KM, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Ewa.KM

Post » Śro kwi 10, 2013 13:53 Re: Ratunku DS rozpaczliwie potrzebny- Gang Burasków

Ewa.KM pisze:A dlaczego nie nazywa się RODZYNEK? W tym naszym babińcu to by był bardzo adekwatny link.

Akeanos też ładnie.

Okeanos (gr. Ὠκεανός Ōkeanós, łac. Oceanus) – w mitologii greckiej tytan, bóg i uosobienie morza zewnętrznego.
Uchodził za najstarszego syna Uranosa i Gai. Był mężem i bratem tytanidy Tetydy, z którą spłodził ok. 3000 córek Okeanid, 3000 synów – rzek oraz Metydę (Metis) – boginię mądrości. Rządził morzami za czasów tytanów, jednak po wygranej Zeusa postanowił przekazać władzę nad nimi Posejdonowi. Uważany był za ojca wszystkich rzek. Jego imieniem nazwano rzekę opływającą świat. Dla starożytnych Greków rzeka ta była granicą między światem żywych a światem umarłych.

Przynajmniej jedna osoba pokusiła się aby znaleźć tłumaczenie NIKU - brawo. I to na forum kocim - no ja nie mogę.

Okeanos

Post » Śro kwi 10, 2013 14:28 Re: Ratunku DS rozpaczliwie potrzebny- Gang Burasków

Zastanawiam się czy już nie założyć dziewczynom osobnego wątku i tu nie platać ich opowieści z poszukiwaniami domu dla pozostałych burasów?

rodzynka

Post » Śro kwi 10, 2013 14:35 Re: Ratunku DS rozpaczliwie potrzebny- Gang Burasków

Załóż załóż Rodzynka - bo znowu Ciebie ubiegnę i co wtedy powiesz na kocim forum ? Że mąż jest lepszy - przecież to w babskim gronie nie przystoi :)

Okeanos

Post » Śro kwi 10, 2013 14:36 Re: Ratunku DS rozpaczliwie potrzebny- Gang Burasków

rodzynka pisze:Zastanawiam się czy już nie założyć dziewczynom osobnego wątku i tu nie platać ich opowieści z poszukiwaniami domu dla pozostałych burasów?

:ok:
jo.anna

Post » Śro kwi 10, 2013 20:36 Re: Ratunku DS rozpaczliwie potrzebny- Gang Burasków

Witam cały nowy Domek na forum i na wątku.

Dziewczyny przychodziły na głaskanko........ jak miały ochotę, na swoich warunkach i w przez siebie wybieranym czasie. One tak mają. Ich musi być na wierzchu. Czasami miziałam gdy nie chciały ale zawsze byłam wtedy traktowana "z góry" i bardzo oschle - zero przytulania, pogłaszcz jak musisz i odejdź bo nie mam nastroju. To zołzy z tendencją do dominacji. A do tego "charakterne".

Czekam na zdjęcia....bardzo niecierpliwie czekam..... bardzo.

Z opisu porannego sprzątania wnioskuję, że panny wchodzą na obroty :twisted: . Po malutku skrzydełka rozwijają :mrgreen: .

Ciesze się, że jedzą i staja się coraz bardziej swobodne. Po malutku zaufają :D .
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Śro kwi 10, 2013 20:38 Re: Ratunku DS rozpaczliwie potrzebny- Gang Burasków

fb udostępniło burasy jako pilne - to znaczy, że co, wymagaja pilnie pomocy? tak?

super

I jeszcze jedno.
Gdy Gang jest cicho to zawsze znaczy jedno - za chwilę coś wybuchnie. Od poczatku tak było. Mozna było spać spokojnie tylko wtedy gdy rozrabiały, łobuzowały np. rozmontowały odpływ od umywalki lub coś w tym stylu, szalały. Gdy cichły - ja zaczynam sie bać. To nigdy nic dobrego nie wróżyło.
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Śro kwi 10, 2013 21:43 Re: Ratunku DS rozpaczliwie potrzebny- Gang Burasków

jak tam Gosiu, cisza na froncie @ ? pytały się 2 osoby o miejsce i czy można adoptować pojedynczo....
jo.anna

Post » Śro kwi 10, 2013 21:53 Re: Ratunku DS rozpaczliwie potrzebny- Gang Burasków

Okeanos pisze:Załóż załóż Rodzynka - bo znowu Ciebie ubiegnę i co wtedy powiesz na kocim forum ? Że mąż jest lepszy - przecież to w babskim gronie nie przystoi :)

Przystoi zwłaszcza jak przystojny. Ja tam nadal nie wiem czym się różni wyszukiwarka od przeglądarki, mylę link z nikiem, ale dzięki temu mąż się czuje ważny, mądry i potrzebny.
Obrazek

Ewa.KM

[poprzednia][następna]